maandag 28 april 2014

Vegetarische spaghetti

Spaghetti blijft een toppertje bij ons thuis. Minstens één maal per week staat het zeker op het menu. Meestal maak ik de saus in een dubbele portie en dan vries ik de helft ervan in. Kwestie van altijd een snelle maaltijd in huis te hebben, en zo afhaalmaaltijden te vermijden in periodes van tijdsnood.
Afhaalmaaltijden zijn in mijn ogen zoveel mogelijk te mijden wegens: ongezond, te duur, veel te vettig, en bovenal niet lekker.

Dit receptje is mijn vegetarische versie van spaghetti bolognaise.

Dit heb je nodig:
  • 2 uien
  • 5 tomaten
  • 2 wortels
  • 3 kleuren paprika's
  • een halve broccoli
  • vegetarisch gehakt
  • 1 bouillonblokje
  • 1 pot spaghetti saus (zonder vlees)
  • paprikapoeder
  • spaghetti kruiden
  • scheut rode wijn
  • olijfolie
  • 500 g volkoren pasta

Zo maak je het:
  • Groenten wassen en fijn snijden.
  • Uien even aanbakken in olijfolie, vegetarisch gehakt toevoegen.
  • De rest van de groenten toevoegen en stoven op een matig vuurtje, regelmatig roeren. Bouillonblokje, paprikapoeder en spaghetti kruiden toevoegen.
  • Spaghetti saus toevoegen, scheut wijn toevoegen en nog een 20 tal minuten verder laten sudderen.
  • Opdienen met volkoren pasta.


Bon appetit!

2 opmerkingen: