donderdag 12 februari 2015

Mijn bloghoekje

Vandaag gun ik jullie een kijkje in mijn 'bloghoekje'. Jammer genoeg hebben we geen afzonderlijke bureau. Vóór ons jongste zoontje er was hadden we wel een speelkamer/bureau (een soort twee in één ruimte), maar uiteindelijk vonden we het toch beter om deze ruimte te transformeren tot slaapkamer voor de oudste. Zo heeft elk kind een eigen slaapkamer. 

Nadeel is natuurlijk wel dat ik mijn bureau kwijt ben... Maar aan alles valt een mouw te passen, en gelukkig neemt een laptop niet veel ruimte in. Mijn bloghoekje bevindt zich in een hoekje in de woonkamer, en ik heb het zo gezellig mogelijk proberen in te richten.



Zoals jullie op de foto's waarschijnlijk wel merken hou ik van wit. Alle muren in de woonkamer zijn wit, net zoals het plafond en de gordijnen. Ik hou van wit omdat het zo'n rustige kleur is, ik associeer het ook met zuiverheid en licht. Met drie kiddo's en een hond in huis kozen we uiteraard voor afwasbare verf. Geen overbodige luxe, zoals jullie waarschijnlijk wel vermoeden.

Om het 'ziekenhuis-effect' van wit te vermijden, zorg ik voor kleur in de woonkamer door middel van kussens, bloemetjes, kaarsen, decoratie,... Ik vind het heerlijk dat je met een witte basis nog alle kanten op kan, naargelang je stemming of het seizoen. Ik heb dan ook mijn 'winter' kussens, die warm en zacht aanvoelen en mijn 'zomer' kussens met een fleurig bloem-motief.


Over het algemeen hou ik niet zo van nep bloemen - niets gaat boven the real thing  - maar deze vaasjes met nepperts vond ik er toch best leuk uitzien om mijn bureautje wat op te vrolijken. Het bureautje heb ik trouwens al meer dan twintig jaar. Het was één van de eerste meubeltjes die we ooit kochten en ik vind het nog altijd heel mooi. Onlangs verfde ik het wit (uiteraard ;-) , daarvoor was het grijs van kleur.
Naast wit hou ik ook erg van natuurlijke en verweerde materialen zoals oud teakhout en vergrijsd riet.


Dit Boeddha beeldje vind ik erg mooi. Het straalt een ongelofelijke rust uit vind ik. Als het aan mij lag stond heel mijn huis vol Boeddha's, maar mijn echtgenoot trekt regelmatig aan de noodrem als ik er weer eentje op het oog heb... gelukkig maar misschien. Op de een of andere manier vind ik het boeddhisme een inspirerende levensbeschouwing, alhoewel ik er mij nog veel te weinig in heb verdiept ... Maar er meer over lezen en leren is zeker iets wat nog op mijn verlanglijstje staat.


Als ik het nu even over mijn meer materiële verlangens mag hebben, dan is eentje daarvan zeker een iMac. Ik ben naarstig aan het sparen om er mij in de toekomst een aan te schaffen. Mijn huidige computer is nog zeer goed, maar die sluis ik dan wel door naar dochterlief. Die heeft er toch een nodig, als ze volgend jaar naar de middelbare school gaat. 
Denk nu vooral niet dat ik een technologie snob ben hé, ik heb zelfs nog geen smartphone... Mijn gsm is trouwens al meer dan vijf jaar oud. Wie kan dat tegenwoordig nog zeggen?
Waarom dan persé een iMac? Ik weet dat een iMac vrij duur is, maar ik heb me laten vertellen dat je met een Mac veel minder last hebt van virussen op je computer. Ik heb onlangs, ondanks een anti-virus programma, toch heel mijn harde schijf moet laten formatteren. Leuk is anders...
Verder vind ik een iMac prachtig van design, het oog wilt ook wat, hè. Maar nu eerst nog sparen, sparen en nog eens sparen...

Zo ziet mijn werkplekje er dus uit. Hopelijk vonden jullie het leuk om even binnen te kijken.


30 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig bloghoekje heb jij! Ik schrijf vooral op de bank, met de laptop op schoot ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat zou ik ook wel willen, maar dan springt er altijd een kleuter of een hond op mij ;-)

      Verwijderen
  2. Aangenaam plekje om te bloggen lijkt me. En zoals steeds ook een aangenaam blogje om te lezen!!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, jij hebt gewoon echt een Interieur (let op de hoofdletter...) met bij elkaar gezochte spullen die waarvan je bedacht hebt dat dat leuk staat bij elkaar. Die je mooi vindt...

    (ik heb gewoon een huis met wat meubels.. op sommige meubels liggen spullen... omdat het handig is of omdat ze ergens moeten liggen.... :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor het compliment :-)
      Interieur styling is een van mijn passies, toch probeer ik er niet teveel geld aan uit te geven. Door de jaren heen hebben we een aantal mooie meubeltjes gekocht, gekregen, tweedehands gevonden... het is een samenraapsel van spulletjes dat om één of andere manier toch een geheel vormt. Dat zie ik veel liever dan zo'n kant en klaar 'showroom' interieur.

      Verwijderen
    2. 'op één of andere manier' moet het zijn natuurlijk ;-)

      Verwijderen
  4. Mooi hoor, prettige uitstraling je hoekje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk onderwerp om over te bloggen! En wat een sfeervolle werkhoek heb je.
    Een imac zou er zeker niet misstaan! Wij zijn al een paar jaar over op de mac en het gebruiksgemak is geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, mijn oudste zoon heeft een Macbook (járen heeft hij ervoor gespaard). Hij is er héél tevreden mee, én hij heeft nooit last van virussen.

      Verwijderen
  6. Wat een leuk hoekje! Ik blog vanuit mijn slaapkamer, maar als ik op mijzelf ga wonen moet er sowieso ook een bloghoekje komen :). Schattig krukje trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gezellig bloghoekje! Nepbloemen of niet... deze zijn echt mooi! Heb wel effe moeten googlen wat een imac was.... voor de Vlamingen gewoon nen apple! Allé spaar nog maar ebeke voort! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci vor de vertaling ;-) Ik zen ok ne vlaming, ma wel getrouwd me nen hollander...

      Verwijderen
  8. Hartstikke mooi hoekje zeg! Ik vind je bureau echt prachtig. Het lijkt me een heerlijk hoekje om te zitten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ik heb het al heel lang, maar ik ben er nog steeds blij mee.

      Verwijderen
  9. Oh wat een prachtig bureau heb je om aan te bloggen, ik blog gewoon met de laptop op de grote eettafel (2,10 bij 1,05 m) daar is plek zat en ik kan hem makkelijk dichtklappen en wegleggen, maar zo'n mooi hoekje zou ik ook wel willen.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo deed ik het tot voor kort ook, maar tegenwoordig palmt mijn dochter bijna heel de eettafel in met haar huiswerk.Dus ik had nood aan een eigen hoekje.

      Verwijderen
  10. Oooo wat een onwijs leuk bloghoekje!!! Ziet er super uit! Ik heb trouwens gisteren een Acer Chromebook 13 aangeschaft, ideaal, start op in 3 seconden, alles met chrome, met zo'n ding ben je beveiligd en het werkt echt super.. Als je geen Microsoft Office hoeft te gebruiken is dit echt een te gek ding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow, in 3 seconden. Daar kan ik alleen maar van dromen met mijn laptop... ben jaloers ;-)

      Verwijderen
  11. Oooh, dat krukje, schitterend :-) ! Ik heb ook een Apple, ik zou niets anders meer willen. Zeer gebruiksvriendelijk en ook ideaal voor mij als hobby fotograaf die geen verstand heeft van Photoshop. Het Apple foto programma is voor mij al meer dan voldoende.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar had ik zelfs nog niet aan gedacht, ik kan ook niet werken met photoshop. Maar jij hebt dat toch niet nodig, jouw foto's zijn volgens mij ook zonder dat je ze bewerkt al perfect :)

      Verwijderen
  12. Ik vind dat krukje echt helemaal geweldig, verder vind ik het stiekem wel een beetje té. (maar ik hou dan ook van sober, minder en nog minder hihi) Ieder geval een super plek toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ja, heel leuk om even binnen te kijken bij jou! Een heel sjiek hoekje. En toch een beetje landelijk op de een of andere manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een gezellig hoekje! En mooooie vloer (L)

    BeantwoordenVerwijderen