zaterdag 26 april 2014

De lady's zijn er!

Eindelijk! Na meer dan een jaar zagen, klagen en nog eens zagen, heeft manlief toegegeven en is ons gezin uitgebreid met 3 dametjes: Violetta, Annabelle en Jasmijntje.
Neen geen mensenkinderen, hier hebben we er al 3 van en dat volstaat ;-), maar kippen.
We zijn druk in de weer geweest om alles in gereedheid te brengen voor hun komst: een hok, een ren, een drinkbak, kippenvoer en stro halen,... Het is allemaal nieuw voor ons, maar ik vind het super leuk.

Neen, dit exemplaar is geen kip, maar een mensenkind

Op Paasdag (!) arriveerden ze dan eindelijk, en we zijn er zo blij mee!
Ik weet dat veel mensen kippen maar kippen vinden, maar hier krijgen ze een naam, kunnen ze er zeker van zijn dat ze nooit in de pot zullen belanden en dat ze hier oud mogen worden (ook al leggen ze al lang geen eieren meer).

De kinderen zijn ook in de wolken en ons cavaliertje Fleur vindt het allemaal reuze interessant.
We hebben voor een kippenhok gekozen waarin we de dames 's nachts kunnen opsluiten, want naar het schijnt worden alle kippen hier in de buurt binnen de korste keren doodgebeten door een vos of een marter (niemand weet wie deze bloeddorstige snoodaard is). Ik wil natuurlijk niet dat mijn meisjes al snel naar de kippenhemel vertrekken, dus moeten we ze tegen dit onzichtbare gevaar beschermen.

Eigenlijk zijn kippen wel fascinerende wezentjes, vind ik.
Zoals ik al zei moeten we nog héél veel leren over kippen... Al vanaf de eerste dag werd me duidelijk wie het kneusje van het drietal is. Blijkbaar heerst er al snel een hiërarchie binnen de kippenwereld. Op een gegeven moment was het 's avonds heel erg aan het regenen en ik ging naar de kippen om ze op te sluiten voor de nacht. Twee zaten al lekker droog in hun hok, nummer drie (Violetta) zat in de stromende regen helemaal ineengedoken in een hoekje te bibberen. Ze mocht van de twee andere dames het hok niet binnen. De bitches!

Annabelle en Jamijntje (de bitches)

Ook als ik 's morgens eten breng mag Violetta pas als laatste eten, ocharme. Ik vind het wel een beetje zielig voor haar, maar dit schijnt heel normaal te zijn in de kippenwereld. De dominantste kip is Jasmijntje (zeg maar gerust Jasmijn de Verschrikkelijke ;-)), daaronder komt Annabelle (zij wordt blijkbaar nog net getolereerd) en helemaal onderaan de pikorde staat ons zielepootje Violetta.

Violetta: de zielepoot
 
Ons Fleurtje, da's nog een ander verhaal. Ze vind de kipjes helemaal te gek en wil er graag mee spelen (lees: heel hard achter hen rennen). De kipjes vinden dat niet zo heel erg tof heb ik de indruk, dus mag ze niet meer in de ren. Dit frustreert haar mateloos, want uren kan ze nu postvatten aan de ren. Dan is ze ook nog eens jaloers op al dat lekkere brood en die heerlijke etensresten die ons drietal krijgt. En zij moet het ocharme alleen met haar hondenbrokken en af en toe een dental stick stellen.
 
't Is een heel avontuur, onze kippen!
Ah ja, en eentje heeft al twee keer een eitje gelegd (jahoe!). Dit zal Jamijntje, de meesteres, wel geweest zijn denk ik ;-).


Fijn weekend,
Milla

17 opmerkingen:

 1. Ik heb je genomineerd voor de Liebter award. Ik hoop dat je het leuk vind. Kijk op http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2014/04/liebster-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de nominatie! Ik vind het een hele eer! Ik ga de Liebster award deze keer wel aan mij laten voorbij gaan want ik heb er vorige maand pas aan meegedaan. Sorry...

   Verwijderen
 2. Violetta ziet er nochthans een héél leuke kip uit, ze heeft een koddig kapsel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ze zijn er!! En wat een knapperd die Violetta, de bitches zijn vast gewoon jaloers.
  Heb je er wel aan gedacht om ook gaas op de bodem van de ren te doen, roofdieren kunnen zich namelijk ook naar binnen graven. Helaas ervaring mee...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor jouw tip. Hier had ik nog niet aan gedacht. Ik ga dat zeker in orde brengen.

   Verwijderen
 4. Ooh, Voiletta, wat een leuke kip :-) ! Dat is mijn droom, ooit een grotere tuin zodat ik kippen kan houden. Bij mij zouden die ook blijven tot ze van ouderdom sterven, ik mag er niet aan denken dat ik mijn eigen kippen zou opeten ! Ik vind dat gewoon leuke beestjes ! Laat ons maar vaak meegenieten van Violetta & de bitches ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd jullie op de hoogte van de intriges tussen de dames ;-)
   Gelukkig dat er geen haan in het spel is anders werd het echt The Bold and the Beautiful.

   Verwijderen
 5. Oh een kuif kippie wat schitterend, veel plezier met de dametjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Via blogmadammen ben ik hier terecht gekomen aangezien ik net vandaag bijna eenzelfde blog bericht heb geschreven en mijn oog toen op dat van jou viel :-) Ik ben trouwens fan van de zielepoot , zo'n mooi kapsel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben net op jouw blog gaan kijken. Leuk en grappig dat we allebei zo'n blog berichtje schreven! Ik volg jou ook nu :)

   Verwijderen
 7. Wauw Violetta is echt bijzonder. Nooit zo'n kip gezien..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze is zo lief en tam. Ik kan ze gewoon oppakken om 's avonds in het hok te zetten. Want dat durft ze alleen niet...

   Verwijderen
 8. De zielepoot is mooi. Mijn man wil ook kipje houden, echter wonen wij midden in de stad....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, hoe je er ook over schrijft! De bitches:))
  Ik wil ook wel graag kipjes, lijkt me erg gezellig, wel zielig voor Violetta, ze zijn vast jaloers op haar weelderige haren;)

  BeantwoordenVerwijderen