zondag 15 juni 2014

Mijn kleine ergernissen: deel 2

Gisteren schreef ik een bericht over de dingen die mij zoal ergeren. Bij nader inzien was mijn lijstje eigenlijk verre van compleet.
Wat ben ik toch een zeur, maar ze hebben me altijd wijsgemaakt dat je je frustraties niet moet opkroppen maar uiten... Ik gooi dus snel nog wat extra ergernissen in de groep. Kwestie van er niet mee te blijven zitten en dus niet te eindigen als een compleet gefrustreerd vrouwmensch .
Alvast bedankt om te luisteren naar mijn relaas, lieve lezertjes.

Waar erger ik mij mateloos aan?

 • Televerkopers die je bijna dagelijks lastigvallen als je (nog) in het bezit bent van een vaste lijn en je allerlei goederen en diensten willen aansmeren die je niet nodig hebt. Als ik een onderbroek nodig heb zal ik die zelf wel gaan kopen en hoeven ze me die niet vrijblijvend (???! ) op te sturen om uit te proberen. Jaha, geloof het of niet, zelfs hiervoor bellen ze je op!
 • 14- of 15-jarigen die stoer lopen te doen met een sigaret in hun mond, en zeker als het dan nog klasgenoten van mijn oudste zoon zijn. Ik moet dan altijd vreselijk op mijn lip bijten om geen franke opmerking te maken en zo mijn zoon ten schande te brengen.
 • Hondenbezitters die hun hond niet opvoeden en als hij dan storend gedrag vertoont zeggen met een mierzoet stemmetje: "Nee, Boemerke, da mag ni lieveke." Tja, als je het op zo'n toontje zegt gaat je hond het zéker begrijpen hoor.
 • Die steeds terugkomende telefoontjes in erbarmelijk Engels (dat mij doet denken aan Apu van de Kwik E Markt in The Simpsons) van die oplichters van de zogezegde 'Windows services'. Geef het op losers aub, jullie gestalk leidt tot niets, zoek een ander slachtoffer of liever nog: loop eindelijk eens tegen de lamp, stelletje boeven!
 • Mijn kids die steeds (ongemerkt) proberen mee te kijken als ik mijn pincode intik en daarna triomfantelijk roepen: 'Haha, mama, ik weet jouw pin code!' Mispoes kinders!
 • Aan mensen die de drollen van hun hond niet opruimen en al zeker als die drollen dan nog voor mijn huis worden geplaceerd.
 • Mensen van bepaalde politieke partijen die de schuld van alles wat er misloopt in de maatschappij geven aan minderheidsgroepen en de zwakkeren in onze samenleving. 
 • Aan kappers die je vreselijk dure producten willen aansmeren -die je volgens hen écht nodig hebt- terwijl je kapsel al een rib uit je lijf kost.
 • Aan mezelf: omdat ik al zo lang véél gezonder wil gaan eten en er maar niet in slaag. Waarom heb ik op dat gebied toch het karakter van Winnie the Pooh als hij een pot honing ziet?
 • En nog eens aan mezelf omdat ik me nog steeds opjaag in dergelijke futiliteiten in plaats van gewoon 'zen' te blijven en me hier niets van aan te trekken.

Poeh! Dat lucht op zeg! 
Nog een fijne zondag toegewenst (zonder ergernissen).

8 opmerkingen:

 1. Haha, 't is toch wel grappig om te lezen. Boemerke.... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in Nederland zeggen ze dan over Boemerke: Dat doet ie anders nooit hoor!

  Hopelijk helpt het je om weer zen te worden nu je de ergernissen lekker van je af hebt kunnen schrijven ;)
  Net als Valhalla zegt het is wel grappig om te lezen dus je lezers ergeren zich er niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik ben dol op dit soort lijstjes. Die Winnie the Pooh, daar lijk ik ook op! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En vroeger had ik zoveel karakter op gebied van gezond eten, maar het lukt me nu niet meer om één of andere reden...

   Verwijderen
 4. Haha wat een leuk artikel! heel herkenbaar!! die hondedrollen is ook echt een irritatiepunt van mij!
  of mensen die troep laten slingeren in de straat of zooi uit de auto gooien (welja joh leg daar maar neer!!) ik heb trouwens laatst op iemands raam getikt (stond stil uiteraard) en gezegd... Je hebt iets laten vallen! pfffft!
  mijn kinderen zitten in een andere levens fase (4 en 6) maar ik erger me dan weer aan Brutale leeftijdsgenootjes zonder manieren, of die met woorden spreken dat je denkt... OKAY dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja idd, mensen die rotzooi op straat gooien, daar kan ik ook echt niet tegen.
  Ik heb 2 'grote' kids, maar ook nog een kleintje van 3. En ja, ik erger me soms ook aan de taal van brutale kinderen, maar vaak zegt dat ook iets over de ouders. Alhoewel, ...mijn kleintje neemt soms ook dingen over van de grotere broer en zus die hij eigenlijk nog niet hoeft te kennen op zijn leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wil nog een ergernis toevoegen over iets wat ik bijna dagelijks (ook net weer) meemaak als ik de kids naar school breng: bestuurders van 'luxe' jeeps die het vertikken om je te laten oversteken als je netjes met je kroost staat te wachten aan het zebrapad. Hun zelfvoldane arrogante blik maakt het plaatje af. Ik kan het dan ook nooit laten om ze 'vriendelijk' te bedanken door mijn hand op te steken... Hun geschrokken blik dan, maakt mijn dag weer goed.

  BeantwoordenVerwijderen