woensdag 20 augustus 2014

Meisjesharen en vakantie...

Hier nog anderhalve week vakantie te gaan vooraleer de kinders weer naar school moeten. Ja, ik gebruik hier bewust het woord 'moeten', want als het aan hen ligt zou de vakantie nog véél langer mogen duren dan die (in hun ogen schamele) acht weken.
Voor mij volstaan die acht weken wel. Het wordt alsmaar moeilijker om vertier te zoeken, zodat ze hun dagen toch nog enigszins wat nuttig doorbrengen. Mijn inspiratie raakt stilaan uitgeput...

Het redelijk grote leeftijdsverschil tussen mijn drietal maakt het er niet makkelijker op. Alhoewel,... de oudste hoef ik niet meer te entertainen tijdens de vakanties. Die houdt zichzelf wel bezig, met dank aan League of Legends, Mine Craft, You Tube,... Nu ja, echt onverdeeld blij ben ik hier natuurlijk niet mee. Hoe kan het vitamine D gehalte van onze puberjongens op deze manier in godsnaam op pijl worden gehouden?

Wat deed ik nu allemaal aan activiteiten om mijn kinderen tevreden te houden?

 • Wandelen, veel wandelen. Uiteraard was ons hondenkind Fleur ook heel tevreden met deze activiteit. Wij hebben het geluk nog vrij landelijk te wonen, dus werd er hier toch enkele keren per week flink gewandeld. Ook een leerrijke activiteit trouwens, want je komt altijd wel iets interessants tegen. Zo zagen we onderweg: een pad (hoe help je die de weg oversteken?), een gevaarlijke hond (hoe ga je hiermee om zonder gebeten te worden?), bessenstruiken (nooit zomaar opeten!), koeien (jahaa, hier komt die lekkere melk die we drinken vandaan),...
 • Bakken, bakken en nog eens bakken. Pannenkoeken, wafels, cake, koekjes,... Yep, allemaal slecht voor de lijn, maar wat vinden kinderen dit toch altijd leuk (en ik ook).
 • Kinderen uitnodigen om te komen spelen. Dit blijft een topper! 
 • Naar de buitenspeeltuin (wel tien keer denk ik), maar ook gingen we twee keer (wegens rotslecht weer) naar een geweldige binnenspeeltuin, waar er vertier is voor kinderen van alle leeftijden. Ik moet toegeven dat ik eigenlijk niet zo'n fan ben van dit soort speeltuinen, wegens: erg lawaaierig, druk, duur, ... Maar als je samen met een vriendin gaat die ook kids heeft kan het wel een leuke dag worden. Dan heb je als volwassene ook nog wat te babbelen en hoef je zelf niet mee in het ballenbad.
 • Workshop kleien en t-shirts beschilderen in het fantastische openluchtmuseum Bokrijk.


 • Nageltjes lakken: daar kan dochterlief enorm van genieten.
 • Kappertje spelen. Dit was wel de lievelingsactiviteit van dochterlief denk ik (naast loomen dan). Hoe ging dat nu te werk? Wel,... zo dus: dochterlief zocht op YouTube filmpjes van ingewikkelde kapsels, ik begon te zweten bij de aanblik van die kapsels, dochterlief overtuigde mij om het toch te proberen, talrijke (inwendige) vloeken verder slaagde ik er (af en toe) in om iets te creëren dat een beetje leek op het voorbeeld. Gelukkig is dochterlief al redelijk snel tevreden over mijn probeersels. Op den duur begon ik het zelfs leuk te vinden, al dat gefrutsel met die haarspelden, haarlak en donuts.Nu nog een twaalftal vakantiedagen te vullen. Als het weer nu eens zou willen meewerken...


14 opmerkingen:

 1. Leuke dingen en wat heb je mooie kapsels gemaakt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O gaaf, die kapsels! Ik heb een langharige dochter die nooit mee wil werken (want dan moet het écht goed uitgekamd, al die klitten, en dat wil ze nooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg! Lekker ook dat getut....

  Misschien kun je je kinderen zelf laten meedenken over de komende dagen? Misschien activiteiten op briefjes schrijven en dan iedere avond een briefje trekken voor de volgende dag?

  (moet je natuurlijk wel wat regels maken over die activiteiten, anders kan het een duur grapje worden.... :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, die kapsels! Ik droomde vroeger wel eens van dochter(s) met lang haar die het geweldig zouden vinden om hun haar telkens weer te laten invlechten. En toen kreeg ik 3 zonen .....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook 2 zonen. De oudste had vroeger wel langer haar, maar invlechten ofzo dat gaat idd niet bij jongens. Maar bakken en koken vinden jongens wel vaak leuk.

   Verwijderen
 5. Wat een leuke kapsels! Ik kan niet wachten tot ze hier zoiets ook willen, maar vaak wordt het met nog grotere liefde weer uitgehaald als ik het net met veel liefde heb klaar gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dochter wil vaak 3 keer per dag van kapsel veranderen en dan is het ook wel balen als ik er zoveel werk heb ingestoken.

   Verwijderen
 6. Prachtige haar creaties zeg! Hier nog ff geduld, bijna 2 jarige dochter trekt helaas alles zo snel mogelijk weer uit haar haar....
  Misschien nog n tip, al weet ik niet of dat bij jullie in de buurt te vinden is. Een maïs-doolhof!

  BeantwoordenVerwijderen