maandag 19 mei 2014

Zee en ziek

Gisteren reden we naar 't zeetje. Niet naar onze Belgische kust, maar naar Renesse bij onze noorderburen. Ik houd van die Nederlandse kustdorpjes in Zeeland. Geen volgebouwde kustlijn, niet als sardientjes naast mekaar gepropt op een handdoekje liggen, ... heerlijk. Maar voor ik heel de Belgische kustlobby op mijn dak krijg: de Belgische kust heeft ook zeker zijn charmes hoor. Ik wissel gewoon graag af tussen de twee.

't Is van bij ons toch dik twee uurtjes rijden, maar gelukkig hadden we (bijna) geen file. Onze kleinste mannetje sliep bijna heel de rit, wat ik al vrij verdacht vond. Op een gegeven moment werd hij wakker en vroeg hij wat te drinken. Na een flinke slok water kwam heel zijn ontbijt er opeens uit. Ziek dus. Omdat we bijna op onze bestemming waren besloten we maar niet meteen terug te keren. Na wat poetswerk en schone kleren (die we altijd in de auto hebben liggen) reden we verder.

Ons mannetje voelde zich al wat beter, eens goed overgeven kan soms toch opluchten hé...  We besloten er dan maar een blitsbezoekje aan het strand van te maken. Grote zus begon schelpjes te zoeken en ons mannetje hielp ondanks zijn ziek buikje met groot enthousiasme mee. Prachtig die verwondering in zijn oogjes, telkens als hij een mooi schelpje vond (dat nog heel was). Spijtig dat wij, grote mensen, die verwondering voor een groot stuk verliezen.
Zus was ook heel blij dat ze een stukje echte spons vond. Alhoewel ze al elf is blijft ze schelpjes zoeken toch nog heel leuk vinden. Binnenkort, als zij ook tot het rijk van de pubers gaat behoren, is dat voorbij. Dit beseffende geniet ik maar extra van dit schouwspel.


Onze oudste was niet mee. Schelpjes zoeken is niet meer aan hem besteed en er lag nog veel schoolwerk op hem te wachten.
Ja, ze worden zo snel groot. Dit besef ik nu nog veel meer dan vroeger. Da's misschien wel het grootste nadeel aan veel leeftijdverschil tussen de kinderen. Je weet dat alles razendsnel voorbij gaat en je weet dat die schattige kleuter op een gegeven moment een nukkige puber wordt.
Alhoewel, zo'n puber in huis is bij momenten ook heel handig hoor. Om je computer terug op gang te helpen als hij weer eens hopeloos is vastgelopen, om te lachen met de dezelfde humor, om te luisteren naar dezelfde radiozender (Stubru uiteraard) en om te beseffen dat je oud(er) wordt ;-)


10 opmerkingen:

 1. Wat 'n leuke foto's! Ja het was/is ook wel heerlijk weer voor het strand nu hoor.
  Wel jammer dat jullie kleinste man ziek werd. Is hij wel weer helemaal opgeknapt nu of nog niet? Anders beterschap voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben al zo lang niet aan zee geweest! En ja, het is wel gewedlgi...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat je graag een bezoekje brengt aan de Nederlandse kust. Lekker hoor een dag zo genieten met je gezinnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, even lekker uitwaaien aan het strand.
  En inderdaad, die kleintjes kunnen nog zo intens genieten van kleine dingen: gewoon geweldig!

  Geniet lekker van alle speciale momenten met je kinderen. Juist omdat de leeftijden uit elkaar liggen maak je het bewuster mee ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Nederlandse kust in Zeeland is inderdaad veel mooier dan de Belgische kust, dat mag gezegd worden. Ik wil de zee en strand en onbeperkt, mooi zicht, en geen hoogbouw en een hoop rommelwinkeltjes. Wij gaan meestal naar Groede, ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen