maandag 10 februari 2014

Fleurtje

Als er één wezentje is dat het afgelopen jaar mijn hart heeft veroverd dan is het wel ons cavaliertje Fleurtje.


Wanneer ik over haar spreek verval ik automatisch in superlatieven.
De niet-hondenliefhebbers stoppen nu best met lezen, want die zullen nooit kunnen begrijpen dat de liefde voor een viervoeter zo groot kan zijn.
Neen, het is niet hetzelfde als een kind (dat weet ik heus wel), maar dat neemt niet weg dat heel ons gezin dol op haar is en dat ze er echt bij hoort.

Wat haat ik mensen die hun hond slecht verzorgen, hem pijn doen of zelfs achterlaten. En wat haat ik broodfokkerijen die enkel honden kweken uit winstbejag en ze zien als koopwaar, zonder zich ook maar even te bekommeren om hun lot.

Wie een hond in huis haalt moet dit niet impulsief doen, maar beseffen dat dit een engagement is voor de rest van het leven van dit dier.
Ook een hond kopen 'voor de kinderen' is een slecht idee. Je weet op voorhand dat je als ouder het grootste deel van de zorg op je schouders zal moeten nemen. Je moet dus in de eerste plaats zelf een hondenliefhebber zijn!
De onvoorwaardelijke liefde die je krijgt van zo'n viervoeter verdient het om beantwoord te worden met evenveel liefde van zijn baasje.

Ik heb me al zo vaak de vraag gesteld: waarom worden honden niet minstens 30 jaar, in plaats van de schamele 12 jaar die ze gemiddeld bij ons zijn? De gedachte dat ik Fleur ooit zal moeten verliezen is echt ondraaglijk. Ik duw die gedachte dan ook maar zoveel mogelijk weg, Mister Cavalier wordt zelfs boos als ik erover durf te beginnen...


Ik zal maar stoppen met Fleurtje te bewieroken nu, het wordt wat gênant ;-)


Hebben jullie ook zo'n hond, kat, konijn, vogel,... waar jullie helemaal gek van zijn?
6 opmerkingen:

 1. Supermooi hondje! Wij hebben ook een cavaliertje, een blenheim, bruin met wit. Het was mijn eerstje baby'tje. Ondertussen hebben we 3 kindjes gekregen, maar mijn hondje daar ben ik nog altijd verliefd op :-) Ook met de kindjes is het een superlief beestje. Jammer genoeg is ze al 10 ondertussen, dat is voor een cavalier eigenlijk de limiet volgens onze dierenarts. Maar met de nodige hartmedicatie doet ze het toch nog altijd redelijk. Wel geen lange wandelingen meer, maar ze moet toch elke dag eens een snuffelwandelingetje doen, dat is echt haar leven. Hopelijk mag ze nog lang bij ons blijven !
  Ik wens jullie heel veel plezier met jullie vriendje ! groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een blenheim is ook supermooi! Ik hoop dat jullie hondje nog heel lang kan genieten van haar snuffelwandelingetjes!
   Groetjes, Miss Milla

   Verwijderen
 2. Wij hebben twee honden en vier konijntjes en we zijn hele erge dierenvrienden hier thuis:) Ik kan me ook helemaal niks voorstellen bij mensen die dieren slecht behandelen, ik ben zelf vegetarier omdat ik niet tegen dierenleed kan in welke vorm dan ook.
  Je hebt wel een erg schattig hondje:)
  Groetjes,
  Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eet ook al meer dan 20 jaar geen vlees meer (wel af en toe nog vis). Minder vlees eten zou niet alleen veel dierenleed de wereld uithelpen, maar ook het milieu veel minder belasten.
   Lijkt me erg gezellig, zoveel diertjes! Ik wil heel graag ook nog wat kippetjes erbij.
   Groetjes, Miss Milla

   Verwijderen
 3. Hoi Milla, via via heb ik je blog gevonden en even geneusd in je verhalen. Ook voor mij was vroeger de cavalier de favoriet, alhoewel nooit gekregen. Mijn vriendin heeft er 2 en bij mijn dochter staat deze hoog op de favorieten lijst. Zijn ook erge mooie honden.
  Zelf hebben wij een golden retriever. Inmiddels de 2e. De onze is 5,5 jaar. De vorige is slechts 4,5 mogen worden. Ik hoop onze schat nog vele jaren bij ons te hebben.
  De kans zit er wel in dat er hier nog een cavaliertje bijkomt, maar twijfel twijfel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mijn blog volgt!
   Wat jammer dat jullie vorige hond maar 4,5 jaar is mogen worden...
   Wij hadden voor ons Fleurtje een labrador, ook een schat van een hond en ze is gelukkig 15 jaar geworden.
   Als je twijfelt of er nog een cavaliertje bijkomt: wij hebben na onze labrador ook 3 jaar lang getwijfeld of er opnieuw een hond zou komen. Het doet altijd zo'n pijn als je ze moet afgeven...
   Maar van de moment dat ons cavaliertje bij ons is gekomen hebben we nooit nog spijt gehad van onze beslissing: ze brengt zoveel vreugde in ons gezin, ze is lief aanhankelijk, goed met kinderen en andere honden, ... we zijn zo gek van haar!
   Wanneer je overweegt om een cavalier te kopen moet je dit zeker wel bij een betrouwbare fokker doen, en navragen of de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen. Cavaliers kunnen namelijk nogal eens (ernstige) gezondheidsproblemen krijgen, en als de ouders gezond zijn is die kans veel kleiner.
   Groetjes, Miss Milla

   Verwijderen