dinsdag 6 september 2016

Kinderpraat en mijmeren over het verleden

Mijn oudste zoon is al zeventien en een half en haalde net zijn theoretisch rijexamen (oh jee paniek, binnenkort is die met mijn auto weg!). Als ik geen foto's zou hebben van toen hij nog klein was zou ik bijna niet meer geloven dat hij ooit een baby'tje is geweest... Hij is een stuk groter dan mij (gelukkig), maar net nog een tikkeltje kleiner dan mijn man  (die dat volgens mij stiekem helemaal niet zo erg vindt)

De tijd glipt door je handen, het is een cliché maar toch zo waar. Toen mijn kids klein waren dacht ik vaak 'dit mag ik nooit vergeten'. Natuurlijk staan er veel momenten in mijn geheugen gegrift, maar nog veel meer dingen ben ik gewoon keihard vergeten. Foto's helpen vaak om het geheugen wat op te frissen, maar toch...  het moment zelf komt nooit meer terug. Ik ben trouwens geen mens dat uren weemoedig in foto albums gaat bladeren. Toch maak ik vrij veel foto's, om ze achteraf (bijna) nooit meer te bekijken... Raar trekje van mezelf, vind je niet?


Ik ben van mening dat een mens niet teveel in het verleden moet leven. Het verleden is voorbij en daar kunnen we toch niets meer aan veranderen. De toekomst heb je ook maar in beperkte mate in de hand. Dat begin ik meer en meer door te krijgen de laatste tijd. Vroeger kon ik me heel erg druk maken over dingen als: 'wat moet ik doen als ik mijn werk verlies?' of 'wat als één van mijn kinderen niet kan volgen op school?' Maar ook over puur praktische zaken kon ik lang piekeren zoals: 'stel dat ik pech heb met mijn auto en ik ben net mijn gsm thuis vergeten'.

Tegenwoordig heb ik door dat je druk maken over zulke zaken eigenlijk in de meeste gevallen puur tijdverlies is. Meestal gebeuren de dingen waar je voor vreest niet, en soms gebeuren er dingen die je helemaal niet had verwacht of nooit had kunnen voorzien. Je hebt het leven nu eenmaal nooit volledig in de hand en als problemen zich stellen kan je nog altijd een oplossing zoeken. Meestal lukt dat ook, maar sommige problemen zijn nu eenmaal niet op te lossen en dan zit er niets anders op dan ze proberen te aanvaarden.

Mijn punt is dus eigenlijk: piekeren over wat er allemaal kan misgaan in de toekomst is verspilling van je kostbare tijd... tijd die nooit meer terugkomt! Ik vertel dat hier allemaal wel heel stoer, maar ik moet toegeven dat het voor mij ook een heel leerproces is geweest om dit door te krijgen, en bovendien ben ik er bijlange nog niet. Ook ik heb nog regelmatig periodes waarin ik veel te veel pieker en daar mijn dag of nacht door laat vergallen.

Natuurlijk moet je ook wel wat vooruitziend zijn om bepaalde problemen in de toekomst te voorkomen, dingen die je wel in de hand hebt. Zo is het fijn om een spaarpotje te hebben voor als je wasmachine stuk gaat, verder kan je ook beter je kinderen (en jezelf) goed beschermen in de zon om te voorkomen dat hun huid schade oploopt en je gordel in de wagen dragen zou vanzelfsprekend moeten zijn... Zo zijn er veel dingen die je kan doen om de kans op onheil zo veel mogelijk te beperken, maar volledig uitsluiten kan je het natuurlijk nooit.

Vooral leven in het nu, dat is iets waar ik naar wil streven. Desalniettemin wil ik sommige dingen uit het verleden nooit vergeten, en soms heb ik wel wat spijt dat ik niet meer heb opgeschreven. Vooral dan de grappige uitspraken van mijn kinderen. Je denkt: ik schrijf dat straks wel op en voor je het weet is het uit je gedachten...

Daarom trakteer ik jullie nu op enkele leuke uitspraken die ik onlangs hoorde van mijn vijfjarig zoontje. Dan staan ze gelijk genoteerd en kan ik ze nooit meer vergeten!



  • Toen ik zei tegen mijn zoontje dat het tijd was om te gaan slapen, antwoordde hij mij: 'Neen mama, ik hoef nog niet te gaan slapen, ik ben een volwassen kabouter!'
  • 'Krijg ik een vriendenboekje mama?' vroeg zoonlief me. 'Ja, hoor, dan zullen we er eens eentje kopen', antwoordde ik. 'Maar dan moet Jezus ook wel in mijn vriendenboek schrijven hé!' zei hij. 'Waarom?' antwoordde ik verbaasd. 'Jezus is toch de vriend van elk kind' antwoordde hij bloedserieus. Dan weet je dus dat je kind op een katholieke school zit ;-)
  • Ook over het nieuws en de actualiteit vangt hij af en toe wel eens iets op. Ik probeer hem hiervoor zoveel mogelijk af te schermen omdat ik hem nog veel te jong vind voor bepaalde informatie, maar sowieso lukt dat nooit volledig. Toen hij iets hoorde over vluchtelingen, zei hij: 'Ik vind dat zo erg mama, kunnen we die mensen niet bij ons thuis laten wonen?' 'Maar waar moeten die dan allemaal slapen?' vroeg ik. 'Bij jou in bed hé mama, dan moet papa maar op de zetel slapen!' Sorry jongen, maar ik vrees dat dat ook geen oplossing gaat zijn.


19 opmerkingen:

  1. Ik herken het gevoel. Sommige periodes wil je het liefst zo snel mogelijk vergeten en andere ontglippen je juist. Met foto's heb ik ook een lastige verhouding. Als ik kijk naar baby foto's van de kinderen denk ik vooral aan hoe moe of verdrietig ik mijzelf voelde niet aan hoe lief mijn kleintjes op een aankleedkussen lagen of hoe ze brabbelden. Zucht...
    Goed dat je deze uitspraken genoteerd hebt! Zo onschuldig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad, foto's roepen niet alleen mooie herinneringen op natuurlijk, maar herinneren je ook aan moeilijkere periodes. Bovendien word ik er altijd wat weemoedig van, ik denk dat ik daarom zou weinig naar foto's kijk.

      Verwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk ik ontdek dat ook steeds meer dat nu nu is. Het gebeurd nú

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo, maar toch blijft het vaak heel moeilijk om in het nu te leven. Ik wens het mezelf ook toe zoals Ageeth hieronder zo mooi zegt :-)

      Verwijderen
  3. Dat vind ik wel het fijne van ouder worden hoor, de inzichten die gewoon tot je komen. Tegen de tijd dat de kinderen de deur uit zijn, weet ik hoe ik het had willen doen allemaal.
    Ik word enorm weemoedig van de kinderfoto's en van alles wat ik beter had willen doen.
    Vandaag was ik aan het opruimen en vond een paar krabbeltjes met uitspraken van jongste. Die heb ik dan wel opgeschreven, maar ze zwerven op belachelijke plekken in huis.
    Onze oudsten zijn van dezelfde leeftijd. Zijn rijinstructrice zegt diplomatiek dat het een man van de theorie is ;-) Dat duurt dus nog wel even, het papiertje.
    En leven in het nu vind ik lastig, maar ik wens met mijzelf wel toe.
    Fijn om van je te lezen en mee te denken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik verwacht dat het papiertje voor het rijbewijs hier ook nog wel even op zich zal laten wachten, en stiekem vind ik dat niet zo erg... het is weer zo'n grote stap, vind je niet?
      Van foto's word ik ook veel te weemoedig, dus ik bekijk ze maar niet teveel...
      En leven in het nu... met ouder worden gaat het steeds beter, maar toch blijft het heel lastig, dat vind ik ook.

      Verwijderen
  4. Tja, ik snap je. Hier ook zo'n knokige 13 jarige die ik graag nog even op schoot zou hebben en knuffelen, maar op de een of andere manier vinden we dat een beetje gek... Wel slim om uitspraken op te schrijven, dat vergeet je zo weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind de theorie altijd een stuk makkelijker dan de praktijk. Natuurlijk helpt piekeren niet, maar dat weten wil niet zeggen dat je er meteen mee kunt ophouden helaas.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heeft het zin om terug te kijken, wanneer komt je volgende ...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het hoort erbij. Af en toe hoor ik om mij heen, ''wat is het leven toch te kort.'' Nee dat is het niet. Het is de langste belevenis die je kent. Het gaat inderdaad voorbij over de belevenis gesproken, maar dat is niet zo gebeurd. Leef je leven met de dag en geniet van de momenten die je nu beleeft. Leuk om te lezen over je oudste zoon. Ik denk ook inderdaad dat als hij zijn rijexamen gehaald heeft hij continu de auto zal gaan gebruiken. Net als ieder die net zijn rijbewijs behaalt. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hé jongens, ik ben vandaag super opgewonden. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO M-F hadden gekregen en toen besloot ik een aanvraag in te dienen op basis van populaire aanbevelingen en nog maar een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro op mijn rekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gegarandeerd 2% snelle leningen

    ROBINSON LOAN KREDIT (met meer dan 35 jaar ervaring) is een particuliere kredietverleningsorganisatie die financiële diensten biedt met flexibiliteit die uw dagelijkse bank niet kan bieden. De belangrijkste leningbedragen variëren van $ 5000 tot $ 1000000 tot de eerste keer dat timers afhankelijk zijn van het verloop van de lening. Met een maximale / maximale looptijd van 1 tot 30 jaar. Als u geïnteresseerd bent in een van de volgende zaken, neem dan contact met ons op via (robinsonloankredit@gmail.com) voor onmiddellijke registratie

    Bedrijfsnaam: Robinson-krediet
    Bedrijf e-mail: robinsonloankredit@gmail.com
    WhatsApp: +1(518)219-0838

    BeantwoordenVerwijderen
  10. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

    Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

    Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang onmiddellijk een reactie.

    Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
    * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online aanvraag.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we tal van individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Getuigenis van een serieuze lening die is gekocht, hartelijk dank, mijnheer Peterson, voor uw lening van 45.000 euro die u mij heeft verstrekt. Ik praat over uw diensten met mensen om mij heen die een lening of financiering nodig hebben. Ik ben blij met de lening die je me hebt gegeven. Aarzel niet, als u een lening en een echte juridische geldschieter nodig heeft, neem dan nu contact met hem op en ontvang uw lening via: E-mail: peterhelps01@outlook.com Dank u

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heb je een lening nodig? Zit je in een financiële crisis of heb je geld nodig om je eigen bedrijf te starten? Heeft u een lening nodig om uw schuld af te lossen of uw rekeningen te betalen of een mooi bedrijf te starten? U heeft een lage kredietscore en vindt het moeilijk om een kapitaallening te krijgen van lokale banken en andere financiële instellingen? Dit is uw kans om een lening te krijgen van onze organisatie. Wij bieden leningen aan particulieren voor de volgende doeleinden en nog veel meer. Persoonlijke lening, bedrijfsuitbreiding, opstarten van een bedrijf, onderwijs, consolidatie van schulden, leningen voor hard geld. Wij bieden leningen tegen een lage rente van 3%. Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: mrrolandjohnson62@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  14. HEEFT U EEN PERSOONLIJKE/BEDRIJFS/INVESTERINGSLENING NODIG? CONTACTEER ONS VANDAAG VIA E-mail Mrrolandjohnson62@gmail.com

    We hebben meer dan $ 1 miljard aan zakelijke leningen verstrekt aan meer dan 15.000 bedrijfseigenaren zoals jij. We gebruiken onze eigen risicotechnologie om u de juiste zakelijke lening te verstrekken, zodat u uw bedrijf kunt laten groeien. Onze diensten zijn snel en betrouwbaar, leningen worden binnen 24 uur na een succesvolle aanvraag goedgekeurd. We bieden leningen van minimaal $ 5.000 tot maximaal $ 500 miljoen.

    Heb je wat moeite met onbetaalde rekeningen en weet je niet welke kant je op moet? Hoe zit het met het vinden van een gerenommeerd bedrijf voor schuldconsolidatie dat u kan helpen bij het verminderen van de maandelijkse aflossing, zodat u betaalbare terugbetalingsopties heeft en ruimte heeft om te ademen als het gaat om het einde van de maand en rekeningen moeten worden betaald? De heer Roland Johnson ®Capital Managements Inc™ is het antwoord. Verlaag uw betalingen om de druk op uw maandelijkse uitgaven te verlichten. E-mail (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

    HEBT U 100% FINANCIERING NODIG? wij verstrekken leningen met een betaalbare rente van 2%
    ®Capital Managements Inc™ (Mrrolandjohnson62@gmail.com) heeft tot doel uitstekende professionele financiële diensten te leveren.

    Onze diensten omvatten het volgende:

    *Vrachtwagenleningen
    * Persoonlijke leningen
    * Schuldconsolidatieleningen
    * Autoleningen
    * Zakelijke leningen
    * Onderwijsleningen
    * Hypotheek
    *Herfinanciering van leningen
    * Hypotheek

    Wij geven u een lening met een lage rente van 2% en een looptijd van 1 tot 30 jaar om de lening terug te betalen (zeker en ongedekt). Houd uw financiële problemen niet voor u zodat u geen schuldenberg of financiële stress krijgt. Neem daarom snel contact met ons op voor een oplossing van uw financiële problemen. Het zal ons een groot plezier zijn als u financieel stabiel bent. E-mail (Mrrolandjohnson62@gmail.com)

    OPMERKING: Houd er rekening mee dat het slechts minder dan 24 uur duurt om uw bestand te verwerken en is 100% gegarandeerd, ongeacht uw kredietscore.

    Hoogachtend,
    De heer Roland Johnson
    E-mail: Mrrolandjohnson62@gmail.com
    Wij zijn gecertificeerd en uw privacy is 100% veilig bij ons. Maak je geen zorgen meer over je leningen of financiën.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter zou aanbevelen die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening terugbetaalt, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail op: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo en welkom bij Spotcap Global Financial Services, Mijn naam is Claudia Klein, ik ben geldschieter en ook financieel adviseur. Ik bied allerlei soorten leendiensten aan

    Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor via | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur een SMS op WhatsApp via: +31642117819 | en heb binnen 24 uur een lening op uw rekening omdat we uitstekende leendiensten over de hele wereld bieden.

    We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen en u kunt ook tot 15 miljoen euro lenen en we verstrekken leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

    Ik erken het feit dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest. Voor individuen die een financieel probleem hebben en daarvoor een oplossing nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een aandelenlening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege hoge rente, onvoldoende onderpand, verhouding schuld/inkomen, lage kredietscore of andere redenen

    Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u maar wilt

    Wij bieden 24 uur leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotcapglobalservices@gmail.com | of stuur een SMS op WhatsApp via: +31642117819 | & Ontvang direct een reactie

    Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

    Uw financiële vrijheid ligt in uw handen!!

    BeantwoordenVerwijderen