donderdag 14 januari 2016

10 redenen waarom ik een slechte huisvrouw ben

Waarom willen wij vrouwen elkaar toch steeds de loef afsteken als het over ons huishouden gaat? Waarom schamen we ons als er onverwachts bezoek opduikt en ons huis is niet spik en span, of erger nog: waarom gaan we plots als een gek beginnen poetsen en opruimen als we wéten dat er bezoek komt?

Het antwoord is meestal: om de schijn op te houden!

Toegeven, ik doe daar ook keihard aan mee. Hoeveel mensen hebben tegen mij al niet gezegd: 'Oh, het is hier zo netjes, en dat met drie kinderen!' Hahaha... ze moesten eens weten wat voor een slechte huisvrouw ik eigenlijk ben...



Feit blijft dat je met één, twee of meer kinderen onder een bepaalde leeftijd in huis constant moet opruimen én poetsen om er voor te zorgen dat je huis niet binnen de kortste keren in een varkensstal verandert. Bij mij is dat toch het geval tenminste... ze kunnen me hier wat rommel maken zeg, dat wil je gewoon niet weten!
Ik schrijf hier dat het 'probleem' zich vooral voordoet als je kinderen hebt onder een bepaalde leeftijd, maar eigenlijk klopt dat niet volledig (jammer genoeg). Ik wil jonge moeders niet ontmoedigen maar ook als je kinderen eenmaal 12+ zijn - en de hoeveelheden speelgoed die er rondslingeren dus drastisch verminderen (godzijdank!!) - blijf je niet gespaard van wanorde.
Ze komen thuis van school en smijten hun boekentassen in de gang en je eettafel verandert binnen de kortste keren in een half kantoor met schoolboeken, tip-ex, balpennen, laptops... want huiswerk maken op hun eigen kamer vinden ze maar saai. Ook hebben ze hobby's waar ze veel spullen voor nodig hebben, en die spullen vind je dan ook constant op de gekste plaatsen in je huis natuurlijk.
Weet je, ikzelf doe al heel lang een poging om te minimaliseren (want ik word echt gek van teveel spullen om me heen), maar hoe doe je dat in godsnaam met een stel kinders in huis ;-)

Gelukkig is mijn oudste zoon ook niet dol op een overdaad aan spullen (heeft mijn opvoeding dan toch iets opgeleverd haha). Mijn dochter daarentegen, is een echt meisje en kan nooit genoeg hebben van kleren en schoenen (gelukkig is ze nog blij met tweedehands en solden want anders was ik inmiddels allang failliet). Uiteraard draagt ze élke dag iets anders, zoals het een goede meisjespuber betaamt. Haar kamer ligt dus constant vol met kleren - die ik écht niet telkens ga wassen na één keertje dragen. Die kleren bereiken natuurlijk niet terug te kast, maar liggen gewoon op het bed of op de bureaustoel in hoge stapels, en ja... heel soms zelfs op de grond (als de stapel valt). Maar eigenlijk mag ik hier niet veel van zeggen, want ik was vroeger precies hetzelfde.

Mijn jongste zoontje heeft een voorliefde voor lego, en als hij niet direct het blokje vindt dat hij zoekt worden de bakken uiteraard gewoon omgekieperd in het midden van de kamer (en pijn dat het doet als je op zo'n blokje trapt). Je kan je dus wel voorstellen hoe de woonkamer er hier vaak uitziet...

Maar eigenlijk is dat toch ook helemaal niet erg! In een huis mag, neen moet, geleefd worden. Zolang de schimmel niet op de vuile afwas staat en je vloer niet begint te lijken op een zandbak is er helemaal geen probleem, nietwaar?

Waarom houden wij vrouwen dan steeds de schijn op tegenover elkaar. Het wordt eens dringend tijd dat we daar mee stoppen! Niemand wordt er gelukkiger van en zeker wijzelf of onze kinderen niet.

Om die reden ga ik vandaag met de billen bloot en verklap ik jullie wat voor een slechte huisvrouw ik ben. Ik zou het heel erg leuk vinden mochten jullie in de reacties hetzelfde doen. Tenzij je een perfecte huisvrouw bent natuurlijk haha, dan valt er niet veel te outen...

(Excuseer me voor het woord 'huisvrouw' trouwens, ik vind het een lelijk en stom woord, maar ik weet even geen beter woord te verzinnen). 'Huismannen' mogen ook meedoen natuurlijk!


Lees en geniet van mijn imperfectie:

  1. Weet je dat ik al eens ben vergeten de droogkast op te zetten nadat ik hem gevuld had. Na enkele dagen kwam ik erachter en zat ik dus met een hele hoop beschimmelde handdoeken. Dat gebeurt er dus als je verstrooid  bent en dat ding heel weinig gebruikt.
  2. Ik vergeet steevast een lijstje mee te nemen naar de winkel en kom dus thuis met dingen die ik eigenlijk niet van plan was te kopen. Als ik dan 's middags een koffietje wil drinken merk ik plots dat ik weer geen melk heb meegebracht. Balen!
  3. 's Morgens tot de conclusie komen dat er geen kruimel brood meer in huis en dat de kinderen wel een gevulde brooddoos mee naar school moeten. Herkennen jullie dat? Resultaat: mega stress omdat ik snel nog naar de bakker moet en het is al zooo laat. Help!
  4. Multitasken: welke gek heeft ooit bedacht dat vrouwen dat zo goed (moeten) kunnen. Ik haat het en ik kan het niet. Als ik aan het koken ben wil ik de telefoon niet opnemen en kan ik ook niet helpen bij die wiskundetaak. Ik kan er niets aan doen, ik kan dat gewoon niet!
  5. Ik was bijna elke dag en soms gebeurt het toch dat zoonlief geen enkel schoon paar sokken meer heeft. Maar ik doe mijn best hoor, het is alleen een kleine vergetelheid. De sokken zaten allemaal onderin de wasmand, goed verstopt.
  6. En als ik dan toch alle sokken die ik vind in één keer was, blijken de meesten 'weessokken' te zijn. Hoe kan dat nu?
  7. Ik ben meestal een geduldige moeder, maar af en toe wordt de wanorde in de kinderkamers me te veel en dan ga ik rond met een vuilzak als de kinderen op school zitten. Slecht van mij, heel slecht... ik besef het.
  8. Soms ben ik gewoon lui en dan schrijf ik liever een blog dan aan die volle wasmand strijk te beginnen. Tja, je moet nu eenmaal je prioriteiten stellen hé!
  9. Nog zo eentje: er moet nog héél veel werk gebeuren, maar Fleurtje ligt net zo lekker op mijn schoot te slapen. Ik kan dat beestje nu toch niet wekken hé... dat zou sadistisch zijn. Ja, dan moet ik wel blijven zitten hé ;-)
  10. Als ik geen zin heb om mijn schoenen te poetsen dan zeg ik tegen mijn man: 'Jij kan dat zo goed, schoenen poetsen', en weet je wat er dan gebeurt? Hij begint eraan!
  11. Eigenlijk moet ik er nog een nummertje 11 aan toevoegen, want terwijl ik dit schrijf krijg ik telefoon van de kleuterschool dat ik de boekentas van mijn zoontje ben vergeten mee te geven. Ik ben dus écht een hopeloos geval ;-) dit is het bewijs. Zucht.

Ik hoop oprecht dat ik niet de enige slechte huisvrouw ben. Ik ben heel benieuwd naar jullie imperfecties en flaters.


Ik zou het super vinden als jullie me ook volgen op Facebook, Instagram en Pinterest!!



76 opmerkingen:

  1. Zonne gaat nu twee en een halve maand naar de kleuterschool, ik ben al vier keer vergeten haar rugzakje met brood mee te geven en ik weet zeker dat het nog vaker gaat gebeuren....

    Overigens heb ik dan wél nog nooit zonder brood gezeten. Kwestie van altijd eentje in vriezer hebben... Maar de keren dat ik dan 's morgen nog brood moet ontdooien zijn niet te tellen :-)

    Verder was ik maar eens per week en blijft de was ook vaak veel te lang aan de lijn hangen (ook al staat dat droogrek in de weg) en duurt het makkelijk een extra week voordat de gewassen kleding weer in de kasten ligt. En ook hier weessokken. En bijna dagelijks een paar minuten te laat vertrekken zodat er extra hard gefietst moet worden om op tijd op school te zijn. Maar dat laatste heeft iedere moeder of vader minstens twee keer per week en we zijn haast nooit écht te laat geweest....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha... ja, brood in de diepvriezer, dat is een mooie oplossing!
      En blij te horen dat het bij jou ook niet altijd 'perfect' verloopt :-)

      Verwijderen
  2. Nummer 4... dat is me ook een raadsel. Ja, ik typ dit terwijl ik de baby voed maar alles meer dan dat gaat me boven de pet ;)
    Sokken, vergeten was... check... check... Van jou krijg ik altijd het idee dat je super netjes bent. Grappig is dat toch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat misverstand wou ik dus even doorbreken ;-)
      Ik kon inderdaad ook een baby voeden en intussen bijvoorbeeld een ander kind ondervragen voor een proefwerk... gek dat we op zo'n gebied wel kunnen multitasken.

      Verwijderen
    2. De natuur heeft dat waarschijnlijk goed geregeld met borstvoeding :-)

      Verwijderen
  3. Ik durf het bijna niet te zeggen, want ik heb echt het belang van een schoon en opgeruimd huis wel ervaren, maar ik stel het schoonmaken van de de wc's en de douchecabine altijd véél te lang uit (denk in weken). Misschien moet ik mijn eigen blogjes maar weer eens lezen, want ik weet wel hoe het moet.
    En soms heb ik een kat op schoot, tja, dan doe je niks hè ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, de douchecabine poetsen, wat haat ik dat! Ik krijg die nooit goed schoon. Hoe krijgen anderen hun douche altijd zo stralend schoon? Bij mij zit het glas vol kalkvlekken die ik er met niets afkrijg. Dan heb je ook geen eer ven je werk vind ik.

      Verwijderen
    2. Meteen na het douchen alles afdrogen. Wij hebben nooit kalk resten, maar wij hebben nog geen pubers in huis�� Maar mijn vriendin wel en daar heeft ze de kinderen van jongs af aan het geleerd en niet droog niet de badkamer uit.
      Hier doe ik ook liever wat anders dan het huishouden. Maar zonder broodtrommel en te laat op school zijn ze nog nooit geweest, ik ga gewoon elke door de week ochtend ruim op tijd van bed om dat soort dingen te regelen en mijn eigen dag in alle rust te starten.
      Maar zeer zeker niet perfect, ik strijk niet, de laatste was blijft minimaal een halve week in de droger liggen en we eten geregeld afhaal.
      Ach en zo heeft iedere gek zijn gebrek. Er zijn toch ook veel te veel leukere dingen te doen.

      Groetjes
      Janneke

      Verwijderen
    3. Kalk in de douchecabine? Ik gebruik een sprayflacon met natuurazijn. Natuurazijn is veel goedkoper dan al die schoonmaakmiddelen. Sprayen, sponsen met een schuurspons (alleen het glas anders krijg je krassen), natspuiten met de douchekop, met de trekker(glazenwisser) en de microvezeldoek droogwrijven en daarna de restjes met een handdoek.
      Dat lijkt een hele klus, maar ik ben er meestal zo mee klaar.
      Azijn is het middel tegen kalk en.... schimmel. ;)

      Verwijderen
    4. ff een keer in de autowax zetten blijft maanden netjes

      Verwijderen
  4. Van nummer 1 tot nummer 11: alles zo herkenbaar!
    Ik wil niemand ontmoedigen, maar een slordige 20-plusser in huis hebben bestaat ook hoor! En ik moet nederig bekennen dat ik soms een restje voeding in een goed afgesloten potje in de koelkast steek en ... het dan prompt vergeet. Waarna ik de inhoud een week later beschimmeld kan weg gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat heb ik ook al vaak voorgehad met een restje eten hoor ;-) Alhoewel, meestal plunderen de kids de koelkast voor iets de kans krijgt om te bederven.
      En ik had gehoopt dat het zou beteren met de rommel eens ze 20 zijn, zucht...

      Verwijderen
  5. Ik ben vrij netjes en opgeruimd maar ik heb makkelijk praten want onze kinderen zijn al de deur uit, dus dat scheelt.
    Wel heb ik een hekel aan buiten ramen zemen. Dat doe ik pas als ik me er echt voor begin te schamen (en dat kan lang duren :D )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De ramen poets ik meestal als de zon heel erg schijnt en het me te erg begint op te vallen hoe vuil ze eigenlijk zijn...

      Verwijderen
  6. Ik kan nogal obsessief, dwangmatig zijn. Vergat ik maar eens iets. Inmiddels heb ik mijzelf geleerd om meer los te laten (in het huishouden). De meeste rommel in ons huishouden is inmiddels van mij, maar dat is inspiratie, creativiteit ;-)
    Opruimen vind ik trouwens belangrijker dan schoonmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind opruimen ook belangrijker dan poetsen, op voorwaarde dat het niet mega vuil is natuurlijk ;-)
      Wat goed dat je geleerd hebt om meer los te laten in het huishouden. Ik ben dan wel een slechte huisvrouw, toch moet ik bekennen dat ik me heel er kan storen aan rommel en een overvloed aan spullen in mijn huis. Ik word dat erg gestresseerd van. Ik hoop ooit ook wat meer relaxter te worden op dat gebied.

      Verwijderen
    2. inderdaad opruimen is leuk; poetsen niet. Bezig zijn met eten maken is véél belangrijker en leuker :-).
      Groet,
      Mieke

      Verwijderen
  7. Ik heb een huisman in huis. Ik regel alleen de inkopen een beetje en het koken. Dus bij onverwacht bezoek benadruk ik steeds dat ik een huisman heb. Dan is het niet mijn schuld dat het huis zo rommelig is. En wij hebben niet eens kinderen ;-)
    Wat nummer 6 betreft: Mijn huisman vindt dat ik gewoon allemaal sokken in dezelfde kleur moet hebben. Hij heeft enkel effen zwarte sokken en maakt er nooit ene juist paar van. Zwart is zwart en je merkt zelf eigenlijk niet dat het misschien 2 verschillende sokken zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een geniaal plan van die sokken! Bedank je huisman voor die gouden tip :-)

      Verwijderen
  8. Ik ben ook geen goede huisvrouw. Heb er ook een enorme hekel aan eigenlijk, kan er geen enkel plezier aan beleven. Maar ja, het moet ... :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier ook geen goede huisvrouw.Al heel lang trek ik me niets meer aan van wat anderen ''denken'' en zeggen ,ja dat ik wel eens anders geweest helaas door de poets en boen dames in mijn omgeving .Nu ben ik bijna 65 en heb ook een huisman thuis haha en een mini senioren woning dus weinig huishouden .We moeten gewoon ieder in zijn waarde laten zeg ik maar zo ,we hebben allemaal onze eigen manier van leven tenslotte
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoe ouder ik word, hoe makkelijker het me afgaat. Nu moet ik er wel bijvermelden, dat wij geen kleine kinderen meer hebben, dat scheelt natuurlijk. Verder heb ik een dagelijkse routine van opruimen, schoonmaken kost nu dus weinig tijd. Al doende leert men ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb juist het idee dat iedereen zich er juist graag op laten voorstaan dat ze een slechte huisvrouw zijn. Ik hoor zelden tot nooit iemand trots zeggen dat ze een goede huisvrouw is. Raar eigenlijk....

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Héél grappig geschreven :) en zo herkenbaar (al ben ik ne man dan) :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Fijn om ook eens een reactie te krijgen van een mannelijke lezer.

      Verwijderen
  13. Reacties
    1. Lekker!!! Iedereen heeft er hier van gesmuld. En dat voor een slechte huisvrouw hahaha... Thx voor het receptje op je blog :-)

      Verwijderen
  14. Hm.... ik herken al je punten, maar voel me geen slechte huisvrouw... (kijk... dat kan ook nog). Het is hier altijd redelijk opgeruimd en ik steek er behoorlijk wat aandacht in om onze kleuter aan te leren zijn eigen zooi op te ruimen. Verder zijn al die vergeten dingen (was, koelkast-bakjes, broodtrommels enz) logisch: je moet ook nogal wat onthouden als (werkende) moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk om te lezen. Ik heb zelf ook een hekel aan het huishouden. De was is het enige klusje dat ik leuk vind om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heerlijk om te lezen hoe dat bij anderen gaat. Wij werken allebei fulltime, maar ik ben schoonmaakster en doe vaak alle dingen er omheen die jullie beschrijven ernaast voor een gezin;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. :-) super leuk geschreven. Lees je blog altijd met veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. HEBT U LENINGEN NODIG VOOR ZAKEN OF PERSOONLIJK GEBRUIK? Wij verstrekken leningen in verschillende valuta met een betaalbare rentevoet van 2%. Ons bedrijf streeft ernaar uitstekende professionele financiële diensten te verlenen. Neem contact met ons op om hier op onze pagina of via e-mail te solliciteren: (robertokennety@gmail.com) voor meer informatie .. Met vriendelijke groet

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ben je een zakenman of -vrouw? Ben je in een financiële puinhoop of heb je geld nodig om een eigen bedrijf te starten? Moeten leningen hun schulden betalen of uw rekeningen afbetalen of een leuk bedrijf beginnen? Heeft u een lage kredietscore en zult u het moeilijk vinden om een kapitaallening te krijgen van lokale banken / andere financiële instellingen? U hebt om welke reden dan ook een lening of financiering nodig, zoals: E-mail: sabinhelps@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  20. 2% snelle leningen gegarandeerd

      ROBERTO LOAN SERVICE, (met meer dan 35 jaar ervaring) is een particuliere kredietverlenende organisatie die financiële diensten flexibiliteit biedt die uw dagelijkse bank niet kan bieden. De hoofdleningbedragen variëren van $ 5000 tot $ 1000000 tot de eerste keer Timers die afhangen van het verloop van de lening. Met een maximale / maximale duur van 1 tot 20 jaar. Als u geïnteresseerd bent in een van de volgende zaken, neem dan contact met ons op via (robertokennety@gmail.com) voor onmiddellijke registratie

    Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
    E-mailadres bedrijf: robertokennety@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me in te schrijven op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws, en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op + 79267494861

    BeantwoordenVerwijderen
  22. In een woord, wauw !! Ik kan niet geloven dat het geld al op mijn rekening staat. Dankje, dankje, dankje! Je hebt van wat meestal een lang, langgerekt en intimiderend karwei is, een zeer aangename en gestroomlijnde ervaring gemaakt. Ik kan u en mevrouw Karin Sabine Leningen niet genoeg bedanken. Mevrouw Karin Sabine Leningen voor het geweldige systeem, en u voor de geweldige service. Jullie zijn allebei best geweldig! als je een dringende lening nodig hebt, kun je ze e-mailen op sabinhelps@gmail.com of haar whatsappen op +79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Snel zakelijk lenen of rekeningen betalen tegen 3% rente? Wij bieden zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, autolening, studielening, schuldconsolidatielening e.t.c. ongeacht uw kredietscore. We zijn gegarandeerd in het verstrekken van financiële diensten aan onze talrijke klanten over de hele wereld. Met een maximale looptijd van 1 tot 30 jaar, varieert onze lening van 2.000 euro (tweeduizend euro) tot $ 50.000.000,00. (Vijftig miljoen euro). We lenen ook in USA DOLLARS, EURO en PONDEN! Neem voor meer informatie contact met ons op via deze e-mail: (robertokennety@gmail.com), of WhatsApp: +1(518)219-0838

    BeantwoordenVerwijderen
  24. In een woord, wauw !! Ik kan niet geloven dat het geld al op mijn rekening staat. Dankje, dankje, dankje! Je hebt van wat meestal een lang, langgerekt en intimiderend karwei is, een heel plezierige en gestroomlijnde ervaring gemaakt. Ik kan u en mevrouw Karin Sabine Leningen niet genoeg bedanken. Mevrouw Karin Sabine Leningen voor het geweldige systeem, en jij voor de geweldige service. Jullie zijn allebei best geweldig! als je een dringende lening nodig hebt, kun je ze e-mailen op sabinhelps@gmail.com of haar whatsappen op +79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik wil de heer Dalton waarderen omdat hij mij een lening heeft gegeven ter waarde van 43000 EUR. als u vandaag een dringende lening nodig heeft, laat u dan niet oplichten en vraag een echte lening aan via email: diamondloans24@yahoo.com whatsapp: +16613814014

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hallo, vandaag ben ik super blij. Ik heb opmerkingen gezien van mensen die al een lening hadden gekregen van LAPO M-F, dus ik solliciteerde op basis van populaire aanbevelingen en nog maar een paar uur geleden bevestigde ik een geleend bedrag van 10.500 euro op mijn rekening. Dit is geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Kiireellinen lainatarjous.

    Terveisiä, onko kiireellistä tarvetta kiireelliseen lainaan, laskujen maksamiseen, kiinteistöjen ostamiseen, liike-elämän jne. Luotettava luotonantaja? Tämä on tilaisuutesi. Tarjoamme lainoja, joiden korko on 2%. Lähetä meille sähköpostia lainasta: (inforamzanloan@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dringende lening aanbieding.

    Gegroet, Is er een dringende behoefte aan een dringende lening, betaling van rekeningen, aankoop van onroerend goed, bedrijf, enz.? Een betrouwbare kredietverstrekker? Dit is uw kans. Wij bieden leningen aan met een rente van 2%. Stuur ons een e-mail voor de lening: ( inforamzanloan@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik kwam dit leningbedrijf tegen op Facebook en ik nam contact op met de e-mail die ik zag ineens kreeg ik een lening van $ 60.000 USD, dus ik geloofde nooit dat dit allemaal zou kunnen werken totdat ik $ 60.000 USD kreeg, zal iedereen adviseren die behoefte heeft aan een lening om contact op te nemen met deze leningmaatschappij voor hulp bij een lening is dit het e-mailadres van het bedrijf (TRUSTLOAN88@GMAIL.COM) of contact via WhatsApp @ + 1 443 281 3404

    BeantwoordenVerwijderen

  30. Heeft u een spoedlening nodig? we bieden leningen met 2%, we bieden schuldenconsolidatieleningen, zakelijke leningen, privéleningen, autoleningen, hotelleningen, studieleningen, persoonlijke leningen Herfinancieringsleningen voor huizen, voor meer informatie E-mail: (dakany.endre@gmail.com)

    Dringende leningaanbieding.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Krediet nodig? persoonlijke leningen? zakelijke leningen? kerst lening? hypotheken? landbouw- en projectfinanciering? wij geven allerlei soorten leningen met 2% rente! Contact email; (dakany.endre@gmail.com)

    Dringende leningaanbieding.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wij bieden verschillende leningen aan Particulieren (persoonlijke lening) en samenwerkende instanties tegen een rentepercentage van 2% per opzegging. Dit is bedoeld om u te helpen aan uw financiële verplichtingen te voldoen, vooral met de aanhoudende wereldwijde financiële crisis. U kunt tussen de 1.000 - 500.000.000 (pond, euro of dollar) lenen. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail (dakany.endre@gmail.com). Met vriendelijke groet.

    lening aanbieding

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik zag een prachtige getuigenis van Helmah op een verzoeningspagina over de goede werken van Dr. Ilekhojie. Ik heb het nooit geloofd omdat ik nog nooit eerder iets over zo'n wonder had gehoord. Niemand had me ervan kunnen overtuigen totdat Dr. Ilekhojie een geweldig werk voor me had gedaan dat mijn gebroken huwelijk herstelde na zes maanden scheiding. Ik was echt geschokt toen mijn man neerknielde en smeekte om vergeving voor mij om hem terug te accepteren. Ik heb echt een tekort aan woorden om mijn waardering te tonen aan Dr Ilekhojie voor wat hij voor mij en mijn hele familie heeft gedaan. We zijn gelukkig samen en er is rust in mijn huis. Dit alles is mogelijk dankzij zijn verzoeningsspreuk. Neem nu contact met hem op voor hulp via Whatsapp/viber: +2348147400259) of e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Heeft u een lening nodig? persoonlijke leningen? zakelijke leningen? hypotheken? landbouw- en projectfinanciering? wij verstrekken allerlei soorten leningen tegen 2% rente! Contact e-mail;(dakany.endre@gmail.com)

    Dringende leningaanbieding.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Heeft u financiële hulp van welke aard dan ook nodig? Persoonlijke leningen? Zakelijke leningen? Hypotheekleningen? Bedrijfsleningen? Landbouw- en projectfinanciering? Wij verstrekken leningen tegen 2% rente! Contactpersoon: (dakany.endre@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Heeft u dringend een lening nodig? wij bieden een wereldwijde lening aan aan wie een lening nodig heeft, de zakelijke mogelijkheid waarnaar u op zoek was, is er weer. e-mail ons nu op: stevenfunds@outlook.com of neem contact met hem op via whatsapp +2347043593434 LENING

    AANVRAAGFORMULIER
    1) Volledige naam:
    2) Geslacht:
    3) Benodigd leenbedrag:.
    4) Leningsduur:
    5) Land:
    6) Thuisadres:
    7) Mobiel nummer:
    8) Maandelijks inkomen:
    9)Beroep: )
    Waar heb je ons gevonden?
    Koning Steven

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ik wil graag Karin Sabine een lening van € 9000 voor mij lenen. als je een dringende lening nodig hebt, voorkom dan dat je opgelicht wordt door valse kredietverstrekkers en solliciteer via een echt leningbedrijf per e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +7 901 709-57-43

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Mijn man werd net wakker en besloot dat ons huwelijk voorbij was. Het gaat al een paar maanden niet goed tussen Roger en mij omdat hij een affaire had met zijn assistent op het werk. Ik hield zoveel van mijn man en besloot te blijven en aan ons huwelijk te werken. In korte tijd kwam Roger niet meer thuis en zijn goede vriend vertelde me dat hij een ander appartement heeft waar hij bij haar woont. Ik was gekwetst en bleef hulp zoeken omdat Roger anders was dan de man met wie ik 10 jaar geleden trouwde. Gelukkig vond ik dr. Ilekhojie die beloofde mijn man aan mij terug te geven. Hij voerde een verzoeningsspreuk uit die Rogers terugbracht en nu zijn we allebei weer gelukkig met onze jongens. Als je problemen hebt zoals de mijne, stuur dan Dr. Ilekhojie een e-mail: gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ik ben Klydia veronika uit Belgum, ik heb een lening van 9.000 euro aangevraagd en deze werd goedgekeurd met MICHEAL JOSE FINANCE HOME na 3 dagen na mijn aanvraag, iedereen die op zoek is naar een legitieme lening die ik je zou doorverwijzen naar dit bedrijf is in actie dankbaar voor hulp ze gaven me. U kunt voor meer informatie contact met hem opnemen via:infomichealfinanceltd@gmail.com of WhatsApp:+14699724809

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Ik ben Lydia veronika uit Belgum, ik heb een lening aangevraagd voor een bedrag van 9.000 euro en het werd goedgekeurd door MICHEAL JOSE FINANCE HOME na 3 dagen na mijn aanvraag, iedereen die op zoek is naar een legitieme lening, ik zou u naar dit bedrijf willen verwijzen, ik ben u echt dankbaar voor de hulp die ze mij hebben gegeven. U kunt contact met hem opnemen voor meer informatie op: infomichealfinanceltd@gmail.com of WhatsApp: +14699724809

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Mijn man verliet me voor een jongere vrouw. Het was alsof ze hem onder een kwade betovering had, hij keerde zich van de ene op de andere dag zonder enige waarschuwing tegen mij. Het gebeurde vorig jaar, ik was wanhopig, dus ik gebruikte elke website voor het casten van spreuken die ik kon vinden zonder resultaat. Een vriend stuurde me contact van Dr. Ilekhojie en ik nam contact met hem op. Hij begon in februari met mij te werken en als resultaat van al zijn geweldige werk zijn ik en mijn man weer bij elkaar. Ik ben zo blij en bevoorrecht dat ik zo'n geweldig persoon als jij aan mijn zijde heb. Bedankt! Dr Ilekhojie. Hulp nodig, WhatsApp Dr. Ilekhojie op +2348147400259 of e-mail gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Heb je een lening nodig? particuliere lening? Zakelijke leningen? Kerstlening Hypotheeklening? Landbouw- en projectfinanciering? Wij bieden alle soorten leningen aan tegen 2% rente! E-mailadres contact:(richardcosmos5@gmail.com)

    Heb je een lening nodig?

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik werd 4 jaar lang afgewezen door mijn man, het doet zoveel pijn dat ik de hele tijd werd verwaarloosd, ik confronteerde mijn man en hij zei dat het niet werkt en een scheiding nodig heeft. Ik voelde me depressief en had een oplossing nodig omdat ik zoveel van hem hou. Ik ging online voor een oplossing of advies, toen ik op een testimonial-pagina stuitte. Mensen met een soortgelijk probleem als ik. Ik had het geluk dat een dame een e-mail achterliet waarmee ik contact kon opnemen, ik nam een moedige stap omdat ik zo depressief was en het gevoel had dood te gaan. Ik nam contact op met dr. Ilekhojie die een verzoeningsspreuk voor me uitsprak en mijn man kwam thuis en smeekte om mijn vergeving. Het zijn onze 3 maanden samen vandaag nadat de verzoeningsspreuk was voltooid en mijn man is nooit veranderd in de richting van van mij te houden.. Neem vandaag nog contact op met dr. Ilekhojie via e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp / bel dit nummer +2348147400259 voor meer vragen hulp

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik heb de afgelopen 8 maanden een gebroken hart gehad nadat Shawn het uitmaakte, maar nadat ik getuigenissen van mensen over dr. Ilekhojie zag, was ik heel blij hem om hulp te vragen. Hij legde alles uit wat nodig was om de verzoeningsspreuk uit te voeren en ik vertrouwde hem met heel mijn hart. In precies 3 dagen belde mijn vriend die me maandenlang ghostde me 15 keer op een plek. Ik was geschokt omdat hij degene was die me blokkeerde en verhuisde. Nu zijn we samen gelukkig en verwachten we ons eerste kind samen. Ik wil dr. Ilekhojie bedanken voor zijn geweldige hulp en ook het publiek op de hoogte brengen van deze geweldige man. Neem persoonlijk contact met hem op om dezelfde hulp te krijgen. Bel/Whatsapp/Viber +2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  45. afgelopen week vrijdag kreeg ik een lening van 15.000 euro van Steven Funds, een online leningbedrijf, ik las wat getuigenissen over hen en ik besloot een aanvraag in te dienen en tot mijn grote verbazing werd de lening goedgekeurd en overgemaakt naar mijn rekening afgelopen vrijdag, neem contact met hen op via e-mail stevenfunds@outlook.com of whatsapp +2347043593434 voor elke vorm van lening

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Hallo vrienden, ik ben zo blij vandaag dat ik mijn lening van Micheal loan Ltd op mijn rekening heb gekregen om mijn rekeningen te betalen en goed voor mijn gezin te zorgen, als je ook een lening nodig hebt, mis deze kans dan niet om hem te e-mailen en de jouwe te krijgen neem ook nu contact met hen op (infomichealfinanceltd@gmail.com) of whatsapp +1(469)972-4809.Goodluck

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Hallo, ik wil dit medium graag gebruiken om een leningmaatschappij met u te delen die mij helpt een commerciële lening te krijgen met begrijpelijke voorwaarden. ze bieden alle soorten leningen aan.
    E-mail contact: infomichealfinanceltd@gmail.com
    of WhatsApp +14699724809.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Ben je het zoeken naar leningen en hypotheken beu, of word je voortdurend afgewezen door banken en andere financiële instellingen of een microfinancieringsregeling. Hiermee willen wij u informeren met 100% garantie dat wij leningen van elk bedrag aanbieden tegen een rentepercentage van 2% per maand. Wij verstrekken LENINGEN voor bedrijfsontwikkeling. concurrentievoordeel/bedrijfsuitbreiding. Zorg ervoor dat we gecertificeerd, betrouwbaar, betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch zijn. en deelnemende financier voor onroerend goed en elke vorm van zakelijke financiering, wij verstrekken langlopende leningen van maximaal twee tot vijftig jaar en alle rentetarieven en berekenen en maken jaarlijkse betaling mogelijk E-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com.

    Wij bieden de volgende soorten leningen aan en nog veel meer;

    * Persoonlijke leningen (lening zonder onderpand)
    * Zakelijke leningen (onbeveiligde lening)
    * Consolidatielening
    * Combinatielening
    * Verbouwing

    Om contact op te nemen voor het zoeken naar een lening, antwoordt u met uw e-mail-ID, zodat ik u meer kan sturen ter goedkeuring
    Bedankt, neem contact met ons op via e-mail: loancreditinstitutions00@gmail.com
    bel of WhatsApp: +393512114999

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Heeft u een dringende lening nodig? Wij geven persoonlijke leningen uit? Zakelijke leningen? Hypotheek? Landbouwleningen? Onderwijsleningen? Debetconsolidatieleningen? Vrachtwagenleningen? Autoleningen? Hotelleningen? Leningen herfinancieren? en meer schoolleningen? Startleningen? .Wij bieden tegen 2% rente! Neem contact met ons op via: (dakany.endre@gmail.com)

    lening aanbod

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Quick loan You are sincere and honest(2%) contact us For immediate response We are at your disposal TO started :location +918131026914 or email pacificlanding350@gmail.com Pacific landing Services Mr. Gupta Dwyer. You can also send your email to send you the loan application.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Finanční nabídka, která vám pomůže.
    Hledáte půjčku na reaktivaci vašich aktivit na konci roku, pro realizaci projektu, koupit byt nebo potřebujete kapitál, abyste investovali v tomto novém roce, ale bohužel nevíte, jaké konkrétní půjčky nabízející. Neváhejte nám napsat nebo na naši e-mailovou adresu a nabídnout vám půjčky od 50 000 do 15 500 000 krátkodobých a dlouhodobých se sazbou 3%. E-mailem: MARCELA.KREJSOVA01@GMAIL.COM NEBO WHATSAPP: +420608987486.
    NB: Vaše spokojenost je naším hlavním předmětem.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wilt u een lening afsluiten en weet u niet waar u een echte lening kunt krijgen?
    Wilt u een bedrijf starten, maar beschikt u niet over kapitaal?
    Wilt u om welke reden dan ook een lening aanvragen?
    Kerstlening nodig?

    Er is eindelijk hoop omdat Elena Nino snelle en betrouwbare leningen verstrekt, hun service 100% oprecht is en garandeert dat u de lening ontvangt wanneer u zich aanmeldt. Stuur vandaag nog een e-mail en keur deze goed op elenanino0007@gmail.com

    Bedankt en God zegene u
    VERTROUWEN
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Heeft u om welke reden dan ook een lening nodig, neem dan vandaag nog contact met ons op via regionbankplc007@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  54. HALLO

    Heeft u een lening nodig om een auto te kopen, consolideer
    schulden, een huis bezitten, reizen, een nieuw bedrijf opzetten
    uw eigen of om een
    uitstekende vakantie met familie en vrienden..
    De kredietfirma van bisschop West Mark verstrekt momenteel een lening
    met 2% rente zonder onderpand. Krijgen
    terug naar mij Als jij
    zijn geïnteresseerd in het krijgen van een lening via mijn e-mail bishopwestmarkloan@gmail.com

    HARTELIJKE GROETEN

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Ik wil getuigen van een legitiem bedrijf. Tony Loan Service ben blij om deze legitieme en zeer gerenommeerde leningverstrekker, de heer Scot Frank, aan te bevelen, aan wie ik mijn lening van $ 8.400,00 USD kreeg van een paar dagen geleden nadat ik was opgelicht door drie nepkredietverstrekkers en ik kan het aanbevelen Roberto Loan Company voor iedereen die een lening nodig heeft, geloof me, dit is echt. Hier is de e-mail van het bedrijf:( tony_loanservice01@aol.com )

    Bedrijf Telegram-link: https://t.me/tony_loan_service

    BeantwoordenVerwijderen
  56. DO YOU NEED LOANS FOR BUSINESS OR PERSONAL USES? We are Tony_Loan service and we give out loans in different currency with an affordable interest rate of 2% Our Company aims is that to provide Excellent Professional Financial Services. Contact us to apply here. via Email: ( tony_loanservice01@aol.com ) for more information..

    Note everyone: We Only welcome serious minded people because we are legitimate and willing to finance loans for real people who are serious.

    Company Name: Tony Loan Service
    E-mail bedrijf: tony_loanservice01@aol.com
    Bedrijf Telegram-link: https://t.me/tony_loan_service

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Ik zou jullie allemaal willen aanbevelen aan een geloofwaardige en oprechte particuliere kredietverstrekker die mijn lening aan mij heeft goedgekeurd, slechts binnen een paar uur na zoveel mislukte pogingen om een lening te krijgen. Ik was verrast en blij dat de particuliere kredietverstrekker mij redde en mij een lening aanbood. lening met 2% rente, neem nu contact met haar op als u een dringende lening nodig heeft. E-mail: christywalton355@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Půjčím až 25 000.000 Kč: Burianovalucie23@seznam.cz.

    Sháníte půjčku a nikde to nevyšlo? Máte záznam v registrech a nečekané výdaje? Potřebujete půjčit na sloučení svých současných půjček a snížení měsíční splátky? Potřebujete vyřešit svou finanční tíseň nebo vyplatit exekuci? Všechny situace mají řešení, obraťte se na mě a najdeme to nejvhodnější pro Vás. Garantuji diskrétnost a solidnost. Žádné zkoumání registrů, žádné zastavování nemovitostí. Působím po celé ČR.
    Telefon:+420 734 485 884
    E-mail: Burianovalucie23@seznam.cz

    BeantwoordenVerwijderen