woensdag 13 augustus 2014

Blij met mijn nieuwe glazen

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij is de kast met glazen een soort mikmak van hoge, lage, bedrukte, effen, oude, gekregen,... glazen. Dit komt omdat er hier best wel eens een glas sneuvelt. Ondergetekende heeft twee linkerhanden (vergelijk me gerust met de buurvrouw van Hyacint Bucket), dus bereikt er wel eens eentje onbedoeld de grond. Bijgevolg heb ik nog wel genoeg glazen, maar er zijn er bijna geen twee meer dezelfde.
Verder heb ik nog een hele collectie 'chocoglazen'. Je weet wel, van die chocopotten, die eigenlijk een drinkglas zijn als de inhoud vakkundig is verwijderd door de kiddo's.

Nu kan je zeggen, een glas is een glas. Het dient om uit te drinken, dus hoe het er uit ziet is van ondergeschikt belang. Dit klop wel natuurlijk, ware het niet dat ik een voorliefde heb voor orde in mijn kasten. Die grote variatie aan glazen ziet er nu eenmaal vrij chaotisch uit. Ik vind het ook een beetje raar om je bezoek allemaal verschillende glazen aan te bieden.

Ik had dus excuses genoeg om nieuwe glazen te kopen. Al enkele weken was ik op zoek naar leuke exemplaren. Zonder resultaat: wegens te duur, te klein, te groot, niet mijn smaak,... Ik kan best een moeilijk mens zijn op dat gebied. Ik redeneer dan ook dat ik ze echt mooi moet vinden, want ik ga er van uit dat ik er toch enkele jaartjes uit zal moeten drinken. Als ze weer niet voortijdig de glazenhemel (lees glasbak) bereiken natuurlijk...

Nu was ik onlangs op bezoek bij een goede vriendin, en wat zag ik daar? Juist, mijn droomglazen! Prachtig van vorm (mooi rond), stevig (niet van dat dun glas, dat al breekt als ik er nog maar naar kijk) en met een leuke bedrukking met het woord water erop (en laat dat nu net mijn lievelingsdrank zijn). Bovendien hoorde er nog een super gave waterkaraf bij. Ik dacht werkelijk dat mijn vriendin een half kapitaal had neergeteld voor deze glazen, maar nu bleek dat ze van de Action kwamen. Spotgoedkoop dus (1,99 voor 3 stuks)!

Ik vroeg beleefd aan haar of ze het erg zou vinden als ik haar zou 'na-apen'. "Neen, tuurlijk niet", zei die lieverd, en ik weet dat ze dat ook meent.


Ik dus naar de Action, in één rechte lijn naar de rayon met de glazen. Ja hoor, daar stonden ze mooi te blinken! Ik nam gelijk 4 pakjes van 3 stuks mee, en ook een waterkaraf. Bleek dat ze nog wijnglazen hadden in dezelfde stijl, dus die nam ik dan ook maar in één moeite mee.


Intussen heb ik de glazen al meermaals in de afwasmachine gestopt en hier blijken ze perfect tegen bestand.
Conclusie: mooi en goed hoeft soms helemaal niet duur te zijn!

Mijn opgeruimde glazenkast, zo heb ik het graag :)

Santé!6 opmerkingen:

 1. Ik heb ook liever een nette glazenkast. Dus ik snap het helemaal!! En fijn dat het dan ook nog eens zo goedkoop kon :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vind ik ook mooie glazen,mn dochter heeft die ook!
  ken dat ook van al die verschillende glazen,onlangs ook mn glazenkast uitgemest en naar de kringloop gebracht,tjonge wat verzamelt men toch...groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat toevallig dat jouw dochter ze ook heeft! Dan heeft ze vast een goede smaak ;-)

   Verwijderen
 3. Oh, wat een mooie glazen, zou je niet denken dat die zo goedkoop zijn! Enneh, het geheel ziet er weer netjes uit hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nav van deze post ben ik afgelopen zaterdag ook naar de action gefietst. Ik heb ze ook gekocht. Ik heb ook soort gelijke glazen van Riviera Maison. Die zijn € 8 per stuk (ik kocht ze wel 1 en 1 gratis). Het leuke is. Ik stuurde een foto via app naar een vriendin met de beiden glazen naast elkaar met de vraag. Welke is van riviera maison. Ze dacht die van acton. Die vond ze mooier. Hier staan ze ook in een vitrinekast. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen