zondag 13 juli 2014

Terugblik op de vakantie: deel 1

Na de vakantie gaat het gewone leven al weer snel zijn gangetje. Gelukkig hebben we dan nog onze herinneringen en talrijke foto's...
Elk jaar neem ik me voor om de mooiste foto's te bundelen in een fotoboek, jammer genoeg sta ik hiermee al een jaar of drie achter. Misschien als ik nu al eens een selectie maak voor op mijn blog, volgt het fotoboek deze keer dan ook wel snel.

Dit jaar gingen we op vakantie in Tsjechië, nabij het Lipno Meer. Het was voor ons al de vierde keer dat we dit land bezochten. Voor liefhebbers van ongerepte natuur, sport, cultuur,... is er in dit, nog door velen onbeminde land, enorm veel te beleven.
Ook zijn de prijzen er nog relatief laag, zodat je veel waar voor je geld krijgt op vakantie. In Tjechië betaal je niet met euro's, maar met kronen. In het begin wat omreken werk, maar dit ben je snel gewoon. Wanneer wij met ons vijven gingen eten waren we hiervoor gemiddeld zo'n 45 euro kwijt, en daarvoor hoef je echt niet het goedkoopste op de kaart te bestellen.
In een stad zoals Praag zal je uiteraard heel wat meer betalen, maar het is dan ook één van de mooiste steden die ik al gezien heb. Dit jaar zat er jammer genoeg geen bezoek aan Praag in omdat het toch op een 3-tal uren van ons vakantiehuisje lag. Dit vonden we iets teveel van het goede, na een heenreis van bijna 900 km.
Gelukkig lag er vlakbij wel een prachtig stadje: Cesky Krumlov, een authentiek middeleeuws stadje, erkend als Unesco Werelderfgoed. Uren kan je hier rondslenteren en bovendien heerlijk eten met uitzicht op het water.

Maar beelden zeggen meer dan woorden als het over vakantie gaat. Kijken jullie mee?


Cesky KrumlovJonge uiltjes aaien
Wildpark in het nabij gelegen OostenrijkLipno MeerWordt vervolgd...
9 opmerkingen:

 1. Ben nog nooit in Tsjechië geweest, lijkt me zeer de moeite waard gezien de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is ook voor ieder wat wils: cultuur, natuur, wandel- en fietsroutes, watersport,... Alleen om te shoppen is het niet het meest hippe land.

   Verwijderen
 2. Aanrader dus! Mooie foto's. En ik hou ook van niet duur :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, wat is het daar mooi.
  Ben er nooit geweest en zal er ook nooit komen denk ik
  want wij houden er beiden niet van om op vakantie te gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsjechië is echt een schitterend land, en gelukkig heel betaalbaar. Praag hoeft niet duur te zijn, als je maar buiten het centrum vertoeft en eet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent er dan ook al geweest?
   Ik vind dat de prijzen al wel een stuk gestegen zijn tegenover een paar jaar geleden. En inderdaad, Praag is sowieso nog veel goedkoper dan de meeste grote steden.

   Verwijderen
 5. Ik zou ook wel eens naar Tsjechie willen maar ben bang dat het voor pubers niet echt leuk is? Je hebt prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen