zaterdag 26 september 2015

De herfst heeft ook voordelen, echt waar!

Na een lange winter snak ik altijd naar zon, naar warmte, naar het terug ontluiken van de natuur. De lente doet me denken aan een nieuw begin vol nieuwe kansen en beloftes. Het is zonder twijfel mijn favoriete seizoen.
De zomer vind ik ook leuk, mits we niet geteisterd worden door een hittegolf. Ik kan namelijk niet goed tegen extreme temperaturen.
In de winter hebben we de feestdagen om naar uit te kijken, hoewel ik daar een soort haat/liefde verhouding mee heb. Van dat opgeklopte fake commerciële gedoe word ik bij momenten echt onpasselijk.

Weet je, eigenlijk vind ik elk seizoen wel iets hebben. Veel mensen hebben een hekel aan de herfst, omdat de herfst een beetje symbool staat voor verval: de natuur sterft langzaam af en gaat in winterslaap. Planten die in de zomer in volle glorie stonden verdorren nu tot bruine afgestoven stukjes natuur.
Wie goed kijkt ziet echter ook de oogverblindende schoonheid van de herfst en weet dat ze al het beloftevolle nieuwe begin van de lente in zich draagt.

De herfst is dus best te pruimen, als we het gure donkere weer, de stortbuien (natgeregend tot in je schoenen en natuurlijk net geen paraplu bij de hand), de snijdende wind, de kinderen en de hond die met modderschoenen (euh... de hond zonder schoenen!) je huis betreden,... voor het gemak even wegdenken.
Omdat je er altijd beter vanuit kan gaan dat het glas halfvol is in plaats van halfleeg, zet ik hier de voordelen die de herfst voor mij heeft even op een rijtje:

 • In de herfst hoef ik mijn gezicht niet meer in te smeren met die ellendige plakkerige factor 50. Ik heb namelijk een heel bleek velletje en die zonnecrème zorgt er hélemaal voor dat ik het uitzicht van een spook krijg.
 • Mijn witte gezicht wordt in de herfst ook niet meer onmiddellijk knalrood. Dat is in de zomer wel anders door de overdreven hete temperaturen die we dan af en toe (veel te veel naar mijn zin) moeten doorstaan. 
 • Mijn melkwitte benen kan ik in de herfst weer bedeken met kleurige panty's. Ik weet dat veel vrouwen een pesthekel hebben aan panty's, maar ik draag ze dus graag. Mijn favoriete panty's zijn die 'blikdichte' van de Hema. Je hebt ze tegenwoordig in vele kleurtjes en ze zijn vrij goedkoop.
 • In de herfst heb ik nog wel wat opruimwerkjes in de tuin, maar het is toch minder dan in de lente en de zomer. Er blijft dus meer tijd over om het binnen gezellig te maken.  • Gezien ik dol ben op alle gerechtjes waar pompoenen aan te pas komen, kunnen jullie je wel voorstellen dat ik van dit seizoen houd.


 • De school is weer bezig in de herfst. Na acht lange zomerweken vakantie vind ik de weergekeerde rust en routine in huis ook wel mooi meegenomen. Ik hoop dat mijn kindertjes niet meelezen, maar de meeste mama's begrijpen vast wat ik bedoel. Eindelijk rustig kunnen stofzuigen zonder dat de jongste telkens de stekker uit het stopcontact trekt onder het mom van 'véél te véél lawaai!'
 • Al die herfstkleuren in de natuur vind ik schitterend. Het maakt een wandeling des te interessanter. Ons zoontje vindt het dan ook reuze leuk om allerlei 'schatten' te rapen zoals denappels, eikels, kastanjes,...
 • In de herfst worden we (bijna letterlijk) bedolven onder de appels uit eigen tuin. Ik amuseer mij dan met het maken van appelmoes, appelconfituur, appelchips,...


 • In de herfst heb ik op één of andere manier altijd meer tijd en zin om te bloggen dan in de zomer.
Houden jullie van de herfst?
Ik zou het super vinden als jullie me ook volgen op Facebook, Instagram en Pinterest!!

16 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige plaatjes. Ik houd ook altijd van de herfst <3
  Je blad met kaarsen vind ik echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooie foto's maakte je! Nazomers mooi!
  Ik hou van alle seizoenen... maar snak na een donkere winter toch ook wel altijd naar de lente. Al was het maar dat je dan veel langer in de bossen kan wandelen dan in de winter met zijn korte dagen...
  Gezellige foto met de kaarsen.
  Fijn zonnig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou vooral van het idyllische plaatje in mijn hoofd dat ik van elk seizoen heb ;-) De werkelijkheid is echter meestal veel natter/kouder/somberder dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooie foto's. Ja, ook ik houd van de herfst. Natuurlijk ben ik een zomermens met heerlijk weinig last van de reuma. Maar het vroege donker en gezellig binnen heeft ook wel wat. Alleen die reuma steekt zo de kop op. ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is inderdaad erg lastig met reuma. Mijn man heeft chronische rugpijn en hij heeft er in de zomer ook meestal minder last van.

   Verwijderen
 5. Ik vind de vroege herfst prachtig. Als de bladeren van de bomen zijn gevallen mag het van mij na twee weken weer lente worden. De koude van de winter sla ik graag over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd van de herfstkleuren en van een dag als vandaag. Volop zon en blauwe luchten. Ik vind wind ook wel zijn charme hebben, maar regen ... blergh. En dat hoort helaas ook bij de herfst.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De wisseling van de seizoenen vind ik eigenlijk wel heel fijn. Ik zou niet ergens willen wonen waar het altijd zomer is.
  De herfst vind ik een mooi kleurrijk seizoen en het nodigt zo uit om het dan binnen weer heel gezellig te maken. Ik geniet er dan ook van.

  Wat heb je prachtige foto's gemaakt Milla!
  Daar geniet ik ook van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een sfeervolle foto's. Bij jou lijkt het nog volop zomer, ware het niet dat de hortensia's uitgebloeid raken.
  Ik hou erg van de seizoenswisselingen. Ik heb een voorkeur voor de herfst. Eigenlijk hou ik minder van de lente. De zomer vind ik vooral fijn omdat ik dan geen wakker heb die me (te vroeg) wekt, geen werk en geen schoolverplichtingen.
  Na de uitbundigheid van de zomer doe ik in de herfst graag weer een stapje terug.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de tuin is hier nog in volle glorie. Er komen nog een aantal mooie dagen aan volgens de weerman. Dus dat wordt genieten van dit kleine nazomertje.

   Verwijderen
 9. Elk seizoen heeft zijn charme vind ik. De lente met de bloesems, de zomer met de warme dagen ( hou wel van hele warme dagen), de herfst met zijn herfststormen ( als iedereen thuis is en niemand nog de baan op moet) de winter met de koude en sneeuw ( vind ik heel fijn , ook wel als er niemand nog de baan op moet)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind juist de variatie van de seizoenen prettig. Mooi foto's heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond de foto's ook mooi, en een mooie tuin heb je :-)
  Maar ik vind ook dat elk seizoen zijn charmes heeft. Ik hou erg van de gekleurde blaadjes tijdens de herfst, de paddestoelen overal, pompoenen... en dan gaan wandelen op mooie dagen zoals nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. herfst is absoluut mijn favoriete seizoen! Al mijn kindjes zijn geboren in de herfst, dat helpt ook daarbij, maar ik hou erg van de geur van herfst. En dat ik überhaupt kan ruiken na maanden van hooikoorts ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben ook echt dol op de herfst! Heerlijk om lekker naar het bos te gaan en te genieten van de natuur...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie, sfeervolle, foto's heb je gemaakt! Zou HAAST ook gaan houden van de herfst..

  BeantwoordenVerwijderen