donderdag 16 oktober 2014

'Armbreien': wasda?

Wat betreft handwerken ben ik niet bepaald een handige Henriëtte. Ik kan echt verbaasd zijn als ik zie hoe sommige blogsters van die schitterende creaties uit hun haak-/breinaalden getoverd krijgen. Ik heb eens ooit een sjaal gebreid in een gewone rechtse steek (of hoe noem je dat, ik ken geen brei-jargon) en dat was toch al heel wat vond ik. Gelukkig hebben we Youtube tegenwoordig, en duizenden filmpjes om ons op weg te helpen. Dat was ook wel nodig, want ik kon zelfs mijn steken niet meer opzetten. Vast niet goed opgelet vroeger in de breiles op de lagere school...

Dochterlief daarentegen is heel erg handig op het gebied van handwerk. Van wie zou ze dat hebben? Van manlief vermoed ik, want ik moet altijd op hem beroep doen als er een knoop aan een hemd moet genaaid worden.
Denk nu niet dat hij een mietje is die constant in roze pulletjes rondloopt hé. Neen, dat zeker niet hoor! Maar hij is gewoon erg handig: op gebied van doe-het-zelven, maar ook op de meer vrouwelijke domeinen. Hij kan bijvoorbeeld heel goed van die dierengezichten grimeren. Dat deed hij vroeger wel eens op een verjaardagsfeestje van dochterlief.
Nu niet allemaal jaloers worden op mijn husband hé dames. Hij heeft ook zijn negatieve kanten hoor, maar die zijn uiteraard in de minderheid (tja, hij leest mee vrees ik, dus ik kan hier nu niet verder over uitweiden ;-)).

Maar ik ging het dus eigenlijk hebben over 'armbreien'. Ik had er nog nooit over gehoord, maar plots kwam dochterlief er mee thuis. Het is een breitechniek die bijna te mooi lijkt om waar te zijn. Je breit, zonder dat er een breinaald aan te pas komt, in minder dan één uur tijd een prachtige sjaal.

Dochterlief leerde zichzelf deze techniek met behulp van Youtube in een mum van tijd. Ze breide op amper één dag tijd een sjaal voor haarzelf en één voor mij. Met een restje wol en wat stof maakte ze ook nog een handtas.


Voor diegenen die interesse mochten  hebben in deze fantastische breitechniek: vraag me niet hoe het moet, ik ben en blijf een dummie. Google gewoon even 'armbreien' of 'breien zonder breinaalden' en je vindt vast heel snel wat je zoekt.

Gegroet,
Miss Milla

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie lekkere sjaal! En nog wel in minder dan een uur klaar ;)
  Dat moet ik een keer proberen.
  Heerlijk toch dat je man zo creatief is. Jij hebt vast en zeker andere kwaliteiten/ talenten;)
  Ach en iedereen heeft wel negatieve kanten. Het is hoe je ze bekijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik brei graag en veel, maar armbreien heb ik nog nooit gedaan. Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig zo'n handige harry in huis! Leuke sjaals! Toevallig zag ik afgelopen weekend hoe mijn schoonmoeder als een soort breimachine los was gegaan op een hele weekendtas vol sjalen voor Roemenië. Ik dacht dat moet ik ook maar eens gaan proberen, dus die arm brei techniek op youtube is wel wat voor mij. Kijken of ik het geduld kan opbrengen haha! Liefs Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je dochter zeg. Ik vind het nog een prachtige sjaal ook!

  BeantwoordenVerwijderen