vrijdag 3 juli 2015

De metamorfose

Misschien vragen sommigen onder jullie zich af hoe het nu gaat met de ex-legbatterij kipjes die ik een maand geleden adopteerde. Wel... ik ben heel blij dat ik jullie kan melden dat het super goed gaat met de lady's.
De eerste week dat ze hier waren hadden ze nog flink wat extra zorg nodig, maar nadien ging het gestaag bergop én momenteel is het lijfje van de kipjes al weer bijna volledig bedekt met veren. Wel handig als de zon zo brandt, want ja, ook kipjes kunnen verbranden.

Maar soms zeggen beelden veel meer dan woorden, dus daarom deze voor en na:


De kipjes zoals ze hier toekwamen

En zo zien ze er nu dus uit!Dit is één van de twee andere kipjes die ik een drietal weekjes geleden ook nog adopteerde. Ook met hen gaat alles prima, maar ze waren er dan ook bijlange niet zo erg aan toe als de bruine kipjes.


Zoals jullie zien gaat het dus prima met de dames, maar toch hoop ik echt uit de grond van mijn hart dat het op een dag niet meer nodig zal zijn om ex-batterijkipjes te adopteren... en dat ooit deze walgelijke manier van produceren van eieren gaat stoppen. Als consument kunnen we hiervoor ons steentje bijdragen door bewust te kiezen: kies niet enkel met je portemonnee, maar ook met je hart!


32 opmerkingen:

 1. Mooi om te zien hoe ze lekker bij jou op het gras rondscharrelen, geweldig. Helaas zijn er nog zoveel meer dieren die uitgebuit en slecht behandeld worden. Konden we dat toch ook maar stoppen hè!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te zien hoe ze lekker bij jou op het gras rondscharrelen, geweldig. Helaas zijn er nog zoveel meer dieren die uitgebuit en slecht behandeld worden. Konden we dat toch ook maar stoppen hè!?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad! Ik voel me vaak ook zo machteloos... ik probeer wel regelmatig online petities te tekenen tegen allerlei vormen van dierenleed: kost niets en kost amper tijd. Hopelijk levert het ooit verandering op als we met zijn allen laten blijken dat we dergelijke vormen van dierenmishandeling afkeuren...

   Verwijderen
 3. Oh wat fijn dat het zo goed gaat!
  Manlief en ik hebben al besloten dat onze volgende kipjes ex-legbatterij kipjes zullen worden. Al hoop ik natuurlijk dat onze huidige dames heel oud worden :)
  Ook hebben we inmiddels een kip geadopteert en ben ik volledig overgestapt op biologische eitjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jawadde, de ladies zien er idd vééél beter uit. Wat hebben ze het getroffen met zo een adoptieplek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh super, zo'n verschil ! Ik vind het zo tof van jou dat je ze hebt geadopteerd en nog een mooi leven biedt. Van die eerste foto's zou je stoppen met eieren eten ! Wat doen wij dieren toch allemaal aan ? Heb je deze week de video van PETA gezien ivm de krokodillen van Hermes ? Echt verschrikkelijk, ik had tranen in mijn ogen bij het zien van de beelden. Krokodillen zijn dan niet lief en aaibaar maar zo afzien voor de luxe van een paar omhooggevallen rijke tuttebellen, dat vind ik gewoon niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zag inderdaad die video ook passeren op FB, ik kon er niet naar kijken. Echt zo walgelijk! Al zo rijk was dat ik me zo'n handtas kon permitteren zou ik wel een nuttigere manier vinden om mijn geld aan te besteden... Bah! Ik heb er geen andere woorden voor.

   Verwijderen
  2. 'Als ik zo rijk was' moet dat zijn.

   Verwijderen
  3. Ik twijfelde ook eerst of ik wel zou kijken. Achteraf gezien had ik het beter niet gedaan, ik was er niet goed van ! Zelfs al won ik Euromillions, nooit komt er iets binnen van dat merk ! En zoals je zegt, dat geld kan je veel nuttiger besteden.

   Verwijderen
 6. Wat ben je toch een goed mens. Zo fijn dat je dit voor hun gedaan hebt. En wat zien ze er al goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor het compliment, sommigen vinden me nochtans niet zo leuk hoor ;-)

   Verwijderen
 7. Zo jij hebt eer van je werk en tijd en liefde die je erin steekt. Het zijn gewoon echte kipjes geworden en niet zielige scharminkels!
  Ik begrijp ook niets van mensen die vlees bij de kiloknaller kopen en wel veel geld aan andere dingen uitgeven. En dan zeggen dat ze geen geld hebben voor biospul. Het is toch een kwestie van prioriteiten lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad. Ikzelf eet geen vlees, en mijn man en kinderen eten heel weinig vlees, maar dan wel zoveel mogelijk bio. Ik vind het een heel belangrijk punt in de opvoeding van mijn kinderen dat zij zich bewust zijn van het leed dat er vast hangt aan een goedkop stukje vlees. Je kan sowieso volgens mij beter kiezen voor kwaliteit, dan voor kwantiteit op dat gebied.

   Verwijderen
 8. Wat een verschil! Ja, zo moet een kip er uit zien. Heel goed dat je er aandacht aan hebt besteed.
  Zie ik het goed dat de witte kip een poot mist? Het lijkt in ieder geval of zijn rechterpoot (voor de kijker links) geen klauw heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw het zijn gewoon weer echte kipjes geworden. Wat fijn voor ze. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze genieten met volle teugen van hun nieuwe leven. Ze zijn zelfs al erg tam geworden.

   Verwijderen
 10. Wauw wat een verschil. Een prachtige metamorfose!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Miss Mila, wij hebben al een adresje in de buurt gezocht om er ook een paar te adopteren ;-)
  Mooi om te zien hoe ze bekomen zijn. Ze zien er goed uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh geweldig, wat een mooie verandering hebben ze inmiddels ondergaan bij jullie!
  Zo zie je maar wat aandacht en liefde een positieve uitwerking kunnen hebben.
  Jullie zijn toppers dat je dit doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die zijn toch echt wel met hun gat in de boter gevallen! Wat een verschil...
  Ik ben toch wel jaloers op jouw kippen... onze buurman zijn kippen zijn eergisteravond allemaal dood gebeten... neen niet door de vosjes maar door de hond van zijn andere buren...Hij was er helemaal kapot van! Zo erg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat vreselijk! Daar zou ik ook kapot van zijn... Gelukkig doet ons Fleurtje niets aan de kipjes, buiten ze af en toe wat opjagen als ze de kans krijgt.

   Verwijderen
 14. Ik was gisteren bij een blogster, ook zij heeft legbatterijkippen geadopteerd. Dit is haar blog: http://keetjevanlien.blogspot.com (ik heb haar jouw blogadres ook gegeven ivm de kippen)

  BeantwoordenVerwijderen