Bij het koken ga ik meestal uit van het principe 'eenvoud siert'. Ik houd van pure recepten, zonder al te veel tierlantijntjes. Dit principe probeer ik trouwens door te trekken naar de meeste domeinen in mijn leven: ik wil niet verdrinken in een overdaad aan spullen, ik wil geen duizend 'vrienden' op Facebook die ik toch niet ken, ik wil mezelf niet voorbij hollen om steeds meer en meer bezit te verwerven ...
Maar ik wijk af... Dit soepje is heerlijk eenvoudig, maar toch vol en romig van smaak:
Dit heb je nodig:
- 1 bloemkool
- 4 stengels prei (alleen het wit gebruiken)
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine aardappelen
- olijfolie
- 2 liter water
- 4 bouillonblokjes
- 4 koffielepels mosterd
- zwarte peper
- zout
Zo maak je het:
- Snijd de groenten, de aardappelen en de knoflook in kleine stukjes en stoof enkele minuten aan in olijfolie.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat gaar koken.
- Mix de soep fijn met een staafmixer
- Voeg de mosterd toe en mix nog even door.
- Kruid af met peper en zout.
Lijkt me heerlijk. Even overschrijven.
BeantwoordenVerwijderenDat kan niet anders dan lekker zijn. En wat een leuk soepkommetje :-) !
BeantwoordenVerwijderen