vrijdag 23 januari 2015

De onesie: vloek of zegen?

OMG, de onesie, of het kruippak voor volwassenen, heeft nu ook onherroepelijk zijn intrede gedaan ten Huize Miss Milla.
Toen ik de eerste keer zo'n ding zag hangen in de rekken, moest ik mezelf toch even knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet aan het dromen of hallucineren was.
Rompertjes voor baby's, ja dat kende ik wel, maar de volwassenen versie van dit soort kledij zag er in mijn ogen toch vrij belachelijk uit.

Gek hoe snel een mens went aan nieuwe dingen. Ik weet nog hoe gruwelijk lelijk ik in eerste instantie de broekpakken en de pyjamabroeken vond, om er uiteindelijk zelf één te kopen, én zelfs te dragen. Het comfort van zulke kledij maakt veel goed natuurlijk... het zit een pak beter en aangenamer dan een harde, stijve jeansbroek.

Maar er zijn grenzen aan mijn aanpassingsvermogen: zo vind ik de onesies in de gedaante van een dier met oortjes en een staartje echt not done voor mensen boven de 16, om nog maar te zwijgen van de mannelijke versie van de onesie. Oh, dat gaat er écht wel ver over hoor! Onsesies voor mannen, daar kunnen de witte sokken in sandalen en de driekwartsbroeken niet tegenop.

Nu moet ik eerlijk gezegd wel toegeven dat mijn eigen husbandy mij ook al heeft gewaarschuwd: 'De dag dat jij hier rondloop in zo'n onesie, vraag ik acuut de scheiding aan!' Een dreigement om niet mee te spotten, lijkt me. Gezien het huwelijk me wel bevalt, neem ik dus maar geen risico en laat ik het desbetreffende kledingstuk links liggen.
Dochterlief daarentegen, moet met zulke zaken nog geen rekening houden en is dus wel vrij om een kruippak te dragen.
Achter de rug van papalief gingen we dus shoppen om een onesie te scoren. Ik gaf toe aan haar wens om een onesie te kopen uit een soort van egoïsme, moet ik toegeven. Mevrouw is namelijk een echte koukleum en zeurt altijd dat de verwarming hoger moet. Ik, daarentegen, heb het helemaal niet zo snel koud. Een onesie leek me dus wel een ideaal kledingstuk om thuis mee rond te lummelen en als pyjama voor haar.

Omdat ik niet teveel geld wou uitgeven aan een dergelijk stuk textiel ging ik al snel overstag in de H.ema waar we er eentje vonden voor het democratische bedrag van 16 euro.
En ja hoor, jullie mogen even meekijken...




En voor onze Miss Koukleum kochten we er gelijk ook deze sloefjes (niet in de H.ema) bij. Geef toe, schattig toch!


Hebben jullie al een onesie eigenlijk?

25 opmerkingen:

  1. Het lijkt me vreselijk lastig (en koud!) als je even naar het toilet moet. Helemaal 's nachts lijkt me dat een drama, dus nee, mij zul je hierin niet snel tegenkomen, zelfs niet in huis ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad, en hoe moet mannen dan naar 't toilet als ze een onesie dragen? Dat lijkt me pas een belachelijk zicht.

      Verwijderen
    2. Dat had ik ook al meteen bedacht van dat toilet... Mijn meisje heeft wel een onesie overigens. Zij is 's nachts nog luierdragend en kinderen van 2 - 3 jaar oud staat alles... :-)

      Die slofjes zijn trouwens fantastisch!

      Verwijderen
    3. Ik heb ook al gedacht om er eentje als pyjama voor mijn zoontje van 4 te kopen. Lijkt me handig en lekker warm voor een kleintje.

      Verwijderen
  2. omg ikke zekers niet :-) de dochters wel die zijne r gek op

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je jong bent kan er altijd meer op kledinggebied zonder er belachelijk uit te zien, vind ik.

      Verwijderen
  3. Echt niet!!! Ik vind die onesies verschrikkelijk. Maar helaas dragen mijn twee dochters ze veel en graag.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vermoed dat ze heel comfortabel zitten, vandaar dus waarschijnlijk.

      Verwijderen
  4. Ik sluit me helemaal aan bij bovenstaande.
    Voor mij echt geen onesie maar drie dochters die er graag in rondlopen. Zowel in een neutrale grijze, donkerroze, eentje met roze panterprint als in zo'n dierengeval.
    tja.... ze zullen inderdaad wel heel fijn zitten.
    Maar ik houd het voor savonds op de bank maar bij een zwarte joggingbroek, warm vest en spaanse sloffen.

    groetjes Jen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oh en voor mannen zijn ze ook in spiderman pak te koop. Zie het al voor me dat mijn man in zo'n pak naast me op de bank zou zitten WHAAA

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bestaan er echt van die spiderman onesies voor volwassen mannen? Hilarisch!

      Verwijderen
  6. Ja zij kan het absoluut hebben. Ik zou echter ook niet toestaan dat mijn vent in zo een ding zou lopen al zijn ze er in spidermanuitrusting lees ik net. oh wat vreselijk. Ik vind ook dat wij vrouwen ook thuis een beetje rekening met onze man moeten houden. Niet dat ik dat altijd doe en ik baal echt wel eens dat ik me op moet maken en omkleden omdat de man thuis komt maar ja ook ik wil nog heeeel lang bij hem blijven. liefs en fijn weekend.ps wat was je lang weg, ik miste je.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat lief dat je me miste :-). Weet je, mijn hoofd was even te vol om te bloggen...
      En ook gezien al die vreselijke gebeurtenissen in de wereld (en zelfs in ons land) de laatste tijd, had ik even geen zin om een banaal blogbericht te schrijven.

      Verwijderen
  7. Mijn twee jongste kinderen hebben ze wel. Ik vind ze voor kinderen echt heel leuk. Zelf hoef ik niet en mijn man al helemaal niet haha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gezellig stukje :-)
    Leuk hoor, de onesie van je dochter. Eigenlijk moeten er nog sokjes aan vast, dan is het helemaal comfy :-)
    Ja, dat probleem met naar het toilet gaan zie ik ook meteen.
    Die pakjes hebben wel vaak heel mooie stofjes, maar ik geloof niet dat ik voor mezelf een zou kopen. Mijn dochters zouden zoiets misschien wel willen, maar die zijn nogal zinnig, dus ik neem de gok niet om het voor ze te kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neen, voor mijn oudste zoon moet ik het ook niet wagen om iets zonder zijn toestemming te kopen...

      Verwijderen
  9. Als het aan mannen licht laten ze ons in mooi ondergoed en op hakken lopen ;-)
    Er was een tijd dat body's in waren (hem en slipje aan elkaar vast) en een vriendje van de jongste kwam eens in een Toby pak uit een stuk (van Mega Mindy). Onhandiger is er niet, maar het is soms hip. En lekker als huispak!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Haha, pas op je huwelijk! :-)

    Die onesie heeft mijn dochter ook! En zoon heeft er een van de Wibra, van fleece. Te warm, zo bleek. Maar ik met mijn vele jaren boven de 16 ga er niet mee lopen nee. Ik heb wel een enorm grote en wijde nachthemdjurk, niet charmant, maar zit zooo lekker 's avonds als ik geen bezoek meer verwacht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi... je zou eens moeten zien hoe ik er soms bijloop als ik het huis voor mij alleen heb.

      Verwijderen
  11. nee, ik heb geen onesie, helaas. Ik ben er te lang voor :(

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bah neen, dat gedoe als je moet plassen. Dan zit je met die mouwen en ontbloot bovenlijf. Neen, two pieces please.

    BeantwoordenVerwijderen