maandag 25 augustus 2014

Pimp je interieur met... kussens!

Wat betreft wooninrichting ben ik een wispelturig iemand. Omdat ik veel thuis ben raak ik nogal snel uitgekeken op mijn interieur. Natuurlijk is het niet haalbaar om regelmatig van meubels te veranderen. Dat zou een beetje duur uitkomen en het is ook verre van duurzaam. Over de aankoop van een nieuw meubelstuk denk ik dus meestal héél goed na, in het besef dat ik er lang, héél lang blij zal mee moeten zijn.

Vroeger zocht een uitkomst voor mijn veranderingsdrang in verven. Om de paar jaar werden de muren hier thuis in een ander kleurtje gezet. Ik moet wel zeggen dat ik manlief hier vaak tot wanhoop mee dreef ;-) Tegenwoordig zoek ik mijn heil in rustige tinten op de muur, maar pimp ik mijn interieur met plaids en kussens. Ik heb er een hele collectie van! Met het wisselen van de seizoenen wissel ik meestal ook van kussens en dekentjes in de woonkamer. Met wat kaarsjes, bloemen, vazen of potten in dezelfde tinten bereik je met een minimum aan moeite een groots effect.
Zo heb ik mijn zomer- en winterkussens. Mijn winterkussens hebben warme tinten en zijn gemaakt uit zachte materialen. Mijn zomerkussens zijn fleurig en gemaakt van katoen. Gezien ik lederen zetels heb, kan ik mijn collectie kussens en dekentjes echt niet missen voor een cosy gevoel.

Nu heb ik de laatste tijd gemerkt dat dochterlief mijn liefde voor woonstyling heeft geërfd. Wat betreft veranderingsdrang is ze ook al in hetzelfde bedje ziek als ondergetekende. Hihi... toegeven, stiekem vind ik dit wel een beetje leuk. Manlief onthaalt haar gezeur voor een nieuw kleurtje op de muren van haar slaapkamer met veel minder enthousiasme, moet ik zeggen. Ik kan hem, nuchter bekeken, hierin geen ongelijk geven. Er is niets mis met de roomwitte kleur op de muren van haar meisjeskamer. Waarom zotte kosten doen, om nog maar te zwijgen over al het werk dat er in zo'n verfpartijtje kruipt...

Gelukkig kon ik haar paaien op een andere manier. Juist ja, met ... kussens! En omdat dochterlief een moderne meid is, ging ze op zoek naar haar droomkussens op het internet. Ik moet zeggen dat ik dit best wel handig vind. Dan hoef ik tenminste geen honderd winkels af te rijden om waarschijnlijk nog met lege handen thuis te komen... Als je weet hoe ik soms afzie als we op schoenenjacht moeten voor ons dametje.

Ze kwam al snel terecht op kussen.nl een  webwinkel die gespecialiseerd is in kussens en plaids in alle soorten, maten en kleuren. Allemaal netjes onderverdeeld in categorieën, wat het zoeken voor een juffertje met keuze-stress aanzienlijk vergemakkelijkt. Na toch wat twijfelen (ja, wat een keuze ook hé) koos ze voor deze twee exemplaren:


Binnen de kortste keren stond er een koerier voor de deur met ons pakketje. Dat vind ik altijd zo leuk aan online shoppen: die spanning als je de doos openmaakt om je spulletjes te bekijken!
Gaat het even mooi zijn als op de foto, vraag ik me wel eens met een bang hart af vooraleer ik op de bestelknop, druk. Ja hoor, ze zien er op zijn minst even mooi uit als op de website :)

Dochter super blij dus, en ik ook! Jahaa, ook ik kan nog altijd genieten van de nodige dosis rozigheid en frutseltjes. Als mama van een dochter heb je een perfect alibi om hier af en toe nog eens voluit aan toe te geven.


Maar voor mij is het niet alleen de schoonheid die telt, ik verwacht ook kwaliteit van een kussen. Ik was dan ook blij verrast te merken dat deze kussens voorzien zijn van een lekker dik binnenkussen (uitstekend lig comfort volgens dochterlief) en van een wasbare hoes met  ritssluiting. Ook alle stiksels en naden zijn stevig en netjes afgewerkt (hier let ik altijd op, als pietje precies).

We zijn dus allebei blij met deze kussens, en manlief is héél blij dat hij de verfkwasten nog even links mag laten liggen ;-).

10 opmerkingen:

  1. Muren verven, ah ja... ik zit man ook achter zijn vodden maar hij wil niet. Hooguit eens in de zoveel jaar opnieuw dezelfde kleur wit... Wat wel leuk is is de bank met verschillende precies passende hoezen om frame en kussen, 's zomers is hij beige en 's winters zwart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind wit wel een goede basiskleur voor de muren. Dan kan je met je decoratie nog alle kanten uit...
    Zo'n hoezen voor op de bank lijken me ook wel fijn. Zeker als je ze goed kan wassen, want dat is hier wel nodig met al die vettige vingertjes en hondenpootjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekke fleurig kussens zijn het. Ik heb sierkussens pas ontdekt en langzaam maar zeker bouw ik een collectie :-) Ik vind ze echt heel knus en gezellig staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hé, en als je regelmatig wisselt van kussens is je interieur weer helemaal anders (voor weinig geld). Ik gooi mijn kussen nooit weg, maar als ik er op een gegeven moment echt op uitgekeken raak gebruik ik ze op de stoelen in de tuin. Dan ziet de boel buiten er ook gelijk een stuk gezelliger uit.

      Verwijderen
  4. mooie kussentjes!!!ik heb ook een lichtbruin-beige interieur en heb dit weekend ook mn axentjes verandert met roze-witte snoepjes,pralientjes(valse),taartjes onder kleine en grote stolpen enzo...,voor ik aan de herfstdecoratie begin,alleen wat moeilijk om van de marshmellows te blijven hihi groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja, dat ken ik, van die nep pralientjes onder een stolp. Dat heb ik eens van een vriendin als cadeautje gekregen. Dat staat inderdaad erg leuk!
      Met dit ellendige weer kom ik stilaan ook weer in de herfstmodus...

      Verwijderen
  5. Wat een schattig kussentje! Als het even kon gaf ik ons huis ook zo nu en dan gewoon een flinke make-over, maarja er zit toch echt een keer een eind aan mijn geld. Helaas, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook hoor, maar ik heb gelukkig in de loop der jaren al heel wat spulletjes verzameld, zodat ik regelmatig kan afwisselen.

      Verwijderen
  6. Heerlijke, vrolijke kleuren om deze donkere toestanden buiten te compenseren, haha.

    BeantwoordenVerwijderen