maandag 8 september 2014

September = dure maand

Het nieuwe schooljaar is sinds een week terug begonnen. Het is toch verbazingwekkend hoe snel een mens hier weer aan went.
Nu, ik klaag niet hoor... twee maanden vakantie is ruimschoots voldoende, en de kiddo's waren dringend toe aan weer wat meer structuur in hun leven.

Voor mij is het ook een pak rustiger - overdag dan toch tenminste - want 's morgens en 's avonds ben ik herleid tot een soort taxichauffeur. De oudste gaat nu naar school in een andere stad en dankzij de rotslechte busverbinding ben ik genoodzaakt om hem elke ochtend met de auto weg te brengen. Met de fiets is dit helaas niet te doen wegens de te verre afstand.
Daar gaat mijn goede voornemen om de twee jongsten zoveel mogelijk met de fiets naar school te brengen...
Na school heeft mijn oudste zoon gelukkig wel een goede bus aansluiting en dan hoef ik hem enkel maar aan het station op te pikken.
Ik durf niet uit te tellen hoeveel mij dit extra aan benzine gaat kosten, want hier baal ik wel serieus van. Om nog maar de zwijgen over de belasting voor het milieu dat dit met zich meebrengt, want daar voel ik me ook wel wat schuldig over.
Als de kids eenmaal thuis zijn van school houdt het nog niet op met rondrijden hoor: dan moet ik weer mijn kepie van taxichauffeur opzetten om - vooral dochterlief - naar de hobby's te brengen. Ook zaterdag blijf ik niet gespaard van het hele haal- en brenggebeuren, want die dag staat eveneens helemaal in het teken van turnen en paardrijden. Gelukkig wil manlief zaterdags ook wel eens in de rol van taxichauffeur kruipen, als hij dan niet hoeft te werken tenminste.

Misschien denken sommigen nu bij zichzelf : 'Waarom sta je dan ook toe dat je dochter zoveel hobby's doet?'
Wel, dochterlief is een bruisend vat vol energie, en die energie moet ze kwijt. Anders wordt ze ambetant van zichzelf, en begint ze turnoefeningen op de leuningen van de zetels enzo te doen. Die twaalf uur turnen per week maken haar gelukkig, dus wie ben ik om haar dat te ontnemen? Zolang haar schoolwerk er niet onder lijdt zal ik dus nog een tijdje met haar moeten rondrijden....

Nu ik toch volop aan het zagen en klagen ben: krijg ik van jullie permissie om nog even door te gaan? Dat kan toch zo opluchten hé, je grieven af en toe eens goed ventileren!

Wat is die eerste maand van het schooljaar toch een verdomd dure maand. Alle inschrijvingsgelden van de hobby's, het schoolgeld, allerlei schoolspullen,... moeten betaald worden, en tot overmaat van ramp zijn de kinderen natuurlijk ook nog eens uit hun kleren gegroeid. Nu heb ik wel magere kindertjes, dus ze doen heel lang met hun kleren. Echter, wanneer de rokjes van dochterlief echt wel onfatsoenlijk kort worden en als de lange broeken van de zonen doen vermoeden dat er water in de kelder staat, moet er toch wat nieuws in de kasten komen.
Natuurlijk komen er in maanden als september ook nog tal van rekeningen binnen zoals water, elektriciteit, stookolie, verzekeringen, het kan niet op...

Pfff, ... van vakantiemodus gaan we dus naar bespaarmodus, vrees ik.
Is september voor jullie ook zo'n financiële aderlating?11 opmerkingen:

 1. Hier is het net hetzelfde met de hobby's. De oudste doet turnen en gitaar. Doordat hij nu in een andere categorie zit, heeft hij maar 6 u training, vorig jaar 9. Er kunnen nog terug uren bijkomen als ze trainers genoeg hebben. Hij traint op vrijdag en zaterdag, gitaar op woensdagnamiddag. De middelste volgt op woensdag tekenschool. Nu kan het nog op woensdag,vanaf februari zal het zaterdag worden want dan zit manlief zijn ouderschapsverlof op woensdag er op.

  Hier is het lidgeld van turnen pas volgende maand. Tekenschool was vorige week en de gitaarlessen is al betaald voor de grote vakantie.
  Bij ons is december een dure maand, dan komen alle verzekeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig ben ik nog niet verworden tot taxichauffeur. De judo op donderdagmiddag is 100 meter naar links uit onze achtertuin in de gymzaal van ons dorpshuis, school is op 400 meter dus mij hoor je niet klagen. Maar... Ik heb het gezien bij de dochters van man, die moesten ergens tig dorpen verderop ieder weekend naar de manege dus als zij de weekenden bij ons waren dan reed zich een rotje tussen huis en manage. Toen ze ouder werden gingen ze zelf op de fiets. Tegenwoordig moet hij er een nog wel eens van een feestje ophalen, ook weer in een weekend dat ze bij ons is. Fietsen als 17-jarige door bepaalde delen van Amsterdam is nou eenmaal niet altijd even handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor je het weet is deze fase weer voorbij en verlang je terug naar deze tijd waarin de kinderen leven in de brouwerij brachten ;-) Dan verzucht je vast en zeker: vroeger kwàm ik nog ergens!

  Alle gekheid op en stokje; ik leg met je mee, er is gekte vóórdat de zomervakantie begint en nà de vakantie begint de gekte weer opnieuw.
  En vreselijk hè zoals het geld de deur uit kan vliegen!

  Morgen weer een nieuwe dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier probeer ik die kleerkasten in de solden reeds wat aan te vullen. Kledij kopen in grotere maten en laten hangen in de kast tot ze erin kunnen. Een jeansbroek blijft een jeansbroek natuurlijk. Maar die hobby's daar kruipt wel wat geld in. Zo dacht ik van de tekenschool dat het inschrijvingsgeld nog meeviel. Tot ik het boodschappenlijstje kreeg. Nuja, ik ben al blij dat ik ze de kansen kan geven. En ze blijven niet eeuwig klein ook é.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat ben ik blij dat onze kinderen nog zo lekker klein zijn :-) Laat ik er nog maar eens extra van genieten dat ze alleen af en toe een speelafspraak of een feestje hebben en meer niet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooooh,watis het weer een mooie blogbeginfoto!!!
  ja,sommige dagen heb je dat ,dat je het liever wat rustiger aan zou willen doen,niet altijd rondrijden van hier naar daar maar toch doe je dit voor je kinderen met veel plezier,niewaar?!vooral als het dan nog in de spitstijden van de scholen is,dan moet je extra allert zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee pssst... zelf fietsen geen optie? Toen ik nog training gaf verbaasde ik me erover dat er zoveel kids gehaald en gebracht werden. Niets mis met een uurtje fietsen op zaterdag toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zaag jij maar fijn door :-) doet me denken aan de tijd, zo'n 12 jaar geleden, dat de jongens nog stukken jonger waren (12 jaar jonger om precies te zijn) en overal heen gebracht/gehaald moesten worden. Jouw tijd komt wel weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit blogje had ik kunnen schrijven. Dacht dat de vakantie duur en druk was, krijg je september weer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja absoluut! September is ook hier een dure maand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor ons juist goedkope maanden (hoop ik) de komende tijd. In de zomer gaan we 3 keer 1 week op vakantie, gaan vaker op terrasje of uit eten onder het mom het is zomer dus we moeten ervan genieten. Oh en dan de boot en benzine. Pffff, ik schrik ervan. Hoop nu dus op heel veel financiele rustige maanden tot december. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen