dinsdag 22 december 2015

Kopen, kopen, kopen!!!

Na de hectische examenperiode van de twee oudste kinderen is de rust in huis weergekeerd. Het was een zware periode - zowel voor de kroost als voor ondergetekende - maar gelukkig leverde het ook goede rapporten op. Proficiat kiddo's, als het goed is mag het ook gezegd worden!
De kids waren echt toe aan een welverdiende vakantie, en mama ook...
Even niet stressen s'morgens om iedereen op tijd op school te krijgen. Ik blijf het elke ochtend een uitdaging vinden om iedereen gewassen, gevoed en min of meer wakker op de bestemming af te leveren. In de ochtend lijk ik soms meer boeman/zeur/taxichauffeur... dan mama.De kinderen gaan naar drie verschillende scholen - de ene al wat dichterbij dan de andere - en dankzij de niet zo goede busverbindingen moet mama er eigenhandig voor zorgen dat ze er tijdig raken. Elke ochtend is dit weer een huzarenstuk, zeker als er ochtendhumeurtjes aan te pas komen.
Volgens de oudste zoon is het allemaal de schuld van het totaal foute uurrooster dat (middelbare) scholen hanteren: de school begint véél te vroeg. Dat uurrooster is hélemaal niet aangepast aan de biologische klok van pubers. Pubers moeten laat kunnen gaan slapen en lang in hun bed blijven liggen. Dat is heel specifiek aan deze levensfase én zelfs wetenschappelijk bewezen volgens hem! Tja, van mij mocht de school ook gerust een uurtje later beginnen hoor, maar wel stoppen op hetzelfde uur natuurlijk, haha.

Gisteren hebben we een een lui dagje gehad: beetje opgeruimd, melige kerstfilm gekeken op Netflix, pannenkoeken gebakken,... De jongste zoon lijkt momenteel bezeten door Star Wars, dus werd er ook met de lego gespeeld en moesten alle voertuigen die er gebouwd werden op ruimteschepen lijken. Oh, wat is mama daar toch goed in. ;-) Gelukkig is het voor een vijfjarige nog snel geweldig. Alhoewel... onze kleine betweter vindt toch dat er sowieso altijd iets moet veranderd worden aan mijn creaties.

Ik vind het wel fijn om zo wat rond te lummelen in huis en me bezig te houden met kleine dingetjes. Vandaag willen we nog een dromenvanger maken. Je weet nooit dat zo'n ding helpt om de nachtmerries buiten te houden. Onze kleuter gelooft er rotsvast in, en grote zus gelooft er volgens mij ook stiekem nog een (klein) beetje in...

Wat ik mijd als de pest dezer dagen zijn shoppingcentra en grote winkels. Oh, gruwel! Wat haat ik de drukte die onvermijdelijk met het kerstshoppen gepaard gaat. Wat haat ik ook het ongebreideld kopen van spullen (en vooral prullen), dat blijkbaar zo onlosmakelijk verbonden is met deze periode van het jaar. Als ik sommige mensen gadesla lijken ze wel rond te lopen als kippen zonder kop met kun karren vol rotzooi. Rotzooi die ze écht nodig hebben, denken ze...

Sommige mensen kopen élk jaar nieuwe kerstversiering en zelfs hun hond komt er niet onderuit. Hij krijgt (als cadeau!) een kerstoutfit aangemeten. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik dat stiekem soms wel schattig vind... shame on me!
Sorry Fleur, echt sorry ;-)
Doen wij hier dan niet aan kerstshopping misschien? Tja, eigenlijk wel... maar ik vermijd het om mijn geld uit te geven aan prullaria. Sommige kerstballen gaan hier al twintig jaar mee, en af en toe koop ik na de kerst iets moois erbij, dat dan (uiteraard) sterk afgeprijsd is.
De twee oudste kids krijgen een vast bedrag waar ze zelf iets van mogen kiezen (of sparen natuurlijk). De jongste zoon krijgt een cadeautje en mijn man en ik kochten voor onszelf een goed en oerdegelijk koffie apparaat. We zijn allebei dol op koffie en we vonden dat we dit wel verdienden.


Ik bestel zoveel mogelijk cadeaus online. Dat is zoveel makkelijker en vaak ook nog pakken goedkoper (want je hebt goede prijsvergelijkingsites). Jaja, ik ben grote fan van online shoppen!
We hebben een kleine familie, en kerst wordt bij ons niet overdreven uitbundig gevierd. Ik vind dat goed zo. Ik houd sowieso van nature meer van soberheid dan van overdreven uitspattingen.
Ik kan het bijvoorbeeld maar heel erg moeilijk snappen dat sommigen mensen met de feestdagen persé dingen zoals foie gras willen eten. Ik vind het dierenleed dat er mee gepaard gaat vréselijk en voor niets nodig. Er bestaan trouwens prima plantaardige alternatieven voor foie gras, zoals faux gras (o.a. verkrijgbaar bij L.idl).

Tot slot wens ik jullie alvast hele mooie kerstdagen, en beloof me, lieve lezers, dat er bij jullie geen foie gras op tafel komt.

Gegroet,
Miss Milla

20 opmerkingen:

 1. Jullie hondje... zo lief. En wat heb je leuke kerstdingen staan!
  Fijne kerst voor jullie allemaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ons Fleurtje is inderdaad heel erg lief, net een baby die nooit opgroeit :-)
   Voor jou en je gezin ook een hele mooie kerst.

   Verwijderen
 2. Voor jou en je gezin ook hele fijne feestdagen.
  En ik beloof dat ik geen foie gras ga eten, ook geen plofkip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaaaahhhhh wat een leuke foto's van je hondje. Echt heel erg leuk. Ik zal ze dadelijk mijn dochter laten zien. Ze is helemaal verzot op de king charles spaniel.
  Hele fijne dagen samen en tot volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je dochter heeft groot gelijk dat ze verzot is op de Cavalier King Charles Spaniël! Ik ben er ook helemaal gek op :-)
   Voor jullie ook heel fijne feestdagen!

   Verwijderen
 4. Oef, dat moet druk zijn geweest! En drie verschillende scholen, hoe doe je dat?? Thijs gaat in Maart naar school en ik hoop dat we hem er elke ochtend om 8.30u binnen hebben zitten, want wij zijn die typische ouders die op het kdv als laatste binnen komen ;) Ik werk natuurlijk voor mijzelf, dus ik ga echt niet haasten.. maar straks moeten we er echt aan geloven.
  Wat een lieve foto's! Fijne dagen en geniet ervan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat rondrijden 's ochtends is best lastig, ik ben toch altijd een dik uur onderweg. Gelukkig komen de twee oudsten na school wel met de bus naar huis, dan hebben ze wel een goed busverbinding.
   Voor jullie ook heel mooie kerstdagen!

   Verwijderen
 5. Drie scholen is wel echt pittig om 's morgens 'even' langs te haasten. Je hondje kijkt erg grappig bij de hoedjes.... :-) Volgens mij hoef je er voor haar (haar?) plezier geen kerstputfit aan te laten meten ;-)

  Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor Fleur hoeven die kerstoutfits inderdaad niet. Alhoewel, zolang ze maar aandacht krijgt is alles voor haar ok ;-)
   Voor jou en je gezin ook fijne dagen!

   Verwijderen
 6. Ik ben ook grote fan van online winkelen voor kerstcadeautjes. Ik vraag aan alle huisgenoten een verlanglijstje. Zo hoef ik niet op zoek naar nutteloze prullaria en ben ik zeker dat iedereen iets krijgt waar zij/hij tevreden mee is.
  Fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo denk ik er ook over! Op nutteloze prullaria zit niemand te wachten!
   Fijne feestdagen!

   Verwijderen
 7. Ik vermijd ook altijd zo veel mogelijk de drukte rondom Kerst. De truc is om vroeg te gaan, dan valt het nog wel mee.

  Ik moet wel lachen om hoe je je hondje in kerstsfeer hebt gebracht : )

  Jij ook hele fijne dagen gewenst!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vroeg gaan is ook een goede tip!
   Fijne feestdagen ook voor jou Nicole.

   Verwijderen
 8. We vieren de kerst zonder Franse zwager en dus zonder foie gras.
  Ook ik ben een paar keer om 8 uur 's ochtends naar de winkel geweest en daar was het erg rustig.
  Fijn die kerstvakantie, daar zijn we wel aan toe. Sommige mensen nog meer dan anderen ;-)
  Jullie Fleur is een echt model!
  Fijne gezellige dagen wens ik jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, die foto´s van Fleurtje, geweldig!! Voor jou en je gezin ook hele fijne dagen en alvast een gelukkig en gezond 2016.

  Ik zal never nooit van mijn leven foie gras eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wens je een gezond en gelukkig 2016!!! Leuke foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's :)
  Beste wensen voor 2016 :)

  BeantwoordenVerwijderen