dinsdag 15 april 2014

Over zomervoeten en leibo's

Van zodra de temperaturen het toelaten draag ik graag sandalen en mogen de kousen opgeborgen worden. Want sandalen mét kousen is uiteraard een mode blunder om U tegen te zeggen. Mijn kindertjes hebben er zelfs een naam voor: LEIBO.
Hoe ze hierbij komen, geen idee, maar het is blijkbaar een woord dat zwaar ingeburgerd is bij de jeugd. Telkens als er een man (sorry mannen, maar er zijn weinig vrouwelijke leibo's) voorbij loopt met kousen in zijn sandalen klinkt het luid: "Leibo!".
Waarom dragen die heren dan ook nog steevast van die witte sportsokken met strepen aan de bovenkant in hun sandalen? Dit kan toch écht niet! Waarschijnlijk hebben ze geen vrouw die hen in het gareel houdt en behoedt voor mode flaters.

Ach ja, over smaak valt niet te twisten. Ik ging het hier eigenlijk niet over leibo's hebben, maar over zomervoeten. Ik loop heel graag in sandalen, maar ik ben niet zo'n 'voetenmens'. Sommige mensen vinden voeten heel mooi, maar ik niet zo. Daarom vind ik het noodzakelijk om mijn eigen voeten te 'pimpen' met nagellak om ze toonbaar te maken voor de buitenwereld.
De kleur, daar gaan we niet moeilijk over doen, die moet gewoon rood zijn. Sowieso de beste kleur voor teennagels, vind ik. Voor mezelf dan toch, want bij anderen kan ik groen, blauw, ja zelfs fluo roze, best wel appreciëren.

Nu is het probleem met nagellak dat het bij ondergetekende hooguit een dag of twee mooi blijft. Vanaf dag drie loop ik rond met afgebladderde nagels, en da's ook niet zo appetijtelijk.
Om de twee dagen opnieuw lakken dan maar? Ik dacht het niet! Absoluut geen zin in, geen tijd voor en zo leuk is dat lakken nu ook weer niet hé. Zeker niet omdat steeds heel die vorige handel er dan weer af moet. Tot overmaat van ramp moet je dan ook nog eens constateren dat je nagels de rode kleur van je lak hebben overgenomen. Dus moet je wel opnieuw lakken, willen of niet , want met verkleurde nagels rondlopen is nu ook weer geen optie.

Maar voor (bijna) alles is er een oplossing. Ik hoorde al eens dat sommige vrouwen gelnagels op hun teennagels laten plaatsen. Die zijn dan voor enkele weken gerust. Ideaal natuurlijk, maar de gierigaard in mij wil natuurlijk geen 50 euro uitgeven aan zo'n folietje. En dan nog wel elke maand, ik word al gek als ik optel hoeveel me dit op jaarbasis gaat kosten!

Nu was ik onlangs in het Kruidv*t en daar zag ik dat ze spullen verkopen om zelf van die gelnageltjes te plaatsen. Zo'n UV lampje, een primer, een cleanser, een peel off gel, en een top coat. Meer heb je niet nodig. Je kan het gewoon combineren met eender welke gewone nagellak die je thuis nog hebt liggen. Alle benodigdheden kosten minder dan één keertje bij de schoonheidsspecialiste gelnagels laten plaatsen. Interessant dus, maar ik koop niets zonder eerst op 't internet wat reviews te lezen.

Die reviews vielen goed mee, dus de hele santenboetiek werd aangekocht. Voor de diegenen die interesse hebben: alles is van het merk Essence (en neen, ik word niet betaald om dit te schrijven ;-)).

Ik moet zeggen dat het resultaat me heel goed bevalt. Het aanbrengen is niet zo moeilijk en mijn teentjes zijn nog steeds  onberispelijk (na een dikke week nu). Volgens de verpakking zou je toch een drietal weken kunnen doen met je gelnagels. Als de gelnagels eraf moeten, trek je ze er (mits wat geprust) zo vanaf. En nog een voordeel: geen verkleurde nagels meer!


Ik ben fan in ieder geval. Laat de zomer maar komen, dan kan ik mijn gelnageltjes trots showen, zonder sokken in m'n sandalen ;-).

7 opmerkingen:

 1. Oei, lijkt me eng, iets op mijn nagels plakken?! Maar dat vinden je kinderen vast ook heel erg grappig...:-) Het ziet er prima uit in ieder geval. Ik lak ze wel altijd, in de zomer dan. Soms met een weekje rust als de vorige nagellak een zachtere tint was dan hard blauw of rood :-) Alle kleuren van de regenboog heb ik in mijn kast staan, nu heb ik oranje (vast voor koningsdag, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn geen plaknagels hoor! Daar houd ik helemaal niet van . Het is een soort gel die je een minuut laat uitharden onder een UV lamp, daarna gewone lak erop, laten drogen aan de lucht en dan tot slot weer een gel laag (ook weer een minuut onder de lamp). En het beschadigt je nagels helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er mooi uit. En ik ben het helemaal eens met je kleurkeuze.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben meer een teenslippers-mens :-) de hele zomer lang ga k overal naartoe met teenslippers aan de voeten.
  Bedankt voor de tip want ik hou ook van schoon gekleurde teennagels maar zat ook met dat "na 2-3 dagen niet meer zo mooi" probleempje.
  Lol en... leibo's....ik vind dat zo goed gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd ook van teenslippers hoor, alleen zijn ze levensgevaarlijk om mee auto te rijden vind ik. Dus als ik de deur uit moet en ik ga niet met de fiets is 't op mijn sandalen.

   Verwijderen
 5. Mooi zijn ze geworden, ik ben ook van de zomergelakte nageltjes, diverse roodtinten hebben ook mijn voorkeur :-)

  BeantwoordenVerwijderen