vrijdag 28 maart 2014

Mijn ultieme verjongingstips

Een paar dagen geleden schreef ik over ouder worden en welke na-, maar ook voordelen dat dit met zich meebrengt.
Je kan de tijd niet stopzetten en je hoeft er op je veertigste geen 20 meer uit te zien, maar een paar jaartjes jonger geschat worden vinden we toch allemaal wel fijn, denk ik.
Ik wil niet arrogant klinken, maar meestal denken mensen dat ik jonger ben dan mijn werkelijke leeftijd. Misschien willen ze wel gewoon lief zijn en mij niet kwetsen, en vinden ze juist dat ik er vreselijk oud uitzie. Dat weet je natuurlijk nooit met zekerheid hé.

In ieder geval heb ik enkele tips en trick om enkele jaartjes van mijn leeftijd af te knijpen. Ik deel ze graag met de andere ijdeltuiten onder jullie:
 • Haarkleur: als sinds mensenheugenis maak ik mijn (donkerblonde) haren enkele tintjes lichter. Dit is goed om er wat jeugdiger uit te zien (voor mij toch althans). Belangrijk hierbij is wel dat je niet overdrijft. Platinablonde haren boven de veertig: er zijn er maar weinigen die er mee weg komen... Kies dus liever voor een zachtere warme tint blond. Hetzelfde geldt voor donkerharingen: harde zwart tinten maken je vaak ouder dan een zachtere bruin tint. Laten we ook niet vergeten dat sommige vrouwen gezegend zijn met prachtige grijze haren en hier geweldig mooi mee staan. Behoor jij tot die categorie? Vooral niets doen dan, buiten een goede snit en eventueel af en toe een kleurspoeling voor meer glans.
 • Haarsnit: Boven een bepaalde leeftijd hoef je zeker je haren niet te laten kortwieken. Echt leuk staan met een ultra kort kapsel is trouwens ook niet voor iedereen weggelegd! Niet persé de schaar in die lange lokken dus, op voorwaarde dat ze er verzorgd, glanzend, en niet als een soort ontplofte strobaal uitzien. Haar tot op je achterwerk is ook niet aan te raden. Er zijn grenzen wat betreft de haarlengte, wil je er niet als een verdwaalde heks uitzien. Verder zijn er heel veel vrouwen die jonger staan met een pony, deze camoufleert in één keer ook eventuele rimpeltjes op het voorhoofd of ietwat afhangende oogleden. Vind je een pony laten knippen wat eng, kies dan in eerste instantie voor een schuine bles. Hiermee kan je weinig verkeerd doen en meer afknippen kan nog altijd.
 • Nagels: Omdat ik veel in de tuin werk doe ik dikwijls de moeite niet (meer) om mijn nagels mooi te lakken. Voor een avondje uit staan gelakte nagels echter altijd erg mooi. Kies liever niet voor extreme kleuren zoals lichtblauw, groen, geel of fluo roze. Dit is erg leuk voor jonge meisjes maar op een bepaalde leeftijd staat het al snel ordinair. Je kiest ook beter voor niet te lange rond gevijlde nagels in plaats van voor puntige, lange (heksen) nagels. De meeste tinten rood, bordeaux, roze (niet barbie roze uiteraard) staan iedereen wel goed.
 • Make-up: Als je al wat rimpels heb kies je beter niet voor een zware fond de teint, maar voor een lichtgewicht BB crème. Ook met de poederkwast spring je best maar matig om, want poeder heeft de neiging om in rimpeltjes te kruipen en ze zo net te accentueren. Maak je gezicht ook niet te donker, maar blijf zoveel mogelijk bij je eigen huid tint.
 • Mascara en oogschaduw: Mascara moet perfect zijn aangebracht en zeker niet klonteren. Kies je ervoor om je ogen te accentueren met een donkere oogschaduw, houd dan de rest van je make up sober. Je wilt er ten slotte toch niet uitzien als een overjaarse clown ;-). Bruintinten zijn voor bijna alle vrouwen een veilige optie.
 • Lippen: Die getatoeëerde lipranden, die een tijdje in de mode waren, zijn in mijn ogen een echte 'no go'. Vooral je geld hier dus niet aan verspillen! Teken dan liever met een lippotlood in dezelfde kleur van je lippenstift een lijntje, om te voorkomen dat die gaat uitlopen. Met een zacht abrikoos tintje op je lippen kan je weinig verkeerd doen.
 • Wenkbrauwen: Vergeet nooit het belang van verzorgde en mooi gevormde wenkbrauwen. Ze geven je gezicht een natuurlijke facelift. Hierbij vind ik van die getatoeëerde gevallen ook weer echt niet mooi. Houd het liever wat natuurlijk. Laat desnoods de eerste keer je wenkbrauwen epileren door een professional en werk ze nadien zelf bij. Dan heb je in ieder geval een goede basis om op verder te werken. Ah ja, en zeker nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen verwijderen, want dan loop je gegarandeerd een aantal weken voor joker. 
 • Kledij: Durf je kleurig te kleden en verstop je lichaam niet in wijde vormeloze kledij (zelfs niet als je wat mollig bent). Wijde kleren maken je extra dik, meer aansluitende kleren (maar ook hier niet overdrijven natuurlijk!) geven vorm aan je lichaam. Uiteraard is elk lichaam anders en kan ik hier enkel wat algemene tips over geven.
 • Kinderen: koop op latere leeftijd nog een kleine, automatisch schatten de mensen je veel jonger dan je werkelijk bent. Als sommigen echter aan de schoolpoort denken dat je de oma bent werkt deze tip duidelijk niet goed, en ben je eraan voor de moeite ;-).
 • Tot slot mijn allerbelangrijkste tip: lach veel! Een opgewekt gezicht ziet er véél jonger uit dan het gezicht van een zuurpruim.

Hebben jullie nog beauty geheimen? Dan zou ik het heel leuk vinden als jullie ze zouden willen delen.

Groetjes,
Milla
 

4 opmerkingen:

 1. Hihi bedankt voor je tips. Als grandma weet ik dat je soms wat meer moeite moet doen om er goed uit te zien. Soms zie ik er jonger uit dan ik ben, soms ouder, tja. Met zonnebril zie ik er sowieso jonger uit, laatst dacht een mooie man dat kleinzoon mijn zoontje was. Lang leve de zonnebril ( k heb het ding tijdens t gesprekje gewoon opgehouden om de betovering niet te verbreken hihi )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ook een goeie tip, die zonnebril, maar ik ben er zeker van dat je er zonder ook nog jong uitziet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor je tips ! En op latere leeftijd nog ne kleine die is goed, k denk dat ik van de kids uit het 2e kleuterke de oudste mama ben :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mijn jongste ben ik ook veruit de oudste mama, denk ik. En bij mijn oudste van 15 ben ik dan weer bij de jongsten ;-)

   Verwijderen