vrijdag 11 april 2014

Geluk

Gisteren was echt een heerlijke dag.

De dag begon al goed, want gezien het paasvakantie is hoef ik mij 's morgens niet te haasten om de kids op tijd op school te krijgen.
Geen ochtendhumeuren moeten verdragen, geen gejammer dat de school veel te vroeg begint, geen lange meisjesharen vol vreselijke knopen die maar niet ontward raken, ...
En vooral, sinds het zomeruur slaapt onze driejarige tot 6.30u in plaats van tot 5.30u. Wat een verschil  een uur toch kan maken! Sinds lange tijd voel ik me weer een beetje uitgerust. Nu hoef ik mijn dag niet meer als de zombie te beginnen, die enkel na 3 espresso's een beetje wakker wordt.

Ook heerlijk dat ik mij, nu ik thuis ben, geen zorgen meer hoef te maken over:
 • Kinderopvang in de vakanties voor de twee jongsten.  
 • Zieke kinderen die niet naar de opvang mogen. Ramp!
 • Een beetje deftig op het werk verschijnen, ook al heb je rotslecht geslapen en ben je er 3 keer uit gemoeten voor de jongste. Vrouwelijke collega's kunnen ongemeen hard zijn voor elkaar als het op het uiterlijk van hun geslachtsgenoten aankomt. Dus die wallen moesten 's ochtends écht weg geplamuurd worden.
 • De oudste, die alleen thuis zit, want vanaf 12 jaar is er jammer genoeg geen opvang meer voorzien.
Ja, op zo'n momenten prijs ik me gelukkig, en voel ik me een 'rijk' mens omdat ik lekker bij mijn kinderen kan blijven.
Zo is het voor hen ook écht vakantie, zonder dat ze voor dag en dauw uit hun bed gejaagd worden omdat de plicht roept.

Ok, financieel is het een heel pak minder. Dure vakanties naar de sneeuw of de zon zitten er voorlopig niet in, maar gisteren waande ik me op vakantie in mijn eigen tuin.
Het was heerlijk weer (veel beter dan voorspeld door meneer de weerman).
Ik had een vriendin op bezoek en we hebben op het terras kunnen genieten van het zonnetje, terwijl de jongste grote pret had met zijn wagenpark in de tuin (zijn loopfietsje, zijn driewielertje en zijn uitgebreide collectie speelgoedautootjes). Dochterlief was spelen bij een vriendinnetje en puberzoon kwam er zelfs even bijzitten.
Meestal zien we hem niet veel meer in de tuin, maar ik verdenk hem er een beetje van dat hij graag meeluistert naar 'volwassen' gesprekken ;-). Vooral als we even vergeten dat hij erbij zit en dan dingen zeggen die eigenlijk niet voor zijn oren bestemd zijn. Maakt niet uit, ik ben allang blij als hij toch nog een beetje vitamine D binnenkrijgt, want achter het computerscherm is dat niet het geval.


't Was een fijne vakantiedag. Hopelijk krijgen we nog wat mooie dagen, want volgende week is het nog een week vakantie. Het is een cliché, maar geluk is niet te koop. De rust, de extra tijd, ver weg van de 'ratrace', da's geluk voor mij.

15 opmerkingen:

 1. Wat een fijne post om te lezen. Het klinkt heerlijk. Bijzonder dat jullie gewoon al paasvakantie hebben zeg! Mijn kinderen hebben alleen maar vrij van Goede Vrijdag t/m tweede paasdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben veertien dagen in België, nu nog t.e.m. Paasmaandag. We genieten ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dat een foto van jouw terras en tuin?? Ik ben jaloers ;) Wij hebben ook wel een tuin hoor, formaat postzegel, ziet er best geinig uit.
  Dat gras daarachter ziet er erg uitnodigend uit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's onze tuin. Ik ben er heel blij mee! We hebben ons stukje grond nog kunnen kopen toen het nog een pak betaalbaarder was. Daarvoor woonden we in de stad en daar hadden we ook een mini-tuin, maar die was ook heel gezellig.

   Verwijderen
 4. Heerlijk he? Hier nog wat kleinere kindjes maar gewoon er voor ze kunnen zijn, dat is echt super. Al die luxe, dat komt wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms heb ik echt spijt dat ik niet thuis kon zijn al s ze kleiner waren.

   Verwijderen
 5. Heerlijk! En luxe? Goh de mooiste luxe die er is...op die manier zorg kunnen dragen voor je kroost...ik wil er direkt voor tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's waar! Ik heb heel lang gewerkt en besef maar al te goed dat thuisblijven voor je kids inderdaad iets heel moois is. Ik besef ook dat deze keuze niet altijd mogelijk is, zelfs niet met heel zuinig leven. Daarom ben ik dankbaar dat het nu mogelijk is, zelfs al moet ik daar sommige dingen voor laten.

   Verwijderen
 6. Wat een leuke en gezellige blog, het geluk van de thuisblijfmama ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n vakantie. Begint ook goed zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na een hectische werkweek lees ik je blog, ik moeder van 2 zonen van 16 en 11 jaar.
  Deze week 3 dagen gewerkt in plaats van 2, ik kom dan om 19.00 uur thuis. Verder had ik ook veel afspraken. Man had avonddienst maar niet gekookt. kinderen 2 keer pizza gegeten en een grote bende in huis. Ik wil dit niet, jongste zoon ook veel vrij aankomende tijd en is dan alleen thuis, ja voel me gespannen en rot. Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar! Ik heb me ook vaak zo gevoeld toen ik nog ging werken. En sommige moeders denken dat het makkelijker wordt met 'grotere' kinderen, maar niets is minder waar vind ik...

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige laatste zin! Het doet me goed die te lezen. Jouw oudste doet me denken aan mijn jongste van een paar jaar geleden..Die kwam ook jarenlang vit D te kort vanwege de computer. Nu werkt hij (dankzij diezelfde computer) in een warm land waar de zon altijd schijnt en hij volop vitamine D verzamelt. Ik wens je veel mooie en zonnige uren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doet me deugd om dat te lezen over jouw zoon. Ik hoop dat mijn zoon er ook ooit zijn beroep van kan maken, want vaak maak ik me wel wat zorgen over de toekomst.
   Ik wens jou ook nog veel zon in je leven.

   Verwijderen