donderdag 30 januari 2014

Slechte hondenbaasjes

Vorige week trapte mijn dochter in een dikke vette hondendrol. De stank was zo misselijkmakend dat ik haar schoen twee dagen heb buiten gezet. En nee, het was geen drolletje van een chihuahua, maar eerder van een Deense dog of zo.

Nu ben ik al veel langer op mijn hoede als ik door de stad wandel, want ondanks de verschillende hondentoiletten ligt het er vol met van die onwelriekende hondenuitwerpselen.
Versta mij niet verkeerd, ik ben een hele grote hondenvriend. Ons Cavaliertje hoort echt bij ons gezinnetje en we nemen haar overal, waar we kunnen, mee naartoe.
Maar ook de meeste andere honden kunnen mijn hart veroveren. Ze hebben vaak zo'n onschuldige blik in hun ogen, en daar smelt ik echt voor.

Neen, het zijn niet de honden die het probleem zijn, maar hun baasjes. Gelukkig hebben de meeste baasjes tegenwoordig een zakje bij en rapen ze de drolletjes netjes op. Spijtig genoeg heb je  altijd van die mensen die vinden dat zij dit niet hoeven te doen, en zich hier vaak zelfs niet voor schamen.

Ik heb vorige zomer eens meegemaakt dat er een mevrouw haar hondje zijn behoefte liet doen voor mijn ogen, toen ik mijn rozen aan het snoeien was in de voortuin. Dit is op zich geen probleem natuurlijk, als je alles maar netjes opkuist. Maar neen, mevrouwtje liep doodleuk gewoon door, alsof het de normaalste zaak van de wereld is om je hond op de stoep zijn behoefte te laten doen. Ik was te verbouwereerd om te reageren. Dat heb ik altijd in zo'n situaties, en dan kan ik me nadien wel voor de kop slaan.

Gisteren was het dus weer zover. Ik loop met mijn kinderen een klein eindje door de stad en zeg nog : "Pas op voor de drollen hé!". We passeerden ook langs een hondentoilet en ik dacht nog bij mezelf: toch bizar dat dit er zo leeg bijligt...

Eenmaal thuis, zie ik plots allemaal vieze bruine vegen op de vloer. Ik roep mijn oudste zoon terug en vraag: "Heb jij je voeten wel geveegd?". "Jaja, mama, tuurlijk" antwoordt hij geïrriteerd.
Tot ik weer die verdachte geur opmerk. 't Is toch niet waar zeker, weer prijs!
Bah! En dit natuurlijk op een moment dat ik binnen 10 minuten net bezoek verwacht. Heel mijn huis zit onder hondenpoep, en de mat in de hal stinkt weerzinwekkend.
Mat buiten gezwierd, schoen buiten gezet, snel, snel de vloer wat schoongemaakt, maar die geur leek wel te blijven hangen.
Oh, wat haat ik die onbeleefde hondenbaasjes toch!

Zo,... dit moest ik even ventileren!
Ik weet heus wel dat er veel ergere dingen zijn hoor, maar als iedereen nu gewoon wat meer rekening houdt met zijn medemens wordt de wereld er toch alleen maar mooier op.2 opmerkingen:

  1. Ik herken het helemaal. Wij hebben twee Labradors maar niemand zal ooit in hun poep gaan staan. We ruimen het op, of het ligt zo diep in de bosjes dat niemand er last van heeft. Nee, waar ik zo'n hekel aan heb zijn die mensen die hun hond (langs) de uitlaatstrook laten zitten. Kom op zeg, trek die joekel ff een cm naar rechts. Ik ben overigens opgehouden met mijn mond dicht houden.. Trap ik er zelf niet in dan zijn het mijn honden wel die met poeppoten thuis komen. pffffff

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat jij er ook zo over denkt! Gelukkig zijn de meeste 'goede' hondenbaasjes hele lieve mensen, met wel goede manieren.

      Verwijderen