dinsdag 29 april 2014

Dingen die ik echt haat

Ik probeer een verdraagzaam mens te zijn. Ik probeer me niet te laten leiden door vooroordelen over anderen. Ik probeer respect te hebben voor de andere mening van mijn medemens...

Maar hé... ik ben ook maar een mens. Aan sommige dingen heb ik echt een hekel en ik slaag er dan ook niet in om te begrijpen hoe sommige mensen denken of doen. Sterker nog, ik kan er echt inwendig kwaad over worden!

Een lijstje van de dingen die ik hartsgrondig haat:
 • Welbepaalde bekende TV-koks die kreeften één voor één de poten uitrukken en dan levend op de grill gooien.  Het zou beter voor de smaak zijn, volgens deze sterrenchef... Beste meneer, als u het nog niet wist: kreeften hebben een zenuwstelsel en voelen wel degelijk pijn, net als u en ik.
 • Rijke stinkerds die grof geld betalen om lekker wilde dieren te kunnen neerknallen in verre continenten. Ze nemen dan bovendien hun kids ook nog mee om hen te laten delen in hun verdorven moraal.
 • Madammen met 'nen bontjas'. Gelukkig zie je ze nog maar zelden in het straatbeeld, maar er zijn toch nog steeds tal van nerts kwekerijen. Er zal dus wel behoorlijk vraag naar zijn. Ik snap echt niet dat iemand bont wil dragen. We wonen hier niet in Siberië, en als je het mooi vindt zijn er super mooie imitatie bontjassen te verkrijgen (waar geen bloed aan kleeft).
 • Mensen die honden kopen in een broodfokkerij. Ok, de pupjes zijn super schattig, zoals elke pup trouwens. Hun moedertjes (die je vast niet te zien krijgt) zien er al lang niet schattig meer uit. De enige reden waarom ze bestaan is om constant puppy's te produceren in de meest schrijnende omstandigheden. Vaak wordt er ook gekweekt met dieren die drager zijn van erfelijke afwijkingen, met alle gevolgen van dien... Toegeven, ik was vroeger ook niet op de hoogte van deze vreselijke paktijken, dus ik begrijp best dat er mensen zijn die uit onwetendheid zo'n dier in huis hebben gehaald. Het had mij vroeger ook kunnen overkomen... Maar asjeblieft, als je een hondje koopt, denk goed na waar je het koopt of haal er eentje uit het asiel.
 • Mensen die in een opwelling een huisdier in huis halen, zonder te beseffen dat dit een engagement is voor vele jaren... Het dier moet dan weg wegens: te duur, vakantie, een baby, allergie, te veel werk,... Bezint eer je begint!
 • Extreem rechtse politieke partijen die haat en racisme uitdragen.
 • Mensen die vinden dat een depressie of burn out iets is voor aanstellers die zich maar snel moeten herpakken en niet moet profiteren van de sociale zekerheid.
 • Mensen die personen met een beperking aanstaren alsof ze een alien hebben gezien.
 • Mensen die tegen bejaarden spreken alsof ze tegen kleine kinderen spreken.
 • Mensen die geen greintje respect voor het milieu hebben en nog altijd ontkennen dat er zoiets bestaat als de opwarming van de aarde.
 • Kledingwinkels die goedkope kledij verkopen, zonder zich te bekommeren om de (kinder)handjes die het hebben moeten produceren in de meest schrijnende, gevaarlijke omstandigheden. En dat allemaal omdat wij persé 27 broeken en 32 rokken nodig hebben...
Dit was een lijstje met mijn ergernissen. Waar hebben jullie een pesthekel aan?

8 opmerkingen:

 1. Ik kan mij daar alleen maar bij aansluiten, ik was nogal geschokt toen k t in de krant las van die bekende chef ;-) ocharme die beestjes. K heb nog nooit kreeft gegeten en k ga er al zeker niet mee beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het verschrikkelijk dat Vier in eerste instantie deed alsof die praktijk met die kreeft de normaalste zaak van de wereld is. Echt walgelijk... Een dier op die manier laten lijden en dan nog zeggen dat het de smaak ten goede komt. En dan te bedenken dat sommige mensen die opkijken naar deze kok dit waarschijnlijk gaan nadoen. Ik heb wel gelezen dat Vier zich onder druk van alle negatieven reacties zich nu toch gaat houden aan richtlijnen voor dierenwelzijn. Da's toch al iets...

   Verwijderen
 2. Ik irriteer me ook mateloos aan de dingen die jij hier boven noemt. Maar wat dacht je van al die vreselijke foto's die men op facebook deelt en doorstuurt, van mishandelde of vermoorde dieren. Aaaaaaaaaaaarrrggggghhhh, zooo boos word ik daar om...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, da's echt vreselijk hé!
   Ik kan zooo boos worden op mensen die dieren mishandelen.

   Verwijderen
 3. Ik erger me ook aan alles wat op je lijstje staat en verder erger ik me heel erg aan de materialistische schijnwereld die de halve mensheid tov elkaar ophoudt:)
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik erger me dood aan van die afbeeldingen die rond gaan op Facebook met een of ander persoon erop en dan een of andere lelijke tekst erbij. Je kunt mensen zo kapot maken met zulke pesterijen. Kwaadheid #$%#..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben veel dezelfde ergernissen ! Vooral die omtrent dieren, daar kan ik zo kwaad, én overstuur van worden. Dat je niet van dieren houdt, ok dat kan, maar laat hen dan gerust hé ! Ik kan misschien te veel verdragen van dieren, maar is dat eigenlijk niet beter dan ze laten lijden voor het genot van een aantal "mensen" ?

  BeantwoordenVerwijderen