woensdag 19 februari 2014

Pannenkoeken met havermout

We weten intussen allemaal dat havermout super gezond is.
Ik vind het bovendien erg lekker en je kan er verrassend veel kanten mee uit. Vaak eet ik het als ontbijt met sojamelk en appeltjes. Mmmmmm!
Mijn twee jongsten zijn ook dol op havermout, maar de oudste vindt het echt héél vies.

Pannenkoeken eten ze echter alle drie graag, dus dacht ik bij mezelf: ik vervang gewoon 1/4 van de bloem door havermout. Eureka!

Maar... ik mag niet te vroeg victorie kraaien natuurlijk. Dan zit ik natuurlijk nog altijd met het probleem dat de structuur van de pannenkoeken iets grover gaat zijn door de havermout.
Wanneer kinderen een bepaalde leeftijd bereiken moet je al wat slinkser te werk gaan...
Als ik nu gewoon zeg dat het meergranen pannenkoeken zijn, daar ziet hij vast geen graten in. Maarrrr... is liegen toegestaan voor de goede zaak? Een dilemma!
Je moet als mama toch altijd het goede voorbeeld geven nietwaar?

Weet je wat, dacht ik bij mezelf, ik doe gewoon alsof mijn neus bloedt en misschien merkt hij het wel helemaal niet op (wishful thinking!). Als hij toch nog moeilijk doet, verzin ik op het moment zelf wel iets. Goed plan.

Zo gezegd, zo gedaan. De kinderen komen aan tafel, gelokt door de geur van pannenkoeken.
"Mmmm... lekker, zijn het meergranenpannenkoeken?" vraagt dochterlief. "Ja, ja, ahum... lust je ze?" vraag ik.
Grote zoon antwoordt in haar plaats: "Ja, maar met gewoon wit meel zijn ze toch nog lekkerder hoor".
Desalniettemin hebben ze een behoorlijke stapel pannenkoekjes naar binnen gewerkt.
Soms moet je gewoon een beetje slecht zijn...

2 opmerkingen:

  1. Lekker hoor, een beetje vermommen mag best. Doen ze op tv ook... (die soep reclame)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, da's waar, maar 't voelt niet goed, zeker omdat mijn oudste al niet meer zo klein is, maar ik wil hem toch gezond (proberen) te laten eten.

    BeantwoordenVerwijderen