vrijdag 31 januari 2014

Yoghurtcake met bosbessen

Vandaag maakte ik een heerlijk smeuïge cake met yoghurt en blauwe bosbessen. De bosbessen kwamen uit de diepvries, maar je kan de cake ook perfect met bijvoorbeeld appels maken.
Dankzij de yoghurt in het recept is de cake niet droog, maar nog een beetje 'sappig'. Dit maakt het extra lekker, vind ik.

Dit heb je nodig:
  • 150 ml olie of gesmolten boter
  • 200 g suiker
  • 250 g bloem (en een half zakje bakpoeder, als het geen zelfrijzende is)
  • 4 eieren
  • 150 g (diepvries) bessen
  • 250 g yoghurt
  • boter om de bakvorm in te vetten



Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Meng de suiker door de olie
  • Kluts de eieren en roer ze door het mengsel
  • Voeg de bloem toe
  • Mix het geheel
  • Spatel de yoghurt erdoor
  • Vet een (rechthoekige) bakvorm in en bestuif met bloem
  • Ontdooi de bessen lichtjes in de microgolfoven (ze hoeven nog niet helemaal zacht te zijn)
  • Meng de bessen onder het deeg
  • Vul de bakvorm en bak ongeveer 40 minuten op 175°c



Mmmm.... lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen