Daarna ga ik aan de slag. Vaak komt het hier op neer: ik kijk wat ik in huis heb en mik dan wat ingrediënten bij elkaar. Soms slaagt dat wat tegen, maar heel vaak kom ik zo tot verrassende gerechtjes.
Altijd binnen de lijntjes kleuren is nooit zo mijn ding geweest, en zeker niet op kookgebied. Nieuwe combinaties uitproberen maakt koken net leuk, en wat is er heerlijker dan achteraf complimentjes krijgen over je probeersels.
Van een goede Marokkaanse vriendin leerde ik dat je flink kruiden niet hoeft te schuwen. Zij leerde me gebruik te maken van dingen als gember, komijn, kurkuma, paprikapoeder, zwarte peper, dragon, koriander ...
Met haar kooktips in gedachten kwam ik tot het volgende receptje voor een pittige soep: uien-aardappelsoep.
Dit heb je nodig:
- een 5-tal aardappelen
- 2 grote uien
- het wit van 1 grote prei
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember (of 3 cm als je het extra pikant wilt)
- een flinke scheut olijfolie
- 3 bouillonblokjes
- 1,5 l water
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl koriander
- flink wat vers gemalen zwarte peper
- 250 ml lichte room
- verse bieslook voor de garnering
Zo maak je het:
- Snijd de uien en de gember in kleine stukjes, pers de knoflookteentjes.
- Stoof aan in de olijfolie.
- Voeg de in ringen gesneden prei en de in blokjes gesneden aardappelen toe. Laat nog even mee aanstoven.
- Bestrooi met de kruiden en roer goed door.
- Voeg 1,5 l water toe en 3 bouillonblokjes.
- Laat koken tot alle groenten gaar zijn en mix dan de soep fijn.
- Voeg de room toe.
- Kruid eventueel bij met peper en garneer met verse bieslook.
- Serveer met een dik gesneden stuk vers brood.
Deze soep is best wel pittig, dus ik dacht dat de kiddies hier ze niet zouden lusten. Niets was minder waar: de kleinste at zelfs 2 bordjes soep. Geef toe, stoer hé ;-)
Dit klinkt heerlijk! En inderdaad heel stoer van je kindjes haha!
BeantwoordenVerwijderen