donderdag 24 juli 2014

De klok staat nu op spelen!

Het verlof van manlief zit er intussen weer op. De eerste week zijn we met vakantie geweest, en de rest van de tijd hebben we vooral gewerkt in en om het huis.
Onder het jaar is er meestal geen tijd voor de grote klussen, dus dan moet dat maar tijdens het verlof gebeuren. Manlief heeft een terras onder het afdak gelegd, we hebben de schuur geverfd, in de tuin gewerkt, zijn verschillende keren naar het containerpark gereden met rotzooi die weg moest, ...

Nu ben ik blij dat al die klussen allemaal gebeurd zijn natuurlijk, maar ik ken er eentje die minder blij is: zoontjelief. Onze driejarige heeft natuurlijk véél liever dat we de hele dag met hem bezig zijn. Voor een kind is aandacht het hoogste goed, veel belangrijker dan (duur) speelgoed of bergen snoep.
Tijdens het klussen probeer ik onze pagadder zoveel mogelijk 'mee in te schakelen' door hem ook een klusje te geven. Op die leeftijd vinden ze dat nog erg leuk, hetzelfde doen dan mams en paps. Eens ze de puberleeftijd bereikt hebben is dat wel anders, dan gaat helpen vaak gepaard met gezucht en geklaag ;-). Geloof me, ik spreek uit ervaring.
Ook in de zandbak kan onze kleine man zich heel goed vermaken en meestal is dochterlief altijd wel bereid om hem te entertainen.
Dochterlief is echter nog niet veel thuis geweest: eerst een week naar Zweden met de turnclub en nu weer een week op kamp. Ik heb ze de laatste weken amper gezien... En ja, ik mis haar heel erg! Zij mist ons niet zo denk ik, want wat is er nu leuker dan op kamp gaan met je twee beste vriendinnetjes!

Op een gegeven moment was ik druk aan het strijken -dat moet helaas ook gebeuren in de vakantie- en toen zei onze kleine man: "Mama, de klok staat nú op spelen!"
Ik moet zeggen, dat was even een wake up call. Ik dacht bij mezelf, groot gelijk heb je! Ik trok de stekker van van mijn strijkijzer uit en zette me op de speelmat. Genoeg gewerkt, die klussen kunnen wel even wachten. De wereld stopt heus niet met draaien als mijn strijkmand uitpuilt.Zo zie je maar, af en toe krijg je een wijze les van een kleuter!6 opmerkingen:

 1. Met een glimlach je stukje gelezen. Heerlijk die kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. er is dus van alles wat bij jullie:reis,klussen en je klein mannetje verwennen,fijn!!
  als ik het goed voorheb,heb je een nieuwe beginpaginafoto,vind ik mooi!!
  een fijne dag en warme groeten uit westvlaanderen belgie van debora

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar. Enkele jaren terug kreeg ik deze opmerking eens van de oudste " mama, jij hebt nooit tijd voor ons, je bent altijd aan het strijken of poetsen" Nu vorige week was ik ook aan de strijk bezig zei de jongste bijna 28 maand " mama, nu stop"
  Maar meespelen mag niet, neen mama moet/ mag gewoon zitten kijken en niks doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed van je zoontje! Goed dat je kind je zo even uit het werk kan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En gelijk heeft hij! En jij. Strijken kun je altijd nog. Nu genieten en investeren in je kleintjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze zeggen niet voor niets dat kleine kinderen de waarheid spreken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen