vrijdag 30 mei 2014

Het ei

Al een paar weken kijk ik met stijgende verbazing naar een nieuwe reclamespot op tv.
Soms vind ik reclamespots best wel vermakelijk, origineel en leuk gevonden. Even vaak vind ik ze irritant en zap ik zo snel mogelijk van ze weg. Dat is één van de geneugten van digitale tv overigens, dat je programma's kan opnemen en dan lekker die vervelende reclame kan doorspoelen.

Maar ik ging het hier hebben over één bepaald spotje. Eentje over een hard gekookt, gepeld en netjes verpakt eitje. Ik weet niet of jullie het al gezien hebben, dus ik zal het hier kort even schetsen. We zien een duidelijk overspannen moeder met tijd te kort. Geen tijd voor het huishouden, voor de kids, voor zichzelf, ... Gelukkig is er dé oplossing: het gekookte en gepelde ei! Moet ik dit nu grappig vinden? Is dit de bedoeling? Ik vind het eerder schrijnend... dat een mens zo veel moet werken dat er zelfs geen tijd meer overblijft om zelf een eitje te koken. Ben ik even blij dat ik wel de tijd heb om zelf een eitje te koken én te pellen.

Ik wil hier zeker geen oordeel vellen over mama's of papa's die veel werken hoor. Mijn husbandy werkt ook best veel. Een mens heeft nu eenmaal geld nodig om te leven. Ik vind gewoon dit spotje er een beetje overgaan. Op het einde van het spotje, als de dame het eitje op haar (ongetwijfeld kant en klare) slaatje legt en het wil opeten, valt ze trouwens in slaap. Voor mij werkt deze reclame juist tegenovergesteld, ik heb het gevoel om uitgelachen te worden als consument in plaats van dat ik het grappig vind.
Misschien omdat het me teveel doet denken aan de tijd toen in nog keihard meedraaide in de ratrace en walgelijk dure pannenkoeken kocht bij de bakker, omdat mijn kinderen er zo een zin in hadden en ik geen tijd had om ze zelf te bakken...

10 opmerkingen:

 1. :-) ik ken hem niet deze reclame, maar ik heb dan ook zelfs geen tijd om tv te kijken ( grapje- ik hou gewoon niet van tv kijken hoor) hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk heb je, meestal komt er ook niet veel soeps op de tv. Maarrr... ik kan het toch niet laten om te kijken.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een stomme reclame ja, net als die van "de-kortste-weg-is-toch-recht?!" (dus neem liever een dextrootje, geeft je snel veel energie en is véél beter dan een banaan) uhm.. oke?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die reclame ken ik nog niet. Ik ben er wel benieuwd naar nu. Hier in Nederland loopt momenteel ook zo'n bizarre reclame over een vrouw met haast die bodyspray op doet, die meteen opdroogt zodat je geen tijd verliest en meteen verder kunt.

  Ik word al gestresst als ik hem zie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet eigenlijk niet of die reclame ook op de Nederlandse tv komt. Ik wist zelfs niet dat ze überhaupt hardgekookte eieren verkochten. Ik blijf het bizar vinden... dergelijke reclames zeggen in ieder geval wel iets over onze gehaaste maatschappij.

   Verwijderen
 4. Ik heb dit reclamespotje nog niet gezien maar ik snap het beeld dat je hierover hebt wel. Natuurlijk zijn er dagen waarbij je minder tijd hebt om eten te maken, maar om hiervoor nu zo een eitje te gaan kopen gaat er wel een beetje over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ....wat een onzinnig iets ja....nu kijk ik weinig tv omdat ik liever achter m'n laptopje zit ofzo,dus heb hem nog niet gezien. Maar het klinkt weer eens vreselijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahahaha wie bedenkt dat, hier nog niet gezien. Wel rond pasen de gekookte gekleurde eieren in de supermarkt maar dat lijkt me dan ook verre van vers. Een eitje koken lukt hier nog wel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die reclame gezien maar weet je,ik weet van mn dochter die in een broodjeszaak werkte dat ze die gekookte eieren die ze op zo'n broodje leggen ook uit emmers komen al klaar gekookt en in een soort sap,water..daar doen ze ook al de moeite niet meer om eitjes te koken ,hoor!dus in de toekomst:belegd broodje zonder ei vragen als je dit eens koopt,knipoog!groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen