maandag 14 april 2014

Die irritante tienerprogramma's

De tweede week van de Paasvakantie is ingegaan. Vorige week liep alles hier nog op rolletjes.  Deze week begint de verveling keihard toe te slaan bij de kinders, en de ergernis bij mij.

Dochterlief is eigenlijk nog niet veel thuis geweest: veel gaan spelen en blijven slapen bij vriendinnetjes. Gevolg is dat ze nu, denk ik, wat oververmoeid is. Ze hangt te veel naar mijn zin achter de TV naar van die verschrikkelijke tienerprogramma's op Nickelodeon te kijken. Hoe heten die ook alweer? Ted's Survivalgids, I Carly,..  geloof ik.
Die irritante gedubte stemmetjes, die opgetutte tienermeisjes, die vreselijke muziekjes, die belachelijke 'van de pot gerukte' verhaallijnen ... oh wat haat ik die gruwelijke series!
Ik kan ook met de beste wil van de wereld niet begrijpen wat die tieners hier toch zo leuk aan vinden. En leuk vinden ze het, dit hoor ik toch van andere moeders met tieners in huis.
Normaal gezien is dochterlief heel erg actief: veel sporten, als een gek op de trampoline springen, skaten, skeeleren,... maar nu lijkt ze wel geobsedeerd door het scherm. Oh ja, computerspelletjes worden er ook gespeeld. Vorige week mocht ze niet op de computer, want toen was ze gestraft. Blijkbaar wil ze nu haar schade inhalen.

Heel de dag achter 't scherm hangen mogen ze natuurlijk niet van mij, maar 't is hier op het moment echt slecht weer, dus buiten spelen is even geen optie. Straks maar samen iets bakken of zo denk ik, om ze bezig te houden.

Onze kleinste is op het moment net héél actief. Hem bezighouden is niet altijd evident, want af en toe moet er ook nog wel eens iets in 't huishouden gebeuren. En trouwens: heel de dag gezelschapspelletjes spelen (wat hij maar al te graag zou willen) houdt toch geen mens vol hé. Ik toch niet in ieder geval.
Net nam ik de stofzuiger ter hand en toen ik de zetels verschoof bleek daar een hele inboedel onder te liggen: een hondenbotje, mijn haarspeld die ik kwijt was, duplo blokken, een beker, een fietspomp (hallo zeg, hoe komt die daar in godsnaam?) ... en ja ook nog een hele dikke stofvlok. Na de vakantie gaat er stevig gepoetst moeten worden, zoveel is duidelijk.

Laat de zon maar snel terug schijnen, dan is het echt veel simpeler om de kids tevreden te houden. Nu ja, de twee jongsten toch. De puber heeft in de vakantie niet veel weet van 't weer geloof ik ;-).

Wat is een blog toch geweldig om de frustratie van je af te schrijven!

9 opmerkingen:

 1. ow ik voel met je mee, ik zeg regelmatig tegen m'n dochter: Zappen Nu, ik kan die nagesynchroniseerde stemmen echt niet meer hóren. Nu heb je ook weer iets, een Spaanse serie a la High School Musical pffffft, maar goed dat heb ik dan nog niet 37x gezien (de rest namelijk wel). Ineens zat ik ook weer naar de Troetelbeertjes te kijken, jongens... jullie zijn bijna 14 en 11, doe ff normaal. Beter buiten spelen ja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo vermoeiend hé, die series. En altijd maar die herhalingen, maar daar storen die kinderen zich blijkbaar niet aan.

   Verwijderen
 2. Soms kan vakantie zeer vermoeiend zijn, voor zowel ouders als kinderen...

  Ik lees steeds dat jullie paasvakantie hebben, en dat klinkt zo raar! Hier komend weekend natuurlijk wel vrij met pasen, maar dan nog een week school en pas dan twee weken vrij (meivakantie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wij hebben met Pasen altijd 2 weken vrij, maar dit jaar valt de vakantie inderdaad erg raar: de 2 weken voor Pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zijn ze, de meiden, verslaafd aan Violetta, op disney. Da's zo een beetje Mooi en meedogenloos voor tieners.
  En oooh ja die stemmetjes, k krijg daar de kriebels van! Dat is zoo irritant.
  Dat het maar vlug weer school is? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Disney Channel, da's nog zoiets! Echt gemaakt om de ouders op de zenuwen te werken, denk ik ;-).

   Verwijderen
 5. Hier wordt dochter wakker met SpongeBob om dan in de middag over te schakelen naar I Carly en andere meuk Nickelodeon kijken prima maar op je eigen kamer ( gelukkig zit ze
  Meestal te knutselen op t tafeltje voor
  De tv en staat t ding meer aan als ruis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat herken ik wel, mijn dochter is vaak ook met andere zaken bezig tijdens 't kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi dames, En ik maar denk de dat het aan mij lag. Ik heb mijn dochter in de meivakantie. De tweede week. Zij is dol op Violetta. Ik kan die meid wel wurgen. Voor de goede orde... Violetta. Kan me niet voorstellen dat jongens daar verliefd op worden. Nu wordt ze weer gestalkt door een of ander Diego. En niemand die er wat aan doet :-). Ik heb me gisteren teruggetrokken op mijn slaapkamer. Gek werd ik er van. Groetjes, een geirriteerde vader.

  BeantwoordenVerwijderen