Afhaalmaaltijden zijn in mijn ogen zoveel mogelijk te mijden wegens: ongezond, te duur, veel te vettig, en bovenal niet lekker.
Dit receptje is mijn vegetarische versie van spaghetti bolognaise.
Dit heb je nodig:
- 2 uien
- 5 tomaten
- 2 wortels
- 3 kleuren paprika's
- een halve broccoli
- vegetarisch gehakt
- 1 bouillonblokje
- 1 pot spaghetti saus (zonder vlees)
- paprikapoeder
- spaghetti kruiden
- scheut rode wijn
- olijfolie
- 500 g volkoren pasta
Zo maak je het:
- Groenten wassen en fijn snijden.
- Uien even aanbakken in olijfolie, vegetarisch gehakt toevoegen.
- De rest van de groenten toevoegen en stoven op een matig vuurtje, regelmatig roeren. Bouillonblokje, paprikapoeder en spaghetti kruiden toevoegen.
- Spaghetti saus toevoegen, scheut wijn toevoegen en nog een 20 tal minuten verder laten sudderen.
- Opdienen met volkoren pasta.
Bon appetit!
Dat ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDank je! Je mist er ook geen vlees in.
Verwijderen