woensdag 27 augustus 2014

Koolrabisoep

Groenten in kinderen krijgen is niet altijd evident. Zéker niet als het om minder gebruikelijke groenten gaat zoals koolrabi. Nu kreeg ik van een gulle gever enkele van die groene knollen (of hoe noem je die dingen). De kinderen hadden al gelijk hun commentaartjes klaar natuurlijk: "Beikes, dat ziet er raar uit, dan zal het vast ook wel vies smaken".
Uit ervaring weet ik dat ik ze meestal toch bijna alle groenten kan doen eten, als ik ze maar serveer in de vorm van soep. Meestal vragen ze zich niet eens af welke groenten er nu juist in die soep zitten.
Wij zijn echt een gezin van soepeters. Ikzelf vind soep ook heerlijk. Ideaal om een klein hongertje mee te bestrijden en zo niet op rooftocht te moeten in de snoepkast.
Koolrabi smaakt een beetje zoals radijsjes en ik vind het uitermate geschikt om een soepje van te maken.




Dit heb je nodig:

  • een stuk of 5 koolrabiknollen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aardappelen
  • olijfolie
  • 3 bouillonblokjes
  • 1,5 l water
  • 3 koffielepels mosterd
  • cayennepeper (of zwarte peper)

Zo maak je het:
  • Snijd alle groenten in stukjes en stoof ze even aan in olijfolie.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat gaar koken.
  • Voeg de mosterd toe en mix de soep fijn.
  • Kruid af met cayennepeper.



Kan het nog simpeler? Ik denk het niet en 't is bovendien een makkelijke manier om eens koolrabi te proberen.



14 opmerkingen:

  1. Heerlijk zeg, ik ken koolrabi van vroeger alleen in stamppot, dat deed me denken aan hutspot, ook al geloof ik niet dat mijn moeder er uien doorheen deed. Ik vond het heerlijk, maar zelf heb ik het nog nooit klaar gemaakt.
    Hier zijn man en ik en jongste kleintje wel echte soepeters, de andere twee probeer ik telkens over te halen, maar vaak willen ze al niet eens proeven. Ik blijf hopen dat ze op een dag soep wel lekker gaan vinden, ik vind het af en toe zelf zo gemakkelijk om te koken en eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In stamppot ga ik het ook eens proberen denk ik. Lijkt me wel lekker.

      Verwijderen
  2. Ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord maar het ziet er zo best lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij eten koolrabi altijd rauw met komkommer en een beetje olijfolie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! ik wist niet dat het rauw ook te eten was.

      Verwijderen
    2. Hier het recept :

      * 1 koolrabi ( wit of paarse ( als je de paarse schilt is die ook wit dus veel haalt het niet uit))
      * komkommer
      * olijfolie
      * peper van de molen
      * munt mag maar moet niet, dit maakt het super fris

      Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden ,de komkommer ook, alles in een kom doen, een eetlepel olijfolie eronder mengen. Peper naar keuze erover en tot slot de munt fijn snipperen en eronder mengen.

      Verwijderen
    3. Wauw tof!!! Dankjewel voor het recept :)

      Verwijderen
  4. ja,al gezien dat je "een soepmadammetje"bent op je blog en pinterest(die is trouwens leuk,mooie foto's!),knipoog!maar ook heel gezond! je zegt dat koolrabi wat naar radijsjes smaakt,wist je dat je van het groen van de radijsjes ook lekkere soep kunt maken!dus niet meer weggooien,en wenst je het recept laat het mij weten.groeten debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hé neen, dat wist ik niet! Ja, dat receptje wil ik zeker graag! Alvast bedankt :)

      Verwijderen
  5. Als ik denk dat de kinderen hier ook wel weer een echt grote-groente-shot kunnen gebruiken maak ik ook soep. Maar ook als er veel restjes zijn en zo....heerlijk in het voorjaar, zomer, herfst en winter

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed! Dat is zeker het proberen waard :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is lang geleden dat ik dat heb gegeten! In de soep lijkt mij dit ook erg lekker x

    BeantwoordenVerwijderen