donderdag 9 april 2015

Hoe eerlijk moet een blogger zijn?

Ik ben niet perfect, verre van zelfs... en wanneer het uberhaupt zou kunnen om perfect te zijn, zou ik het nog niet willen, geloof ik.
Het kan me de laatste jaren steeds minder schelen wat anderen van me vinden - als dat geen voordeel is van ouder worden - maar toch ben ik er ook niet volledig immuun voor natuurlijk.

Ik lees veel blogs, de meeste vind ik erg verrijkend, maar af en toe verzeil ik ook wel eens op van die gepolijste mamablogs waar alles wel perfect lijkt te zijn: perfecte mooie mama die nooit chagrijnig is in perfecte kledij, perfecte mooie kindjes die nooit jengelen... in perfecte kledij uiteraard, perfect interieur dat nooit rommelig of vuil is, ...
Zucht, ... meestal blijf ik niet lezen bij deze blogs. Ik houd van nature meer van dingen waar een beetje een hoek af is, en ik weet uit ervaring intussen ook dat perfecte moeders en kinderen enkel in onze fantasie bestaan...

Blogs die enkel over beauty of fashion gaan boeien me ook niet echt trouwens. Je hebt er enkele goede (en eerlijke) in dat segment, maar vaak vallen ze toch onder de categorie sluikreclame, naar mijn bescheiden mening. Want wie gaat er nu negatief schrijven over een handtas van 150 euro die je lekker gratis hebt gekregen?

Welke blogs lees ik dan wel graag?
Blogs van mensen waar ik mezelf in kan herkennen, en die me niet het gevoel geven dat er een ubermensch schuilt achter hun schrijfsels.
Blogs ook die gaan over de dagdagelijkse dingen en over mensen die best wel eens kunnen toegeven dat ze het soms ook helemaal even niet op een rijtje hebben.
Of blogs die een beetje humor en zelfspot niet schuwen.

Dat zijn dus de blogs die ik het liefste lees, maar ben ik zelf in die optiek dan wel goed bezig? Spiegel ik mijn publiek niet vaak een betere versie van mezelf voor? Ja en neen, tuurlijk ga ik niet mijn (hele) vuile was het net opgooien. Ik ben nog niet helemaal gek hé! Maar dat wil niet zeggen dat ik geen minpuntjes heb natuurlijk. Hell yeah, als er iemand is die niet perfect is ben ik het wel - vraag maar aan mijn kiddo's, die schamen zich regelmatig te pletter voor hun mammie.

Om te bewijzen dat ik een mens van vlees en bloed ben, gooi ik voor één keertje mijn kleine kantjes en imperfecties in de groep. Geniet ervan, zou ik zeggen, want morgen houd ik weer gewoon de schijn op ;-)


 • Ik loop 's ochtens altijd in de badjas van mijn man rond - die is lelijk en vijf maten te groot - maar veel warmer dan de mijne (wel een elegant exemplaar natuurlijk). Mijn kinderen schamen zich vooral als ik in dat gedrocht de deur durf open te doen als de postbode een pakje brengt.
 • Toen ik zwanger was van mijn jongste zoontje, leek ik op een soort gestrande immobiele walrus. Ik zat aan de weeënremmers en kon niet veel meer dan platte rust houden, de laatste 10 weken. Wat doet een mens dan de godganse dag om zich bezig te houden? Houd u vast aan de takken van de bomen, want wat ik nu ga bekennen is echt héél schaamtelijk...  Kennen jullie het slechtste tv progamma aller tijden? Toegeven, er zijn véél erbarmelijke series, maar het Duitse 'Sturm der Liebe' spant toch wel de kroon. Jaha, en wie keek daar naar? Ikke! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik toen zoooo laag gezonken was... Het ultieme bewijs dat de zwangerschapshormonen je geest volledig vertroebelen, nietwaar? 
 • Ik heb regelmatig last van 'het oud zot' volgens mijn kindertjes. Zij sluiten onmiddellijk de gordijnen als ik weer eens een poging doe tot 'dansen voor debielen'. 'Mama, STOP de buren kunnen dat zien!'
 • Ik praat met de dieren. Neen, ik ben geen hondenfluisteraar en ze antwoorden zelden terug, maar toch vind ik het telkens aangename conversaties. Misschien net omdat ze niets terugzeggen... Alhoewel, ik durf toch te beweren dat mijn favoriete kip Violetta elk van mijn woorden verstaat, echt waar!
 • Een van mijn lievelingstijdverdrijven is samen met ons Fleurtje naar Animal Planet kijken. Ik lach me telkens te pletter als ze weer eens denkt dat er een leeuw in de tv zit die ze moet gaan bestrijden. Zalig! Handpoppenspel voor honden is nog zo'n geniet momentje. Fleur gaat er nog véél harder in op dan onze kleuter. En ik heb de tijd van mijn leven.
 • Sommige van mijn vriendinnen denken dat ik altijd een opgeruimd en net huis heb, maar niets is minder waar: ik ben een meester in het verbergen van overvolle strijkmanden en die vloer in de woonkamer waar je helemaal geen vuil op ziet was een prima investering. Ik kan het iedereen aanraden! Blijf vooral weg uit de dressing, want in deze (kleine) ruimte prop ik alle rommel die me voor de voeten ligt. Jammer genoeg vind ik mijn kleren er niet meer in terug, want ik moet eerst een soort klimparcours ondernemen voor ik binnen raak.
 • Ik krijg altijd direct een knalrode gevlekte kop: van de zon (dan komt er nog uitslag bij), van de kou, van de stress,... Zonder fond de teint zie ik er gewoon niet uit. Lang leve de camouflagetechnieken!
 • Iedereen denkt dat ik een geduldige mama ben, maar inwendig kan ik soms koken als een fluitketel van de stress (en dan krijg ik wéér een rode kop natuurlijk). Echt zen worden zal me nooit lukken vrees ik.
 • Ik heb vreselijk veel last van de PMS hormoontjes: zelfs mijn puberzoon weet intussen al rond welke tijd van de maand hij dekking moet zoeken. Als dat niet erg is.
 • Ik zeg tegen anderen dat ik op mijn lijn probeer te letten door gezond te eten, maar ik heb net 7 paaseitjes van de kinderen gepikt uit hun paasmandje.
 • Is dit bewijs genoeg dat ik niet perfect ben, of moet ik nog even doorgaan?37 opmerkingen:

 1. Ha, ha, ha! Perfectie is zooooo saai! Enne helemaal Wabi Sabi (het imperfecte is perfect kort gezegd). Heerlijk blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik dat zo allemaal lees, ik wil niet perfect zijn, ik hou van chocolade, praten met dieren, belachelijk dansen en al de rest dat je opsomt... Vraag blijft dan, wat is perfect?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent gewoon net een mens joh ;) En dat is toch wel zo leuk als die perfect gepolijste buitenkant alleen maar laten zien...

  Bij sommige van die mamablogs valt mijn mond ook open van verbazing. Allemaal creatief gekleed. Het hele huis leuk en creatief en zelfgemaakt. Creatieve baksels met zijn allen maken. Creatief knutselen, met zijn allen aan tafel. Met leuke creatieve glaasjes drinken die niet omgestoten worden enzo. Hoe kán dat nou? Maar nérgens lees ik hun geheim. Flauw toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad heel flauw dat ze dat geheim dan net niet met ons willen delen ;-)

   Verwijderen
 4. Hihi, en zo is het. Perfectie bestaat niet, en wordt niemand vrolijk van. Er moet wel gewoon geleefd kunnen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk heb je, al wordt er soms wat teveel geleefd in mijn huis vind ik ;-)

   Verwijderen
 5. hahahaha die 7 eitjes, foei.!!!!! hahaha.
  Nou, had je afgelopen 4 weken hier maar eens in ons huis moeten komen. Mama's en papa's mogen niet schreeuwen tegen hun kinderen. Probeer dat maar eens tegen een puberzoon die schreeuwt en niets hoort en niet wil luisteren. Knap ben je als dat lukt.
  Daarna denk ik altijd: Tjee Monique, weer verkeerd aangepakt. Maar ze kunnen je soms ook wel verschrikkelijk kwetsen.
  Andere kant van de medaille, gisteravond een gesprek aangegaan, en gezegd dat er niet geschreeuwd mocht worden en geen 'ik weet het niet' gezegd.
  Het is super gegaan. Misschien zit er toch wel een goede mama in mij. hihi.
  Ik loop smorgens in de joggingbroek rond. Nu trouwens nog steeds. Maar ik ga me nu aankleden.
  Wat ik dan wel weer heb is een opgeruimd huis. Ja, echt waar hoor. En dat vind ik heerlijk.
  Ach, een perfecte mama, huis en kids zal nooit lukken hier. Maar daarom is het wel een echt thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, pubers. Ik weet er ook alles van...
   Heb je echt een opgeruimd huis? Kom op, vertellen! Wat is je geheim ;-)

   Verwijderen
 6. Ha gelukkig, ook jij bent niet perfect :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha nou zal ik je dan maar even vertellen dat veel van wat je schrijft ook op mij van toepassing kan zijn :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha nou zal ik je dan maar even vertellen dat veel van wat je schrijft ook op mij van toepassing kan zijn :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vroeg aan vriendin die veel kippen heeft of die van haar ook terugkakelen als ze tegen ze praat en toen zei ze dat ze nooit tegen de kippen praat en besefte ik dat t niet "normala"is om dat te doen, haha. Ik blijf t lekker doen.
  Ik las eens dagelijks een blog van iemand die het o zo voor elkaar had en o wat een leuk gezin en o wat een leuke schoonkinderen totdat ze langzamerhand dingen ging vertellen en ik dacht hehe gelukkig zo geweldig is het dus helemaal niet.
  Geef je Fleur een dikke knuffel van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doe ik! Knuffel terug van Fleur!
   Weet je, eigenlijk vind ik het juist raar als je dieren hebt en er nooit tegen praat...

   Verwijderen
 10. Hier is het ook verre van perfect. Kreeg enkele jaren terug zo eens de opmerking van mijn zus " je kinderen worden verwaarloosd en mishandeld want je huis ligt er nooit opgeruimd bij." Ja mijn kinderen mogen spelen.
  De voorbije weken voelde ik me net een moeder die haar kinderen niet aankon. Van 's morgens waren ze ruzie aan het maken, kibbelen, ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik weet precies hoe het voelt. Die van mij kunnen er soms ook wat van... niet te doen!
   En wat de rommel betreft: met kleine kids in huis is daar bijna niet aan te ontkomen volgens mij. Met sommige grote kids ook niet trouwens... alhoewel, onze puber was vroeger zelf een enorme sloddervos en nu ergert hij zich dood aan de rotzooi van de twee kleinsten.

   Verwijderen
 11. whahaha, heerlijk zo'n echte blog tussendoor. Ik moest wel lachen om die eerste, ik zie het helemaal voor mij. Mijn kinderen vinden het vreselijk dat ik dag en nacht, zomer en winter op slippers loop. Maar ik vind het heerlijk om blote voeten te hebben, maar ik ben nog niet zo erg dat ik ze met koud weer aantrek naar school om ze op te halen hoor ;-) dat mag straks in de zomer wel weer van mij. En mijn zoontje zegt minstens een keer per week dat ik naar de kapper moet.
  En een netjes, opgeruimd huis? Alleen in mijn dromen. Soms heb ik de illusie dat het beter gaat, maar na een halve dag is zelfs die illusie als sneeuw voor de zon verdwenen. Het hoort er inderdaad bij als je kleine kinderen hebt, maar zelfs dan kun je er wel klaar mee zijn. Het enige waarin ik helemaal perfect ben? Dat is mijzelf zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hilarisch dit, bedankt voor de lach van mijn dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha,zo herkenbaar!!Ook ik kan de rommel goed weten te verbergen hier,zeker als er onverwachts bezoek aan de deur staat....Vlug alles de grote kast in in de keuken en niemand merkt iets!
  En praten met dieren,doe ik dagelijks hoor... ,ik zou niet zonder die conversaties kunnen!

  Fijne dag nog.

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik hoop dat je het niet over mij hebt qua perfecte moeder...? :-)

  Voor de prijs van de perfecte huisvrouw kom ik sowieso nooit in aanmerking. En daar schaam ik me totaal niet voor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Eerlijk zijn is super. Dus je slechte kanten, heerlijk om te lezen. Maar morgen een lijstje met goede kanten! Anders ben je ook niet eerlijk :-) En ik lees hier gaag hoor. Heb dezelfde eisen en wensen aan een blog als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. You've made your point Miss Milla. Ik keek tijdens mijn zwangerschappen lang geleden naar Mooi en Meedogenloos, stel je voor :) En voor de rest allemaal zeer herkenbaar. Ik heb ook een verbod op dansen en zingen gekregen van de kids, maar daar trek ik me lekker niets van aan!!! Shaken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk....ben ik toch niet de enige die af en toe geschiffeld is ;-) En wat dat dansen betreft: kids naar school, man aan't werk? Yep....ik doe dansend mijn was opvouwen of waan mezelf een topartiest.....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. weer zo'n mooi blogje,van een eerlijke,grappige vrouw!knipoog!daarom blijf ik volger!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Doe maar even voort! Of nee:bewaar wat voor een volgende post! Dit lees ik zo graag! Het leven zoals het is! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha, niemand is perfect hoor!
  Ook ik ben zo 'raar' dat ik tegen onze honden praat, tis net of ze luisteren ook nog.
  Het gaat zelfs zo ver dat als ik boodschappen ga doen, dat tegen ze vertel en dat ze dan goed op moeten passen op het huis en op elkaar. :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik geloof je! En ik houd ook niet van die beauty blogs! Ik vind ze eerlijk gezegd ook nog eens enorm saai.

  Leuke post dit! : )))

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel herkenbaar :)
  Toevallig had ik onlangs een soortgelijk gesprek met mijn schoonzusje: over de buren die alles zò perfect voor elkaar hadden. Zij werkt 4 dagen, hij werkt 5 dagen, de kindjes zitten altijd perfect in de kleertjes, het huis ziet er altijd piekfijn uit en de tuin is om door een ringetje te halen. Om te kotsen zo perfect.
  Ik heb haar toen meteen verteld dat het leven van haar buren een illusie is: niemand kan zo perfect leven en wonen.
  Ik ben hele dagen thuis en zelfs ik loop hopeloos achter.
  Het buurvrouwtje mag de buitenkant misschien goed voor elkaar hebben, maar daar moet je niet naar de ramen kijken of een kastje lostrekken: het zal altijd tegenvallen wat je daar tegenkomt.
  Schoonzusje was gelukkig weer gerustgesteld ☺.
  Maar het blijft fijn om te horen dat ik niet de enige ben die zich soms een beetje imperfect voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben zo ook van die buren :-) Mijn zoontje en ik lopen soms de hele dag in onze pyjama rond maar mijn buurvrouw ziet er altijd erg netjes uit, zelfs als het vakantie is. Net zoals hun kids, hun huis, hun gazon... Dat wil ik zelfs niet proberen :-)
   Inderdaad leuke post! Herkenbaar :-) Zeker dat dansen, het verstoppen van rommel (ik prop alle papieren die op tafel rondslingeren altijd in een schuif wanneer er bezoek gaat komen, die wordt al de verdwijnschuif genoemd door mijn man :-)) en die eitjes snoepen... Ja, mijn zoontje is gelukkig nog te klein om al die chocolade op te eten dus stiekem moet ik nog niet zijn :-)

   Verwijderen
  2. Da's hier bij ons ook zo hoor ;) alles met proper en perfect zijn.

   Verwijderen
 23. Heerlijk om dat te lezen. Ik heb er enkele stukjes net uit voorgelezen. Hebben we samen schik om gehad. Herkenbaar!
  Groet, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha hoe herkenbaar....
  Ooit zei iemand tegen me... "Weet je wat? Onze buurvrouw is echt geschift...die praat met haar honden! Stel je voor!" Ik geloof dat ik toen helemaal een rode kop kreeg... ik praat niet gewoon... ik voer gewoon heelder discussies met onze Borders.... en ze begrijpen me volledig... en wat nog straffer is...volgens mij vinden ze steeds dat ik 100% gelijk heb! Luxe!!! Toch?
  Jammer dat ik geen dressing heb voor de overvolle wasmanden... die blijven gewoon staan tussen de andere rommel in 't waskot... de deur toe! Dat helpt ook een klein beetje...die deur hé.
  Is er iemand die ooit zo'n wasmand helemaal leeg krijgt? Dat zou ik wel eens willen weten...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huppekee twee keer dezelfde reactie was van het goede te veel... en hupla hierin ben ik al helemaal niet prefect... in computeren bedoel ik! :-)

   Verwijderen