vrijdag 6 februari 2015

Keukenspulletjes waar je blij van wordt

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of eerder een 'snel even iets opwarmen in de microgolf' type, tijd doorbrengen in de keuken doen we allemaal... en dan kan het er maar beter een beetje gezellig zijn.
Ik houd niet van te veel prullaria op mijn aanrecht. Enkel de dingen die ik vaak gebruik mogen in het zicht staan: espresso-apparaat (om mijn koffieverslaving in stand te houden), waterkoker (voor als ik mijn leven wil beteren en me voorneem om voortaan thee te drinken), broodrooster (vooral voor de kiddo's) en mijn pot met houten lepels (handig tijdens het koken zoals jullie wellicht weten). Verder staat zo goed alles aan keukenspullen in de kasten.
Denk nu niet dat ik een superstrakke keuken heb hé! Neen, eerder eentje in landelijke stijl, alhoewel ik - als ik opnieuw zo mogen kiezen - misschien toch eerder die richting uit zou gaan.

Bij anderen kan ik zo'n gezellig drukke keuken met héél veel spulletjes in het zicht best appreciëren, en vind ik het er zelfs gezellig uitzien. Bij mezelf daarentegen, word ik er op één of andere manier zenuwachtig van. De kids brengen al zoveel spullen binnen, dat ik de neiging voel om de rest maar sober te houden, kwestie van het bos nog een beetje door de bomen te zien, begrijp je?

Nu is er één keukentoestel dat nog ontbreekt op mijn aanrecht en waar ik al jaren van droom (soms zelfs letterlijk, echt waar): een Kitchen Aid!  De ultieme combinatie van schoonheid en kwaliteit. Alleen hangt er - zoals gewoonlijk bij zulke zaken - een vrij hoog prijskaartje aan dit staaltje van prachtig design. Ooit zal er eentje staan te blinken op mijn aanrecht - als ik de lotto win, of als ik via deze weg een gulle gever of sponsor vind haha... Ik ben er alleen nog niet uit of ik dan zou kiezen voor een flashy kleurtje of eerder klassiek wit of zwart.

bron: Pinterest

Ok, terug even naar de realiteit nu. Voorlopig moet ik het doen met hippe keukenspulletjes die iets beter bij mijn budget passen. Geloof me, het moet zeker niet altijd duur zijn om een saaie keukentafel op te vrolijken.

Onlangs scoorde ik deze mini stoofpotjes voor slechts 1 euro per stuk in een leuk winkeltje in Antwerpen. Geef toe, van de kleurtjes alleen word je toch al vrolijk!



En wat vinden jullie van deze schattige thee-eitjes? Ik kocht ze bij Ikea. Ze zijn perfect om losse thee in te gebruiken en ze blijven prachtig in je kopje drijven. Het enig nadeel eraan is dat ze vrij moeilijk te openen en weer te sluiten zijn, maar oefening baart kunst. Het feit dat ze prima in de vaatwasmachine kunnen vind ik een groot pluspunt. Ik ben een blijf een lazy houswife ten slotte, haha.




Fijne dag,
Miss Milla

20 opmerkingen:

  1. Die stoofpotjes zijn echt super, ik heb ze ook :D

    En zo'n kitchen aid daar droom ik ook over :) En vele met ons, denk ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahhh die kitchen aid heb ik :-) nu al bijna een jaar, en ik ben nog steeds verliefd erop. Ik heb juist omdat het zo'n duur apparaat is juist een flitsende opvallende kleur gekozen, turkoois. Geen spijt van :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je schreef er ooit een blogbericht over geloof ik, hé? Sta me toe een héél klein beetje jaloers te zijn ;-)

      Verwijderen
  3. Ohh, ik ben al bijna twee jaar aan het kopen, maar nog steeds niet gedaan. Had gekozen voor de kenwood, maar in Roermond, hier vlakbij hebben ze nu een zaak waar ze ktichenaid verkopen. Ik smelt helemaal van de oud-blauwe. Wat vind ik die toch mooi. Ik moet manlief nog maar veel liever aankijken. Op het einde van de zomer word ik 50 en dan komt hij er. Echt waar. (hoop ik)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, da's inderdaad een prachtig cadeau voor je 50ste verjaardag!

      Verwijderen
  4. Die potjes, zo heb ik er ook, super schattig hé ? Ik zou ze alleen wat meer moeten gebruiken !
    Ik heb een Kenwood, niet zo hip als Kitchen Aid, maar heel goed. Als je graag bv zelf brood wil bakken, is dit super. En naar 't schijnt is Kenwood kwalitatief beter dan Kitchen Aid, daarom heb ik voor dat merk gekozen. Als ik dan toch veel geld ging kwijt zijn, wilde ik zeker zijn dat het goed zou zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de Kitchen Aid vooral voor het mooie design val.

      Verwijderen
    2. Kenwood heeft er nu blijkbaar ook met kleurtjes ;-)

      Verwijderen
  5. Ik denk dat ik die keukeneitjes van ikea eens moet uitproberen :) ziet er gezellig en handig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha de discussie Kitchenaid of Kenwood! Ik val eveneens voor het design terwijl Peggy echt wel slimmer is en de beste heeft gekozen... maar het oog wil ook wat...
    Ook een droom van me zo'n Kitchenaid en dit kleurtje hierboven is echt wel heel mooi... alleen wat doe je met dat ding...bakken en nog eens bakken... en dat is nu precies juist zo slecht voor de "lijn"... daarom wordt de aankoop hier nog maar even uitgesteld! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, inderdaad: heel slecht voor de lijn! Maar toch houd ik vreselijk veel van bakken...

      Verwijderen
    2. Meestal val ik ook voor het design maar nu ging het om teveel geld en dan wordt ik wat rationeler ;-). Komt niet veel voor hoor voor de rest !
      En wat betreft die lijn ... een ronde lijn is ook een lijn hé ;-)

      Verwijderen
  7. Ha de discussie Kitchenaid of Kenwood! Ik val eveneens voor het design terwijl Peggy echt wel slimmer is en de beste heeft gekozen... maar het oog wil ook wat...
    Ook een droom van me zo'n Kitchenaid en dit kleurtje hierboven is echt wel heel mooi... alleen wat doe je met dat ding...bakken en nog eens bakken... en dat is nu precies juist zo slecht voor de "lijn"... daarom wordt de aankoop hier nog maar even uitgesteld! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier staat sinds een paar jaar een donkerpaarse ('prune') kithchenaid op het aanrecht en ik ben er nog steeds superblij mee, ik zou hem niet meer willen missen! Het is inderdaad een serieuze investering, maar dan heb je ook een sterk, goed keukentoestel dat zo mooi is dat het permanent op je aanrecht mag staan. Dat heeft mij over de streep getrokken. Kenwood is inderdaad ook topkwaliteit maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch naar kitchenaid. Ik bak regelmatig gebak en soms eens een brood. Ik wil graag de rasp bijkopen binnenkort omdat dit mij superhandig lijkt om groenten te raspen en lekkere, gezonde slaatjes te maken (@ Kris van Onliemie ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja hoor, ik zou ook wel zo'n Kitchen Aid willen!! Ik droom er nog niet over maar kijk er wel vaak smachtend naar...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ahh die thee eitjes heb ik ook, vind persoonlijk de gaatjes iets te groot :) Vroeger wou ik ook zo'n mixer, maar tegenwoordig moet ik bekennen dat ik toch liever brood enz met de hand kneed en anders mijn kleine oude rakker gebruik :)

    BeantwoordenVerwijderen