woensdag 21 mei 2014

Tuin

Ik heb al een heleboel tuinblogjes zien passeren de laatste weken, en ik vind het altijd erg fijn om een kijkje te mogen nemen in iemand anders groene paradijsje. Rond deze tijd van het jaar is er ook zoveel te zien. Het harde werken van de afgelopen weken wordt nu beloond. Echt achterover leunen en niets meer doen zit er natuurlijk nooit in als je een (grote) tuin hebt, maar op het moment zijn de zwaarste klussen hier toch even voorbij. 


Ik had me voorgenomen om dit jaar eindelijk écht met een moestuin te beginnen. Het werkt ook zo aanstekelijk, al die blogcollega's die foto's posten van de vorderingen in hun moestuin. Het lijkt me heerlijk om je eigen groenten te kunnen eten... Maar ja, Rome is ten slotte ook niet op één dag gebouwd hé. Ik mag niet klagen: we hebben nu (eindelijk) kippen, de fietsenstalling is af, een aantal borders zijn opnieuw aangeplant (en dat is serieus werken hier in die kleigrond), en de tuin is redelijk netjes en (zo goed als) onkruidvrij,...
Maar volgend jaar komt het er echt, mijn moestuintje, desnoods een vierkante meter tuin.

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's!!! Het is inderdaad hard werken een grote tuin. En een moestuin kan ik je van harte aanbevelen, de kinderen zullen het ook leuk vinden. Een leuke tip is het moestuinboek "Jelle's tuinschrift", over tuinieren in een vierkante meter moestuin, geschreven voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, want ik ken helemaal nog niets van moestuin tuinieren.

   Verwijderen
 2. Leuke foto's!
  Moestuinieren wil ik ook zo graag maar ik kan helaas maar beperkt iets doen.
  Misschien toch ooit eens een vierkantemetertuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik spot daar een hangmat, dat ziet er relaxt uit. En ik doe wel met je mee met die moestuin.. volgend jaar.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, heerlijk die hangmat, alleen kom ik er nooit aan toe om er in te liggen.
   Da's dan afgesproken hé, volgend jaar die moestuin ;-)

   Verwijderen