Dankzij de yoghurt in het recept is de cake niet droog, maar nog een beetje 'sappig'. Dit maakt het extra lekker, vind ik.
Dit heb je nodig:
- 150 ml olie of gesmolten boter
- 200 g suiker
- 250 g bloem (en een half zakje bakpoeder, als het geen zelfrijzende is)
- 4 eieren
- 150 g (diepvries) bessen
- 250 g yoghurt
- boter om de bakvorm in te vetten
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C
- Meng de suiker door de olie
- Kluts de eieren en roer ze door het mengsel
- Voeg de bloem toe
- Mix het geheel
- Spatel de yoghurt erdoor
- Vet een (rechthoekige) bakvorm in en bestuif met bloem
- Ontdooi de bessen lichtjes in de microgolfoven (ze hoeven nog niet helemaal zacht te zijn)
- Meng de bessen onder het deeg
- Vul de bakvorm en bak ongeveer 40 minuten op 175°c
Mmmm.... lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten